t 20,1995, 1.8, селиката ми гори масло!!!
t 20,1995, 1.8, селиката ми гори масло!!!
Купих си селика 1.8, т 20 1995 година, на старо и на сляпо от автокъща във Враца!
Оказа се, че е на 5000 километра след смяна на маслото и като проверихме нивото на другия ден - е на най-ниско съдържание на щеката - L цветът е тъмен!!!
Ще сменям консумативите масло-ремъци-ролка обтяжна и филтри! Ремъците са доста остарели на външен вид и се страхувам да я карам още в това състояние!
Иначе изгодно ми падна в бартер за 1000 лева ми я добавиха към размяната с работещ климатик!
Ако се наложи смяна на гумички на клапани и сегменти - дайте съвет от къде да се набавят частите!
Оказа се, че е на 5000 километра след смяна на маслото и като проверихме нивото на другия ден - е на най-ниско съдържание на щеката - L цветът е тъмен!!!
Ще сменям консумативите масло-ремъци-ролка обтяжна и филтри! Ремъците са доста остарели на външен вид и се страхувам да я карам още в това състояние!
Иначе изгодно ми падна в бартер за 1000 лева ми я добавиха към размяната с работещ климатик!
Ако се наложи смяна на гумички на клапани и сегменти - дайте съвет от къде да се набавят частите!
TOYOTA AVENSIS AT221 7A-FE
ех TOYOTA CELICA T20
ех TOYOTA CELICA T20
Re: t 20,1995, 1.8, селиката ми гори масло!!!
Моят съвет е да смениш консумативите, да я покараш известно време, да си следиш нивото на маслото и тогава да си правиш изводи дали гори или не гори масло 

. Kolega probvai s dobavki za masloto moje i da, namali rashoda na maslo.gegbite написа:Купих си селика 1.8, т 20 1995 година, на старо и на сляпо от автокъща във Враца!
KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994
Имам подобен проблем с моята (Toyota Celica 1,8i, 1996) - харчи го като бензин почти :( Казаха ми, че проблемът може да е в гумичките на клапаните или сегменти (говорим за разход приблизително 2л. на 250км.) В момента съм с elf 15/40. Пояснявам, че го изхвърля през ауспуха, не го изгаря изцяло. Ако някой има други идеи от какво може да е, да сподели.
-
След смяна на гумичките на клапаните едва ли ще има някъква особена разлика,
много голямо значение има как са зацепени валовете и как е сложена пружината ,
също така и маслото какво е, ,,Elf'' , ,Omv''и други подобни не са особено удачен вариант
много голямо значение има как са зацепени валовете и как е сложена пружината ,
също така и маслото какво е, ,,Elf'' , ,Omv''и други подобни не са особено удачен вариант
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
-
- Получена благодарност: 38 пъти
На такива мотори какво е маслото няма абсолютно никакво значение. Също и какви добавки ще сложиш. Или хвърляш за скрап, или разглобяваш, измерваш и сменяваш негодното. Цената е малко кисела отнесено към цената на автомобила, но всеки си преценява сам. Все пак това е 15+ годишен, уж спортен автомобил, в смисъл не е каран от баби от болницата до църквата.
колега първо реши какво ще правиш с автомобила и дали ти се занимава.Моята е т18-2.0gti набил съм доста пари в нея но поне ме радва!!!Ремонтите на подобни автомобили няма какво да се лъжем но не са евтини всичко зависи от теб! а за маслото както каза колегата по горе сложи някое по добро и я следи за разхода -при мен като карам нормално и харчи 100-200гр на 1000км но като я напъвам отива на 700 800 на 1000км! И още нещо ако пък си решил да я пооправиш все пак намери си някои които разбира от такива автомобили.
wrc is for boys group b was for men!!!
момци прпдадох тоуотата да му мисли ножиа собственик!!!
ех TOYOTA CELICA T20
ех TOYOTA CELICA T20
момци, продадох колата да му мисли ножиа собственик!!!
ех TOYOTA CELICA T20
ех TOYOTA CELICA T20