Avensis 2.0 D4

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Re: Avensis 2.0 D4

Мнение от TATI » 29 Май 2013 15:12

Ако маслото е истинско и отговаря на спесификацийте на производителя, марката не е от значение. Така или иначе Тойота не произвежда масла, а само им ги брандират с логото. Така или иначе маслото в тубата е на някой производител на масла. Щом Лики Моли пише, че е със същите параметри, няма да има проблеми.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

aaa1979

Мнение от aaa1979 » 29 Май 2013 17:27

stany68 написа:

Знам за машината за смяна,но нали и филтърът трябва да се смени ? )

Сменят и филтри и гарнитури,както си му е реда :)

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 29 Май 2013 17:34

TATI написа:Ако маслото е истинско и отговаря на спесификацийте на производителя, марката не е от значение. Така или иначе Тойота не произвежда масла, а само им ги брандират с логото. Така или иначе маслото в тубата е на някой производител на масла. Щом Лики Моли пише, че е със същите параметри, няма да има проблеми.
Това масло се произвежда само в Германия ;СЕНАКС - те го внасят,са отдавна на пазара и поне досега с техни продукти не съм имал проблеми.......Надявам се и с това да е така.Че да дойде веднага след това и ред на тампоните,че кола с такива вибрации никога не съм имал.То бива,бива,ама чак пък толкова.Е,и надявам се да е само тампон :)

memorex

Мнение от memorex » 29 Май 2013 18:12

[quote="aaa1979"]Препоръчвам ти за напред и за масло,както и ако има някакви проблеми с кутията да ходиш в Джемини.За маслото си имат и машина за пълна смяна wink.gif[/quote]
За плана смяна освен машината трябва и необходимите накрайници за свързване Ако ги няма не могат да го сменят цялото даже трябва и масло от новото заглавие промива.Ако не стане пълна замяна и смениш различни масла което е на път да стане може и да не ти дадат гаранция Затова може би са се държали така ако си има казал че си имаш масло.

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 30 Май 2013 09:09

memorex написа:
aaa1979 написа:Препоръчвам ти за напред и за масло,както и ако има някакви проблеми с кутията да ходиш в Джемини.За маслото си имат и машина за пълна смяна wink.gif
За плана смяна освен машината трябва и необходимите накрайници за свързване Ако ги няма не могат да го сменят цялото даже трябва и масло от новото заглавие промива.Ако не стане пълна замяна и смениш различни масла което е на път да стане може и да не ти дадат гаранция Затова може би са се държали така ако си има казал че си имаш масло.
Ами нищо не съм им казал......Аз после от зор отидох на друго място.А и въпросния сервиз на ул.Зайчар от едно 15 години мисля се занимават със скоростни кутии,автоматици включително.

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 31 Май 2013 21:32

memorex написа:
aaa1979 написа:Препоръчвам ти за напред и за масло,както и ако има някакви проблеми с кутията да ходиш в Джемини.За маслото си имат и машина за пълна смяна wink.gif
Предполагам знаеш колко излиза пълната смяна с въпросната машина.За Бугати Вейрон може и да се навия да направя процедурата. .....Едни 20л. масло х 30 лв.минимум,- за промивките, още не малко за труд и стигаме до едни около 1000 лв. Тоест - около 1/3 от цяла скоростна кутия :) .

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 31 Май 2013 21:34

Вече е сменено маслото на автоматика,сменени са и тампоните на стабил.щанга и тропането спря отвсякъде. Смених и предния тампон на двигателя/тотално сдал/,но вибрациите си ги има. Започвам да мисля,че се дължат на неравномерна работа на двигателя благодарение за заминали си катализатори.Кой знае ?

Публикувай отговор