Toyota camry?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
bubblebee

Toyota camry?

Мнение от bubblebee » 08 Май 2013 18:02

Привет,
някой може ли да ми даде информация за тази кола(части, поддръжка и тн)? По принцип съм се ориентирал към нея, но никъде не мога да намеря някакви мнения или отзиви за нея.

PESHO OT MARS

Re: Toyota camry?

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Май 2013 18:18

bubblebee написа:Привет,
някой може ли да ми даде информация за тази кола(части, поддръжка и тн)? По принцип съм се ориентирал към нея, но никъде не мога да намеря някакви мнения или отзиви за нея.
А нещо година двигател туйче онуйче или да вадиме боба и кристалните топки и да почваме. bash.gif
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

bubblebee

Мнение от bubblebee » 08 Май 2013 18:52

Моя грешка worthy.gif
поне тези, на които съм се спрял са след 2008 година
бензин - 2.4 160 к.с.

петър

Мнение от петър » 08 Май 2013 22:52

Ще пиша и малкото което знам,може да е от полза.
Двигателя е много добър и за този обем и купе е икономичен,със верига е.
Използвайте търсачката на форума,имаше преди колега със Солара 2.4 той беше писал някакви мнения.
Модела е добър и надежден,на негова платформа е правен Лексус Es серията.
Има и хибриден вариант,но знаете предполагам.

bubblebee

Мнение от bubblebee » 10 Май 2013 23:47

Ох.... всички около мен тръгнаха да ме разубеждават относно колата.
Прекалено висок клас, много скъпа поддръжка, няма налични части, твърде висок разход, данъци и тн.

Просто не знам вече..... като че ли успяха да ме разубедят

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 11 Май 2013 08:41

Какво имаш предвид като скъпа поддръжка, колянов вал ли ? Ако нямаш пари за 5л масло и един филтър на всеки 15 х км то всяка кола е скъпа за поддръжа. Въздушен филтър на 30 х км, филтър за купето според това колко е прашен района в който караш, накладки през 40-45 хиляди предни и 60-70 задни. Свещи на 30 хиляди нормалните и 100 -платинени. За Щатите камри-то е едва ли не като за нас голфа, тоест кола за сиромашията и при почти същите експлоатационни разходи като за един Авенсис ти имаш по добър автомобил, според мен. За данъците- не знам.

bubblebee

Мнение от bubblebee » 11 Май 2013 10:56

Здравей, предполагам това също?!? В смисъл такъв, че в Америка най-вероятно и частите им се намират толкова лесно, колкото на голфа тук.
Дадоха ми пример за ремонт на скоростна кутия на Lexus, същия клас като тази тойота, който струвал 5 000 лв. Друг пример за Toyota camry, на руснаци, които не могли да си намерят някаква част тук и се налагало да се пилят от друга тойота ... не знам просто как стои изборът на части и дали изобщо има такива за тази кола тук. Не знам и верно ли е това, че само да "седи" харчи по 3 000 хил. годишно.
Това ще ми е първата кола, имам финанси да я купя, но ми казаха, че била същия клас като bmw 5 и подобните му

петър

Мнение от петър » 11 Май 2013 11:29

Мнението ми щеше да е 90% същото като на Механника,каква скъпа поддръжка,само консумативи.Ремонт на ск.кутия??????? в какви филми влизаш...
Данъка не е висок,зависи къде живееш де,тя колата не е 500к.с а 160-значи макс 300лв.А относно части в момента има такова предлагане каквото никога не е било,и съответно цените паднаха.
Аз карам един Лекс ис 200 вече 6-7ма година и освен консумативи нищо не се е налагало.
Когато аз си го купувах всички така ме разубеждаваха,ти луд ли си,няма части,скъпо било....бла бла говореха на изуст.Сега същите тези хора ми казват,леле колко добър избор съм бил направил и колко здрава била тази кола.И така ако усещаш,че тя ще те радва и караш с усмивка--стреляй biggrin.gif .

bubblebee

Мнение от bubblebee » 12 Май 2013 01:50

Да .. наистина всички ме разубеждават и най-вече, защото е бензин.
Този скъп бензин и тн.....

Но пък с тази смотана наша нафта, ремонта на дизелака е още по скъп.....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Май 2013 07:23

Що да е скъп бензина? Тъкмо на място му е цената :whistle:
Приятел има такова Камри. Не се оплаква от разхода. И като цяло за такъв кошник (като размер де) разхода е повече от поносим...
Досега за 5г е имал проблем само с окачването по нашите пътища - смени го цялото (колата май бе на около 150-160х.км).
Просто човека има възможности и предпочете цялостно решение. Но нямаше проблем с части и т.н. - просто като му дойде времето я остави в сервиза, и си я взе почти веднага...
Но е факт, че камрито вози като лодка - дори и нашите пътища не успяват да го пробият...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
grunge_is_dead

Мнение от grunge_is_dead » 12 Май 2013 10:32

Да се включа и аз по темата. В семейството имаме Камри 2.4 2007-ма. Колата е автоматик с газ BRC - 60л. бутилка. Това което мога да кажа е, че колата е много просторна и широка в своят клас. Удобна и не претрупана. Човек съм който е 190 см около 100 кг и нямам проблем със задните седалки - място много. Изключително тих двигател и без излишни вибрации и претрисания. До момента - кара се от около 3-4 години в БГ, само масло и филтри, вкл. филтри на газовата. Също така накладки, които се намират лесно. Маслото, което се сипва е Yacoo, понася и много добре. Масленият филтър се намира на всякъде, малко по -проблемен е въздушният и този за купето, но тях ги пазаря от Люцкан. Понеже автомобила е само за Американският пазар, части по сайтовете има много за без пари. Комбиниран разход на газ без да се гали педала-11 л/100км. Ако колата е в добро състояние няма от какво колегата да се протеснява. Според мен надежден и здрав автомобил, все пак в Америка е доста популярен в масовият сегмент и то не напразно.
Is there another reason for your stain ?

Публикувай отговор