aux вход за ОЕМ навигация

slavi7

aux вход за ОЕМ навигация

Мнение от slavi7 » 14 Мар 2013 23:59

Здравейте!
Трябва ми най-евтиния вариант за aux вход към тази аудиосистема. Снимката е примерна. Има 6-дисков чейнджър в жабката.
Изображение
Какво бихте ми препоръчали?

slavi7

Re: aux вход за ОЕМ навигация

Мнение от slavi7 » 15 Мар 2013 17:03

Очакхвах поне един отговор .. Не вярвам никой да не ползва някое от тези устройства:

http://www.xcarlink.bg/anycarlink-avtom ... oth-Toyota

http://www.gromaudio-bg.com/index.php?o ... &Itemid=54
някакви впечатления за тях?
Или пък това http://www.ebay.com/itm/Car-MP3-Player- ... fc&vxp=mtr
но е малко по рисково поръчването, защото няма как да съм сигурен, че ще стане

Има усилвател под предната седалка, може би към него да се върже нещо? Проблема е, че имам видео вход, но нямам аудио.

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 15 Мар 2013 21:21

http://www.instructables.com/id/Aux-cab ... /?ALLSTEPS

Виж това дали няма да помогне.
Без Toyota , засега .......

slavi7

Мнение от slavi7 » 16 Мар 2013 16:01

Благодаря колега!
Предпочитам готово решение, защото не съм много в час ... Ето малко снимки какво има отзад:

касетофон:
Изображение
Изображение

Дисплей:
Изображение

Коя е буксата за чейнджъра? Отзад има хиляди кабели, които се обединяват и отиват незнайно къде
......
още малко по темата
май открих коя е буксата и схемата
Изображение
но какво от това. Как ще го излъжа, че има чейнджър?

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 17 Мар 2013 09:31

Аз също въобще не съм във час,идеята ми беше да събера малко "матриал" и да го занеса на някой който разбира и да ми го направи.
Пуснах ти линкчето,защото във началото пишеш,че имаш чейнджър във жабката.
Без Toyota , засега .......

slavi7

Мнение от slavi7 » 17 Мар 2013 13:52

До колкото разбрах буксите за чейнджър са поне три - преди 2003г с 12 пина, след 2003г отново с 12 пина, но с малко по различна форма и най-новите са с букса от 20 пина.
Where is AUX input ?
Answer: There is not ANY regular aux input.
The Toyota uses digital network for communication between audio/video devices.
This magic network is call AVC-LAN (Audio Video Communication - Local Area Network).
The only one place is where we can put external audio signal to HU (head unit) - this is CD changer connector.
Because HU disable audio input by default, we need to send information to AVC network that CD changer is connected and ready to transmit audio signal.

Pins 8 and 9 are TX+/TX- AVCLan line input-output.
Това е за преди 2003г.
Изображение
no desc.
1 +12v out
2 mute
3 S.GND
4 L+ in
5 R+ in
6 +12V ACC
7 TXT
8 TX+
9 TX-
10 GND
11 L- in
12 R- in

slavi7

Мнение от slavi7 » 19 Мар 2013 10:49

Някой може ли да помогне за какво е тази букса в дясно, в която не е включено нищо
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Мар 2013 10:57

Nai-veroiatno za video.

AKo LC ti e s vanshen usilvatel, predi vreme avitel prodavaha adapter, koito se svarzva na jicite mejdu audioto i usilvatelia. I ot tam podavaha AUX.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

slavi7

Мнение от slavi7 » 19 Мар 2013 11:02

Имам чувството, че си говоря сам, но все пак да събера информацията тук biggrin.gif
Ето ги буксите, но естествено за такъв технически неграмотен човек като мен, това не значи много laugh.gif
http://www.castulucci.com/projects/carp ... index.html

slavi7

Мнение от slavi7 » 19 Мар 2013 11:06

Vesko написа:Nai-veroiatno za video.

AKo LC ti e s vanshen usilvatel, predi vreme avitel prodavaha adapter, koito se svarzva na jicite mejdu audioto i usilvatelia. I ot tam podavaha AUX.
Честно казно надявах се да се включиш, :thumbsup:
Има външен усилвател под шоф. седалка, имам и адаптера, но не не е монтиран. Не ми се режат жици, аудиото по мое скромно мнение е прекрасно и ме е страх да не го разваля. Мисля си да включа този адаптер към жиците на чейнджъра, който така или иначе почти не се използва (само аудио дискове) и да го контролирам с бутон т.е. да подавам + и съответно да го активирам само когато искам да гледам телевизия. Няма ли обаче по-лесен начин за звук ако се разгледат схемите на горните букси?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Мар 2013 14:16

Po-novite audio-ta na 20pin buksata imat AUX. Ama dali tvoeto ima, moje da se razbere samo ot service manual-a na audioto.

E ili da probvash. Po ebay se prodavat kabeli za AUX prez 20pin buksata. No ne znam ot koia godina natam imat aux tam.

Inache AUX za toyota/lexus nai-lesno stava (za tezi bez AUX na 20 pin buksata) s adapter, koito imitira CD changer. Tam prosto go svarzvash.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

blago_83

Мнение от blago_83 » 23 Мар 2013 08:34

Здравейте,
вече повече от 1 година ползвам това:
http://www.ebay.com/itm/Digital-CD-Chan ... 42&vxp=mtr

Работи перфектно и ми излезе 130 лв. заедно с доставката. С това устройство работят всички функции - управление от волана или от таблото, изписване на дисплея. Има USB, SD, AUX. При мен не работи единствено четенето на папки, но смятам, че просто нямам достатъчно бутони за управление
(corolla e11`2000 със OEM касетофон). Има и такива модели с bluetooth.

п.с.
Трябва внимателно да проверите дали съответства на вашето радио тъй като има 2 вида(или повече) букси за управление на CD чейнджър.
При мен се оказа, че 2 от кабелите на буксата са заети и отиват към дисплея на таблото, но с успоредно свързване към тези на устройството всичко си идва на мястото.

slavi7

Мнение от slavi7 » 23 Мар 2013 20:10

Днес монтирах въпросния адаптер, който се свърза паралелно на кабелите на тонколоните и избираш кое да звучи. Вързах го на чейнджъра. Входа е добре, но чейнджъра започна да шуми. Явно толкова му е качеството на този адаптер от Авител или пък аз нещо да не съм свързал както трябва ... Добре че е чейнджъра, а не усилвателя, че тогава щях да полудея

Публикувай отговор