Син пушек при палене, но и при подаване на газ след това

salt_shaker

Син пушек при палене, но и при подаване на газ след това

Мнение от salt_shaker » 11 Мар 2013 16:19

Здравейте!
Имам малък проблем, който се появи буквално два дни, след като си купих Тойота Авенсис, Д4Д, дизел, 110 коня, 2000г. Когато сутрин запаля, от ауспуха се забелязва син дим, който е различен във всеки път, в който я запаля - понякога го има, понякога не, понякога е по-гъст от други случаи и т.н. Когато шофирам, като подам повечко газ, също се забелязва този дим, но и сега - не всеки път, когато подам газ. Четох из някакви форуми за смяна на гарнитури, гумички и т.н. Маслото ми е хубаво, сменяно е преди 3 дни заедно с горивния филтър, в сервиз на Тойота в Пазарджик. Въздушният филтър е почти чисто нов. А, и друго - за 3-4 дни, през които си я покарах, не забелязвам никаква разлика в равнището на маслото в мотора.
Мерси предварително за мненията ви!
Toyota Avensis 2.0 Т22 Diesel
D4D 110hp

Аватар
Petar

Re: Син пушек при палене, но и при подаване на газ след това

Мнение от Petar » 12 Мар 2013 11:43

Мини повечко километри 2-3хил км. и тогава провери пак нивото на маслото ако е мръднало доста си гори масло иси за ремонт

salt_shaker

Мнение от salt_shaker » 12 Мар 2013 11:51

А има ли някакъв шанс да са износени буталата, или турбината да е изгърмяла? Аз много неща прочетох из нета и съм яко във филма сега, просто не знам откъде може да е проблемът, после ще ходя на диагностика и ще видим.
D4D 110hp

Аватар
vladovg

Мнение от vladovg » 12 Мар 2013 18:30

Ако пушилката е повече след по продължителен период на покои да речем от вечерта и на сутринта я палиш има вероятност да от гарнитура на инжектор.Свали капака на главата и ще разбереш ремонта е 1 час и комплекта гарнитури струва 50 тина лева за 4 те инжектора.

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 12 Мар 2013 18:48

Колега, първо провери дали няма изгоряла подгряваща свещ преди да се впускаш в по-сложни и страшни филми... book.gif

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 12 Мар 2013 20:16

Просто е измил добавката от старото масло, предназначена да продаде автомобила. Според мен ще си има заигравка с ремонтче. Синия пушек и изгорялата свещ нямат допирни точки.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

desotodorov

Мнение от desotodorov » 12 Мар 2013 22:30

Така е, ако е свещ ще пропушва и прекъсва само 20-30 сек след запалване, щом пуши и загряла, най-вероятно е това, което спомена колегата...новото масло е отмило добавката и сега...дано да е малкия дявол и да са гумички...макар че ако бяха те, щеше да си пуши и преди това...така че, мери компресията - тя ясно ще покаже.

salt_shaker

Мнение от salt_shaker » 13 Мар 2013 11:35

Благодаря ви за мненията! 100% с новото масло съм измил добавката, "предназначена да продаде колата". Това го чух и от други хора. Сега съм намерил майстор, но ме интересуват просто информативно следните неща (които 100% ще разбера като отида при тоя човек, ама просто съм любопитен):
1. Колко струва комплект сегменти?
2. Колко струва комплект гумички?
3. Как може да се подобри компресията на клапаните, ако не е на нужното ниво?
4. Колко струва горе долу една подгревна свещ?
5. Колко струва една гарнитура на глава?
D4D 110hp

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 13 Мар 2013 11:44

salt_shaker написа:Благодаря ви за мненията! 100% с новото масло съм измил добавката, "предназначена да продаде колата". Това го чух и от други хора. Сега съм намерил майстор, но ме интересуват просто информативно следните неща (които 100% ще разбера като отида при тоя човек, ама просто съм любопитен):
1. Колко струва комплект сегменти?
2. Колко струва комплект гумички?
3. Как може да се подобри компресията на клапаните, ако не е на нужното ниво?
4. Колко струва горе долу една подгревна свещ?
5. Колко струва една гарнитура на глава?
За моя Авенсис излезе:
1.Комплект сегменти на ТР японски 140 лв.
2.Комплект гумички на клапани /оригинални / 80 лв. други по 40 лв.
5.Гарнитура глава 70 лв.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 13 Мар 2013 12:05

цените доста варират в зависимост от марката и модела, аз мога да споделя за моята бивша кола:
- Комплект сегменти беше около 100 - 150лв...някаква известна немска марка бяха, ама забравих името.
- Комплект гумички от същата марка беше към 30лв, за 8клапанов ДВГ...за 16 - би трябвало да е х2.
- Подгревни свещи 15-25лв едната ... NGK примерно.
- Гарнитура глава - пак от немската марка - 80-100лв
Компресията я създават буталата + сегментите докато се движат нагоре към ГМТ, клапаните само я "удържат"
За да я подобриш - сменяш сегменти (недай боже нови бутала на ремонтен размер + шлайфане на блока) и напасваш клапаните към леглата им...самите легла също са сменяеми.
Ако държиш на оригинални части , цената ще излезе височка, като се сложи и труда...отива доста. Освен това майстора е желателно да е добър, за да не се наложи после повторно отваряне на ДВГ...абе филм си е това... и дано да мине успешно при теб.

salt_shaker

Мнение от salt_shaker » 13 Мар 2013 12:10

Благодаря за информацията. Майсторът е специалист, така че се надявам всичко да мине добре. Братче, преди 5 дни е купена колата, а гледай за какви ремонти става въпрос... Наистина, филмът си е голям. boo.gif
D4D 110hp

memorex

Мнение от memorex » 13 Мар 2013 18:38

Обади се на този от който я купи и го накарай да плати половината ремонт.Ако не се съгласи и ти се примириш с това го накарай да си признае дали е слагал такава добавка.Ако не е пълен боклук трябва да си признае и без това нищо не губи а ти ще си сигурен че това е проблема

desotodorov

Мнение от desotodorov » 13 Мар 2013 23:03

мхм...това е добра идея, но засъжаление ми се струва малко вероятно да стане...най-вече защото предполагам че колата е "нов внос" от Италия, още една кола на мой колега мина по същия сценарии, външно и вътрешно много запазена, върви...да, ама след второ масло спря да върви... и компресията се оказа под уравне реки Дунай...и те така. Дано всичко при колегата мине с минимум финансии, че комбинацията току що купена кола + скъп ремонт е пълн а отврат.

salt_shaker

Мнение от salt_shaker » 14 Мар 2013 12:03

Честно да ви кажа, предпочитам да си оправя количката и да си завърви безпроблемно, вместо да търча да се разправям, че в последно време много неща ми се насъбраха на главата - имам държавни изпити, ще се женя tongue.gif , пък сега и тая кола...
@Memorex - братко, аз така или иначе съм 100% убеден, че от това е проблемът - след смяната на маслото колата си показа магариите ;)
D4D 110hp

salt_shaker

Мнение от salt_shaker » 15 Мар 2013 14:33

Колеги, според вас, ако проблемът е например, че:
1. Трябва някаква шлифовка на главата; или
2. Гумичките са за смяна; или
3.Нещо в самия мотор не е наред, някакво желязо там чука някакво друго и затова и двигателят трака малко по-силно от по принцип.
Може ли колата да се кара още известно време, искам да кажа 1-2 дни, докато я закарам на майстор, защото човекът се намира на 300 км от тук biggrin.gif
D4D 110hp

Публикувай отговор