Добавка за спиране на теч D4D

pepito17

Добавка за спиране на теч D4D

Мнение от pepito17 » 18 Яну 2013 14:30

Здравейте колеги ,
искам да ви питам какво мислите за течната добавка за спиране на теч в охладителната система - взех на Liqui Moly-
http://www.senax.bg/eshop/product/69/do ... atora.html

Слуачая при мен е следният- мотора е D4D -115 коня -2003 г. , след закупуване на колата и преход от 3000 км , започна едно сълзене на антифриз от oil Cooler- а , не успях да намеря нов никъде , а и цената разбрах , че е "солена", теча не беше голям , но ме дразнеше и намерих такъв маслен охладител втора ръка , сложихме го преди месец и след около 300 км, отново сълзене и малък теч точно от него .
Виждам , че няма смисъл от закупуване на друг втора употреба , та въпроса е дали да пробвам с течната добавка за спиране на теч или крайния вариант да вържа "байпас" на охладителя и да карам без него .
В очакване съм на всякакви идеи за което предварително Благодаря!!!

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 19 пъти

Re: Добавка за спиране на теч D4D

Мнение от mirott » 18 Яну 2013 17:08

Всякакви добавки за запушване на течове на охладителната система водят до задължително частично (понякога и напълно
) запушване на радиатора на парното и съответно спомагат за неефективността му! Гарантирано и изпробвано многократно!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 19 Яну 2013 08:51

mirott е прав. По-лесно е да отстраниш теча и да си караш. А от къде точно съллзи? Маркучи, гарнитурка? И байпас-а не е добра оферта.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 19 Яну 2013 09:43

pepito17 написа:Здравейте колеги ,
започна едно сълзене на антифриз от oil Cooler- а
Колега от това което си написал по-горе излиза, че или имаш антифриз в маслото или твоя двигател се смазва с антифриз laugh.gif ...майтапа настрана по принцип тия "добавки" действат и няма значение дали ще е на лики моли, валволин, холтс(радуел) и др., но не се знае как ще се отразят на по-малките маркучи и тръбички около главата на двигателя...например тези за охлаждането на турбото и егр-а??? В описанието пише, че става за охладителни системи със и без филтър, което ще рече, че не би трябвало да има проблем с тръбички и др. такива....само не слагай от американските добавки с алуминиеви стружки no.gif no.gif no.gif

Radiator Stop Leak
Small leaks or porous solder joints and hairline cracks in the coolant system are not easy to locate (all that is noticed is the sinking coolant level). Radiator Stop-Leak seals these type of leaks immediately and completely. Preserves the combustion chamber from damage due to escaping coolant. Compatible with all commonly used cooling water modifiers and antifreezes.
article number: 8956*
bundle:150 ml Dose Blech
Intended use
For all coolant water and heating system with and without water filters. Also suitable for aluminium and plastic radiators. 150 ml is sufficient for 10 litres of coolant water.

...а ти защо не провериш защо е протекъл и втория радиатор???Струва ми се малко вероятно и втория да е пробит...има ли видими пукнатини или дупки sad.gif wacko.gif Провери капачката на радиатора дали отваря на необходимото налягане и дали имаш симптоми компресията ти да отива в охладителната система - втвърдени маркучи на радиатора, въздух и балончета в антифриза

Все пак ако решиш за лики моли ето какво да очакваш
http://www.youtube.com/watch?v=4idyBacFbvc
http://www.youtube.com/watch?v=6uygW3D66Es
http://www.youtube.com/watch?v=1qWdX8TqPPE

езика не се разбира много tooth.gif

pepito17

Мнение от pepito17 » 19 Яну 2013 17:57

Toyo_driver написа:
pepito17 написа:Здравейте колеги ,
започна едно сълзене на антифриз от oil Cooler- а
Колега от това което си написал по-горе излиза, че или имаш антифриз в маслото или твоя двигател се смазва с антифриз laugh.gif ...

Здравей колега ,
мисля че не съм се изразил правилно , но това е найменованието и предназначението на тази част oil cooler- охлаждащ елемента за маслото посредством движение на антифриз през него , прилагам и снимка на въпросната част с партиден номер, учудвам се че никой друг не се е сблъсквал с проблема , при положение ,че с трети майстор говорих и казват "много бързо се скапват тези охладители".
По съвета на TATI, -не може да се отстрани теча на този елемент, капсолаван е и единствената гарнитура е към двигателя -един о-пръстен, от който ако сълзи ще сълзи масло , а не антифриз.

Тази част я намерих много трудно втора употреба , понеже нова я няма налична в магазините а цената била над 1000 лева guns.gif , ....нямам обяснение.
Днес не се реших да сложа тази добавка , така че ако някой може да помогне с намирането на тази част ще съм благодарен worthy.gif , по-скоро мисля за варианта да вържа маркучите като "байпас".
Прикачени файлове
oil cooler.JPG
oil cooler.JPG (112.94 KiB) Преглеждано 4474 пъти

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 20 Яну 2013 11:38

Най-добре си купи нов охладител , макар и неоригинален , ако въобще съществуват такива. След добавките е много вероятно да започнат проблеми с липса на парно , висока температура на антифриза , които все пак ще ти излязат по-скъпо за поправяне.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 20 Яну 2013 12:15

Вярно, че имаше и такава глупост bash.gif
pepito17 написа: По съвета на TATI, -не може да се отстрани теча на този елемент, капсолаван е и единствената гарнитура е към двигателя -един о-пръстен, от който ако сълзи ще сълзи масло , а не антифриз.
Така си е...ама какъв късмет и втория и той да тече. no.gif
Пита ли колегата Toyota forever за цена..вярно ли е хилядарка??? stretcher.gif
Другото което се сещам е защо не провериш магазини на алтернативни марки, където продават радиатори...нисенс...валео...може те да го предлагат на по-сносни цени...кажи след това цената, че и други карат авенсис версо laugh.gif

П.П. моя съвет е да не правиш байпас или да бъде само временно решение щото маслото няма да се охлажда, ще прегрее, губи смазващите си свойства и някой ден ще търсиш я турбо, я цял двг. Не казвам че е задължително да се случи, но щом е сложено явно има защо.Колата си е твоя ти решаваш.

dimov

Мнение от dimov » 22 Яну 2013 00:08

pepito 17, какво направи със стария охладител? Наду ли го? Разбра ли къде е спукан? Не подлежи ли на ремонт - така и така вече е свален и може да се огледа добре. Такова съвпадение с два дефектирали охладителя е доста съмнително. Може би проблемите не са точно в него, а я в маркуч, я скоба или уплътнение някъде по-високо, а там само да се стича?
Toyota Picnic 2.2 D, 98г.

pepito17

Мнение от pepito17 » 22 Яну 2013 17:18

Здравей колега dimov, след много чудене дали да сложа добавката реших и потърсих друг охладител , отново втора употреба (майсторите вече ми се смеят), но не ми стиска да сложа добавката или да го вържа на късо (байпас) , та реших да се набутам с още един и да видя , утре ще свалим втория протекъл и ще сложа "новия". Ще го разгледам отново , но предвид състоянието на първия -нищо външно видимо като дефект, представлява метални пръстени в общ блок за охлаждане и толкова , няма лепене и отваряне , просто започва да сълзи между пръстените , ако имаш желания мога да снимам един охладител отблизо за да видиш какво представлява.Огледахме маркучите и скобите , капките седят точно на пръстените на охладителя sad.gif

dimov

Мнение от dimov » 22 Яну 2013 20:13

Pepito17, здравей! Дано да ти се получи този път wink.gif Проверката за теч е елементарна. Просто нахлузваш чист маркуч на единия край на охладителя, другия отвор затапваш (може и с пръст), потапяш в съд с вода и надуваш силно с уста през маркуча. Ако има мехурчета - запояваш, залепяш или изхвърляш. Успех :thumbsup: Ще ми е интересно да го видя на снимка. Щом някой казват, че ремонтът е невъзможен, сигурно знаят какво говорят, но нали има винаги едно "но" smile.gif
Toyota Picnic 2.2 D, 98г.

pepito17

Мнение от pepito17 » 25 Яну 2013 15:13

dimov написа:Pepito17, здравей! Дано да ти се получи този път wink.gif Проверката за теч е елементарна. Просто нахлузваш чист маркуч на единия край на охладителя, другия отвор затапваш (може и с пръст), потапяш в съд с вода и надуваш силно с уста през маркуча. Ако има мехурчета - запояваш, залепяш или изхвърляш. Успех :thumbsup: Ще ми е интересно да го видя на снимка. Щом някой казват, че ремонтът е невъзможен, сигурно знаят какво говорят, но нали има винаги едно "но" smile.gif
Здравей , колега Dimov ето го и моя охладител , снимките не са качествени , но се виждат алуминиевите пръстени, за които говоря и на двата ми охладителя просълзи антифриз от тях , надявам се за последно ......ако имате идея за ремонт имам 2 броя с малко "сълзене "....
Прикачени файлове
1640.jpg
1640.jpg (386.16 KiB) Преглеждано 4265 пъти
1641.jpg
1641.jpg (371.09 KiB) Преглеждано 4265 пъти

Аватар
vladovg

Мнение от vladovg » 06 Фев 2013 19:24

Ако сълзи между пръстените отвън ремонта е много лесен. Почисти го с киселина и го заляи с сребарен припои ако нямаш под ръка иди при някои хладилен техник.

Публикувай отговор