Здравейте, искам да си регулирам предните фарове, но не на височина, а по хоризонтал- наляво и надясно. Разбрах, че за някои модели тойота това става с отверка и навиване/ развиване на болт до фаровете. По същия начин като по вертикал. Как става това за Карина епсилон 1.6 от 92 година?
Поздрави!
Хоризонтално регулиране на фарове на карина
Re: Хоризонтално регулиране на фарове на карина
Колега, по-добре отиди до някой пункт за годишни технически прегледи. Там правят регулиране на фаровете с уред- на повечето места е безплатно.
Колега, виж внимателно какво съм писал ;)labarone написа:Колега, по-добре отиди до някой пункт за годишни технически прегледи. Там правят регулиране на фаровете с уред- на повечето места е безплатно.
Колега, там регулират фаровете на нагоре/надолу, наляво/надясно. Мисля, че ти искаш да ги регулираш наляво/надясно, ако случайно десния ти фар бие повече към банкета... Все пак работя в такъв пункт ;)
Добре, ако е така ще го направя, но някой знае ли дали е възможно като цяло на този модел, от тази година? И евентуално трабват ли някакви по-специални инструменти? Защото регулирането нагоре/надолу е сравнително елементарно и нито трябва до сервиз да се разкарва човек, нито да си блъска главата как става.labarone написа:Колега, там регулират фаровете на нагоре/надолу, наляво/надясно. Мисля, че ти искаш да ги регулираш наляво/надясно, ако случайно десния ти фар бие повече към банкета... Все пак работя в такъв пункт ;)
За този модел Toyota не мога да ти кажа със сигурност, но на повечето коли е възможно регулирането. А инструментите не са специални- или шестограм или отверка(+,-).