E60_Power написа:LEXUS написа:Мога да те разкарам наляво и надясно в логиката на мислене, но сега нямам време. Не ме хващаш в подходящо време. Иначе знаеш, отиваш за пуканки. biggrin.gif

На опашката за пуканки си се наредил ти, но очевидно още не си го проумял

Позволявам си да те цитирам:
"Не, не ми говори по тозия начин,защото нито си ми на знанията....."; "Приус не получава никакво ценово предимство от властите в Япония!!!! Обясних ти го миначлия път. Защо хем нищо не четеш и не знаеш, хем се инатиш да пишеш и да спориш!! Точо при истинска конкуренция на пазара Приус е най-продаваната кола в Япония и сред най-продаваните в САЩ."
------------------
А сега бъди така добър да разясниш на аудиторията как така любимия ти Приус не получава ценово предимство в Япония!?!?!?!? Можеш да започнеш с отговор на въпроса дали през декември 2011г. правителството на Япония е гласувало за продължаване / до Април 2015г./ на съществуваща програма за насърчаване на покупка на хибриди и електромобили, чиито собственици са освободени от плащане на данъци? След това ни кажи дали ти е известно, че едни от най-високите данъци и такси, плащани от притежатели на МПС-та, се плащат именно в Япония? За улеснение - според доклад на JAMA / Японска асоциация на автомобилостроители / всички дължими данъци и такси в Япония за нов лек автомобил на цена от 23.000 долара, които следва да бъдат заплатени в периода на една нормална експлоатация от 5г., са в размер на около 10.000 долара или иначе казано - около 43% от цената на автомобила. Както следва: национален данък при покупка на автомобила + подобен данък в съответната префектура; ежегоден годишен данък в съответната префектура; национален данък при извършване на техническа инспекция / shaken / на автомобила.
Както виждаш, автомобила ползва сериозни преференции спрямо бензин и дизел. Същия филм е и в САЩ. Да, не ползва преференции спрямо други хибриди и електромобили, но е в отделна група, която ползва преференции спрямо друга. Това е все едно мача да започне при резултат 1:0 за единия отбор. Та в тази връзка, за каква точно истинска конкуренция говориш?
За пуканките- не знаеш майтапа. Но бързаш да скачаш.
Нататък писанията ти отново потвърждават тезата ми,че нищо не разбираш, а само драскаш, както винаги!
Първо, драги, не ме поучавай, защото си прекалено повърхностен в знанията си, поне за коли! Тия глупости, ако обичаш, ги драскай при умньовците с БМВ-та в техния форум!
Колко пъти те помолих да не се инатиш и да пишеш неща,които не разбираш. Какъв си спамер ли си, какъв? Аз не съм седнал да пиша във форум за текстил,защото нищо не разбираш. Ти обаче пишеш и чак поучаваш с жалките си знания други.
При това не само,че интерпретираш информацията грешно, ами и цялото ти мнение е пълно с противоречия и сам се оборваш с изреченията си.
Второ, Приус, драги,!!!!!!!!!!!!!!!! получава толкова ценово предимство колкото и останалите хибриди и еко-автомобили спред стандартите в Япония! Това,че германецът е достатъчно назад в автомобилните технологии и трака с разни старовремски дизели, не е проблем нито на Приус, нито на Япония!
Да, правителството на Япония е гласувало за продължаване / до Април 2015г./ на съществуваща програма за насърчаване на покупка на хибриди и електромобили,но и на други еко-коли!
Приус не ползва преференции нито спрямо останалите хибриди, а Приус е в много пъти по-продаван и ефективен! Но Приус не ползва преференции и спрямо дизели и бензини,които имат съответната ефективност и покритие на еко-стандартите!
Няма никакво 1:0, тия мистификации са твоя измислица и интерпретация. Които естествено няма как да вървят тук. Чак с поучителен тон! Намерил кой да ме поучава за автомобили.