да почистя ЕГР-клапана,а?!

Tamagochi

да почистя ЕГР-клапана,а?!

Мнение от Tamagochi » 07 Авг 2012 21:51

Здравейте!
Има ли някой опит с механично почистване на егр-а ,че съм решил да се пробвам скоро...?!
Гледам в utube ,хората даже и бай-пас правят ,та си мисля,че ще няма да се толкова "операция" да се позачисти от сажди и други подобни па може и да тръгне по-добре да върви колицата...!?
Автомобила е : Avensis 1CD-FTV D4D /110 hp.
Ако някой има видео или снимки ,та дори и пояснение -ще стигне....
Мерси ,предварително!

dimiterb

Re: да почистя ЕГР-клапана,а?!

Мнение от dimiterb » 26 Сеп 2012 19:36

Здрасти колега,
имаш проблем с вървежа на колата ли, че искаш да чистиш EGR-а. При запецнал EGR, колата ще изкарва черен облак и колкото повече я натискаш толкова повече ще забива нос! Другият вариант е да виждаш тези симптоми моментно примерно след дълго каране с постоянна скорост и след това превключване на по-ниска предавка и подаване на газ (преминаване през кръстовище например)...
Аз лично отидох в Тойота и ми го почистиха за около 40лв. Става въпрос за същият двигател. Не се наех да го правя сам, но не е кой знае какво.
Незнам за другите модели как е, но при нас през клапана минават две тръбички, по които върви антифриз ( странно но факт, може би го охлаждат )....
Ако нямаш такива проблеми, по добре не пипай нещо, което е изправно :)...
Все пак незнам какви проблеми имаш с колата, но при проблем с EGR-а ще е доста зле положението...
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Toyota Corolla 1.4i, 2005

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Сеп 2012 22:15

dimiter - не няма да е толкоз зле, но може и да е много зле... Тръбичките са, за да топлят антифриза с изгорелите газове. А и твоя Авенсис е Т25, човека пита за Т22 - щом е 110к.с. дизела. И като цяло, освен да клепа и топли антифриза, което при неговия го няма, нищо друго смислено не прави. Така че, когато и да го затапиш, няма да е на зле :whistle:

Аватар
petar tc.

Мнение от petar tc. » 27 Сеп 2012 22:04

Ако ще пробваш снимай,аз пробвах с добавка.Мисля че стана малко по пъргава но с тези ;ХУБАВИ ГОРИВА ОТ ИЗВОРА; ще е така.От мен късмет и ако ще го изолираш пиши. punk.gif

neznaiko

Мнение от neznaiko » 01 Окт 2012 09:48

Колега, ако вече не си я свършил работата, ще пусна снимки днес късно или утре, не ми остава време да ги обработя. Съвсем лесно е свалянето на клапана. С добавки в горивото няма как да бъде почистен, в най-добрия случай ще намалеят новопостъпващите в клапана боклуци. Предполагам има вариант да бъде повреден при почистването, ама трябват целенасочени действия в тази посока biggrin.gif т.е. не бой се. Ако пък го затапиш, .... :whistle:
ще ти върви колата още по-добре.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D

Публикувай отговор