газов инжекцион за корола ?
Re: газов инжекцион за корола ?
Дай някакъв линк да прочета дали наистина са писали ерозия - според мен такова нещо по-скоро трябва да се получава при каране на бензин - там имаме горивовъздушна смес въздух + бенз. пари + неизпарили се микро капчици гориво, При работа на газ (ГИ газова фаза) смесообразуването е перфектно и няма какво да "отмива" маслото, което остава по стеблото на клапана при движението му, малко ми е чудно какво спомага ерозията в този случай.
На фобоса под таблицата си има прозорче в което като вържеш четец към обд ти показва какво се случва в действителност и си донагласваш финната настройка като готиш 0%. При тая газова не знам каква е но би ли обяснил по подробно как се случват нещата. Сама ли си прави корекциите, ако е така е безценна, и отпада човешката намеса при настройката, така ли еgicho написа:Не знам на фобос-а как е, но на AEB си има чекбокс "Adaptation", и в мануал-а е описано, че когато е чекнато газовото ECU коригира картите си гонейки нулева промяна на fuel trim-овете при работа на газ.
Ако фобос-а са я сложили само за удобство, е*ем ти системата. Но малко се съмнявам да е така - за какво да ти опроводяват обд-то към газовата, ако същата работа можеш да я направиш с обд четец?
На полските например адаптациите могат да се ограничат да се случват само над определени обороти, по подразбиране над 2500. За АЕБ не е ясно (няма такъв лимит, има само включено - изключено).
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
-
Единствена уредба гарантирано правеща си сама корекциите в "реално време" по OBD-то е Ланди OMEGAS OBD II. Препоръчва се за адски придирчиви коли към горивните смеси като например на Субару боксерните шестаци. Там понеже и самия боксер е малко термично претоварен и малка грешка води до фатални последствия. Цената е дебела но си заслужава за скъп автомобил.
За класическите VVTi мотори и добре настроения Фобус се справя, като и навъртите едни 150 хил.км на газ какво ви пука за двигателя ще сте спестили достатъчно от гориво за да си купите друга по-добра.
За класическите VVTi мотори и добре настроения Фобус се справя, като и навъртите едни 150 хил.км на газ какво ви пука за двигателя ще сте спестили достатъчно от гориво за да си купите друга по-добра.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Така твърдят, скоро ще имам възможност да проверя какво се е натрупало за две седмици каране с включена адаптация. Дали и колко алгоритмите са добри, времето ще покаже (а ние дали ще го разберем, е друга тема).saho написа: Сама ли си прави корекциите, ако е така е безценна, и отпада човешката намеса при настройката, така ли е
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...