mann в повечето случаи са китаиски това от вносител го знам примерно ив русе правят немски филтри и кво това значи ли че са по качествени от китаиските или обратното пъкzi_zi_top написа:Аз си купувам филтри Mann /немски са и са на по-прилична цена от ТМАуто консумативите - там цените са х2/ заедно с маслото от Ауто плюс, но не те пращам специално там има и други варианти. Не винаги скъпото е качествено, но няма случай евтиното да е с добро качество!
Ярис Консумативи
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Съжалявам, но мислех, че и този ДВГ е с ремък на ангренажа, както е на мояshtryklio написа:Мдам с верига е .. която трябва да се инспектира за всеки случай ;)Alekota написа:все си мисля че таз кола няма ангренажн ремък

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Да, за веригата и на мен ми казаха. Няма ремък.
Проверих как вървят маслата. В Кауфланд Mobil са 90 лв. Пак там има и Valvoline, но пък няма точно този вискозитет 5W40 (допускам, че се е свършило). В ОМВ имат само с тяхната си марка и пак тубичката 5 л. е там някъде - 80-90 лв. Тези дни ще проверя в един шоурум за авточасти и аксесоари до нас и ще пиша за масло и маслен ф-р.
Иначе - взех си течност за чистачки на ОМВ 4 л. за -30 градуса, пише "готова смес", но на ОМВ ми промърмориха нещо, че могло и да я разреждам, защото била за -30. Вие какво мислите?! Редно ли е да я разреждам?
Проверих как вървят маслата. В Кауфланд Mobil са 90 лв. Пак там има и Valvoline, но пък няма точно този вискозитет 5W40 (допускам, че се е свършило). В ОМВ имат само с тяхната си марка и пак тубичката 5 л. е там някъде - 80-90 лв. Тези дни ще проверя в един шоурум за авточасти и аксесоари до нас и ще пиша за масло и маслен ф-р.
Иначе - взех си течност за чистачки на ОМВ 4 л. за -30 градуса, пише "готова смес", но на ОМВ ми промърмориха нещо, че могло и да я разреждам, защото била за -30. Вие какво мислите?! Редно ли е да я разреждам?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Течността я разреждам 1/1, което е нормално при температура около -15С.
Ако се заплануват големи студове, тогава добавям концентрат, но за последните години ми се е налагало само веднъж...
Иначе за цена на смяна на всичко с оригинални части в оторизиран сервиз би трябвало да е около 300лв (без антифриза)...
Ако се заплануват големи студове, тогава добавям концентрат, но за последните години ми се е налагало само веднъж...
Иначе за цена на смяна на всичко с оригинални части в оторизиран сервиз би трябвало да е около 300лв (без антифриза)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аз подозирам, че цените посочени по-горе са дадени от нашия сервиз. Филтрите са AMC (KavoParts) и са японски. http://www.kavoparts.com/zi_zi_top написа:За твоя ДВГ маслото трябва да бъде пълна синтетика 5W40 или 5W30. Всичко останало е съсипия за двигателя и икономията ще ти излезе твърде скъпо. Препоръчвам ти Fucs Titan Supersyn Plus 5W40 от Ауто плюс /те са му директни вносители/. Маслото за твоя двигател трябва да бъде с такива характеристики! Маслен филтър за 8 лв. е доста съмнителен, а въздушен за 18 - просто не знам кой го е произвел!!!
Изобщо ти си решаваш, но тези масла дето ги споменаваш са опело за моторетката и турбото biggrin.gif !!!
П.П. Маслото, което ти е предложил твоя човек също е добро. И не си мисли, че това е стара Жигула и може да се поддържа със жълти стотинки.
Предлагаме и FIAMM
Маслен - 10,30
Купе - 20,10
Звучи малко смешно да препоръчваш Фукс пред Мобил, но всеки си преценява сам

Та мисълта ми е, че не е нужно да Ви вземат една торба пари, защото карате тойота, пък била и тя нисък клас

- Прикачени файлове
-
- Mobil5w40.jpg (116.61 KiB) Преглеждано 3306 пъти
-
- TO-138.jpg (16.05 KiB) Преглеждано 3306 пъти
-
- TC-1003.jpg (16.43 KiB) Преглеждано 3306 пъти
-
- TA-1277.jpg (13.44 KiB) Преглеждано 3306 пъти
Автосервиз, специализиран в ремонта на Лексус, Тойота, Пежо и Ситроен
http://www.PitStopBG.com http://www.Toyota-Sofia.eu http://www.Lexus-Sofia.eu
Гугъл КАРТА
http://www.PitStopBG.com http://www.Toyota-Sofia.eu http://www.Lexus-Sofia.eu
Гугъл КАРТА
това не е ли турско по добре кома тя произвежда мобил но в турция а кома е само англиско
- Прикачени файлове
-
- Xtech-Sub.gif (7.07 KiB) Преглеждано 3296 пъти
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Дори не прочетох всички постове... но мотор 1,4 Д-4Д дори от завода не излиза с пълна синтетика, а с полусинтетика заради клапаните. Освен това изискването за вискозитет е съгласно нормите:
ACEA: B1
API: CF-4 или CF
Не препоръчвайте масла по усмотрение или на база опит с други двигатели! Колата е и с турбина! За конкретен производител може някое масло да отговаря на конкретните класове по-горе и да има добре извесния нам 5Wxx еквивалент.
Маслата на Castrol които отговаря на това примерно са:
EDGE TURBO DIESEL 0W30 или Magnetic 5W-30 A1
На Valvoline:
DuraBlend FE 5W30 или All-Fleet 15W40
Не рекламирам, не ги ползвам, но най-елементарно потърсих в сайта на производителя какво се слага на 1ND-TV мотор (Yaris, Auris, Corolla).
ACEA: B1
API: CF-4 или CF
Не препоръчвайте масла по усмотрение или на база опит с други двигатели! Колата е и с турбина! За конкретен производител може някое масло да отговаря на конкретните класове по-горе и да има добре извесния нам 5Wxx еквивалент.
Маслата на Castrol които отговаря на това примерно са:
EDGE TURBO DIESEL 0W30 или Magnetic 5W-30 A1
На Valvoline:
DuraBlend FE 5W30 или All-Fleet 15W40
Не рекламирам, не ги ползвам, но най-елементарно потърсих в сайта на производителя какво се слага на 1ND-TV мотор (Yaris, Auris, Corolla).
- sweet__stz
Re: Ярис Консумативи
Миналата година си взех Ярис 2000г. 1,3 бензин; тогава смених масло и филтри (маслен,въздушен,купе,горивен). Сега трябва да сменям пак. Въпросът ми е за горивния филтър, вярно ли е ,че се сменя на повече км. или сега пак трябва да се сменят всичките? И маслото на скоростната кутия не се ли сменя и то, тогава само ми го доляха.....и нещо друго за смяна или преглед налага ли се ???? Освен тези неща ми се наложи да сменя накладки,свещи и задни амортисьори,но мисля,че са нормални неща. Но все ми се струва,че върви по-малко от преди,а уж нищо и нямало. Един датчик ми свети, след диагностика ми казаха,че било заради катализатора и нямало проблем да си карам така, ама вече не ставал за нищо....толкова пари за нов едва ли ще дам,но не може ли да се махне този, и възможно ли е заради това да е по-мудна ????????
Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
- масло Mobil 5W30 - 50.00 лв (носят ми го оригинално от натовска база в сараево, тук е по скъпо)
- пистов ремък, горивен филтър, въздушен филтър, филтър климатик, добавка за двигател, промивка -183.40 лв
-труд 80.00 лв
- пистов ремък, горивен филтър, въздушен филтър, филтър климатик, добавка за двигател, промивка -183.40 лв
-труд 80.00 лв
Добър шофьор е този с мухите по вратите, а не по предното стъкло!
тъй като съм тъпа мацкаsweet__stz написа:Миналата година си взех Ярис 2000г. 1,3 бензин; тогава смених масло и филтри (маслен,въздушен,купе,горивен). Сега трябва да сменям пак. Въпросът ми е за горивния филтър, вярно ли е ,че се сменя на повече км. или сега пак трябва да се сменят всичките? И маслото на скоростната кутия не се ли сменя и то, тогава само ми го доляха.....и нещо друго за смяна или преглед налага ли се ???? Освен тези неща ми се наложи да сменя накладки,свещи и задни амортисьори,но мисля,че са нормални неща. Но все ми се струва,че върви по-малко от преди,а уж нищо и нямало. Един датчик ми свети, след диагностика ми казаха,че било заради катализатора и нямало проблем да си карам така, ама вече не ставал за нищо....толкова пари за нов едва ли ще дам,но не може ли да се махне този, и възможно ли е заради това да е по-мудна ????????

масло се сменя на 12 000 км
въздушен филтър на 12 000км
филтър климатик на 12 000 км
пистов ремък на 50 000км
горивен филтър 50 000км
Добър шофьор е този с мухите по вратите, а не по предното стъкло!