Въпрос за Corolla E11 и предъпване на бензин

Аватар
stan4opan4o
Благодарил/а: 3 пъти

Въпрос за Corolla E11 и предъпване на бензин

Мнение от stan4opan4o » 29 Май 2012 13:28

Здравейте ,
карам Toyota Corolla модел E11 .Автомобила е с газова бутилка .Обслужван е навреме и нямах оплаквания от него .От извесно време започна да ми прави проблеми при работа на безнин след като я запаля сутрин ,преди да превключи на газ.Проблема се изразява в придъпвания,при натисната газ на педала, не ускорява и като цяло не иска да върви .Проблема е само при работа на бензин ,като превключа на газ колата си бачка перфектно.Светна ми и индикатора check engine на таблото ,след като не беше светило от 2 години.

На какво може да се дължи това и как да си реша проблема?

Аватар
bmitev

Мнение от bmitev » 30 Май 2012 10:18

Колега, вероятно ти е клеясала дюзата на инжекциона. Често срещан проблем, ако караш колата предимно на газ. За това се препоръчва на всяка изразходена газова бутилка да навърташ поне 30-40 км на бензин като профилактика.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

Аватар
stan4opan4o

Мнение от stan4opan4o » 04 Юни 2012 12:23

Ще ходя да ги изчистят с ултразвук .Дано нещата се оправят.

wagler

Мнение от wagler » 04 Юни 2012 13:41

И при мен има подобен проблем въпреки , че гася и паля на бензин. Сипах 10л 99 ОМВ +0,5л медицински спирт 97 градуса. Веднага се оправи, но след 60 км само на бензин пак започна да придърпва и направо си спира ако се движиш, явно не впръсква достатъчно. На празен ход и палена няма проблеми (на бензин) sad.gif ermm.gif ?

С газта всичко е О.К.
COROLLA 7A-FE 4X4 combi
born to fish,forced to work!!!

Аватар
sadist_bg

Мнение от sadist_bg » 04 Юни 2012 21:22

И аз го имам същия проблем колеги и все още не мога да разбера от къде идва проблема само знам че не е от свещи, кабели, дистрибуторна капачка+ чукче някакво вакумче преди дюзите през което минава бензина и сега ми предстои смяна на дюзи (тези работи всички са сменени със нови оригинални освен дюзите) всичко е сменено понеже бях при майстор той ми каза че имало колебания в тока и аз реших да ги сменя след някои друг ден когато ми остане време 6те монтирам другите дюзи и ще видя дали има полза от това (дюзите са 2-ра рака от корола и в момента съм ги дал да се изчистят) ако има разлика ще пиша. wacko.gif wacko.gif
Toyota Starlet EP81 1.3/12V XLI EUR LHD 2EE EFI MTM 5F 5D
Toyota Corolla (CDE120L-DHMNHW) SOL UKP EUR HB LHD 1CDFTV HDCR MTM 5F 5D
TOYOTA AVENSIS (CDT250L-AWMEYW) TEC EUR WG LHD 1CDFTV DCR MTM 5F

Аватар
horeishio

Мнение от horeishio » 04 Юни 2012 23:40

bmitev написа:Колега, вероятно ти е клеясала дюзата на инжекциона. Често срещан проблем, ако караш колата предимно на газ. За това се препоръчва на всяка изразходена газова бутилка да навърташ поне 30-40 км на бензин като профилактика.

+ 1 :thumbsup:

И още един вариант, през който аз съм минал - на бензиностанции OMV търсите добавката fuel injection cleaner (черна тубичка от 300 и няколко мл) на фирма Gold Eagle - за разреждане в 88 литра бензин, струваше около 11 лв (по спомени). Дозирайте правилно, не прекалявайте с количеството. По принцип може да си сипвате по малко през няколко месеца.

А относно процедурата, как си реших аз проблема, когато възникна преди години, а в последствие и други колеги:
1. Сипва се от добавката,
2. Сипва се съответното количество бензин,
3. Колата се паркира на отдалечено място за да не шуми на околните, отваря се предния капак (за по-лесно охлаждане),
5. Превключвате на бензин, поддържате 4000-4200 об/мин, ако искате поставяте една тежест на педала на газта, или пък Вие натискате газта. Почти винаги, в момента в който се отделят отлаганията има леко заглъхване и колебание за няколко секунди на оборотите, след това се вдигат и се стабилизират ... и всичко е ОК.
6. Времето, за което се случва "прочистването" съм забелязал е между 10-тата и 15-тата минута.

Естествено, ако проблема остане, всичко зависи от конкретния случай. Но, ако проблема е свързан с натрупани отлагания на дюзите това е един от вариантите. Всеки си решава сам да опита или не.
Успех!
Изображение
Toyota Carina E Wagon, GLI,4AFE,1.6,(99 Hp),1996
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!

Аватар
stan4opan4o

Re: Въпрос за Corolla E11 и предъпване на бензин

Мнение от stan4opan4o » 10 Юни 2012 21:50

Здравейте отново ,поверих автомобила си на PAN Сервиз намиращ се на Ул.Околовръстен път № 80 и осанах крайно разочарован от начина на работа,обслужване и държание на персонала им .Това е и интернет сайта им
http://panserviceauto.com/

Ето и какво се случи :Отивам и предварително се интересувам колко ще ми струва услугата за чистене на бензинови дюзи ,въпреки че в сайта им пише 17лв на дюзиа и 3лв на някакъв разтвор за читене.Както и да е ...питам там управителя а той ми казва : 4 дюзи x 20лв плюс 15лв демонтаж и монтаж ,плюс 40лв за някакви си уплатнители .ОК казвам аз 135лв .Няма проблем ,оставям я аз .

След около 4 часа им звъня да попитам какво става с автомобила ?
Отговарят ми че колата е готова и мога да отида да си я взема ,но проблема не бил в инджекторните дюзи.
Отивам там на място ми обясняват ,че съм за нова ламбда сонда ,тъй като диагностицирали автомобила и установили че проблема бил в сондата,но въпреки това изчистили дюзите .
Питам ги колко струва нова ламбда сонда (предна) и ми казват 240лв .Казах им че няма да я сменям в момента и исках да си заплатя за свършената работа на сервиза до момента. Питам ги : Колко дължа?
Отговарят ми : 200лв

Изгледах ги странно и попитах как станаха 200лв??? Между другото разговора се водеше с управителя им там ....един плешив чичка,който с мазна усмивка ми казва: Ами може да е станала грешчица ,сега ще проверим как стоят нещата.
Та смята той там на компютъра ,след това ми казва 160лв !
Казвам му ,пич аз не случайно попитах колко ще струва почистването ...ако цената се е променила по време на ремонта ,би следвало да ми звъннете и да ме попитате .Пък аз ще си реша дали да я поправяте .Не да ме поставяте пред свършен факт !!!!
Та метнах им 140лв и им казах ,че повече няма да стъпя в сервиза им .

Та имайте едно на ум за този Pan service .Мошеници ,които работят на принципа ...ако мине номера :thumbsup:

Аватар
stan4opan4o

Мнение от stan4opan4o » 13 Юни 2012 16:17

Приключението продължава.Днес смених въпросната проблема ламда сонда с нова .Първата точно след колекторите .След смяната и закачихме автомобила за диагностика ,изчистихме натрупалите се грешки ,поработи на място около 5 минутки като отново не отчете никакава грешка.

При шофиране проблема с мощноста си остава.Оборотите се стабилизираха и вече не играят .Автомобила реагира мудно при натиск на газта ,не набира и не може да се изфорсира както трябва ,светна отново чек енгина и най вероятно е влезнала в авариен режим .

Отново се чудя къде може да е проблема?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Юни 2012 20:43

Проблема е в кофти бензина, че и се задържа дълго време малко количество и се получават утайки и други такива красиви нещица. Както каза Хорейшо, добавката помага, но повече приятели на газ си я слагат при зареждането още на бензина, за да няма буклуци и да се прочистват постоянно дюзите... Тези сладури със ламбда сондите явно не са само при теб - в Пловдив пак това е всяка втора грешка на Тойота - а реално дребен нищо общо имащ проблем..... Тааа, като си в София, защо направо не звъннеш на Бас-чо да ти каже дали са дюзи или друго нещо е проблема. Иначе той има много хубава добавка за бензин, ако тези сладури не са прочистили дюзите как трябва или изобщо... :thumbsup: Но свиквайте да слагате добавка, главно, за да прочиства постоянно и да стабилизира горивото за по-дългия период happy.gif

iwan33

Мнение от iwan33 » 13 Юни 2012 23:29

Me4oKyX написа:Проблема е в кофти бензина, че и се задържа дълго време малко количество и се получават утайки и други такива красиви нещица. Както каза Хорейшо, добавката помага, но повече приятели на газ си я слагат при зареждането още на бензина, за да няма буклуци и да се прочистват постоянно дюзите... Тези сладури със ламбда сондите явно не са само при теб - в Пловдив пак това е всяка втора грешка на Тойота - а реално дребен нищо общо имащ проблем..... Тааа, като си в София, защо направо не звъннеш на Бас-чо да ти каже дали са дюзи или друго нещо е проблема. Иначе той има много хубава добавка за бензин, ако тези сладури не са прочистили дюзите как трябва или изобщо... :thumbsup: Но свиквайте да слагате добавка, главно, за да прочиства постоянно и да стабилизира горивото за по-дългия период happy.gif
Кажи някоя марка и от къде в Пловдив може да се вземе подобна добавка. Ще ми се да я ползвам ей така, за профилактика.
Toyota Corolla

Аватар
stan4opan4o

Мнение от stan4opan4o » 26 Юни 2012 18:28

Някой запознат ли е къде точно се намира горивния филтър на този автомобил и как се сменя ? hmm.gif

Аватар
stan4opan4o

Мнение от stan4opan4o » 02 Авг 2012 14:18

Някой може ли да ми предложи добър сервиз за Toyot-и в София .Имам вредвид място където си разбират от работата ,че се отчаях вече.

Благодаря предварително!

Публикувай отговор