Съвет при покупка на Corolla e12

mitaci

Съвет при покупка на Corolla e12

Мнение от mitaci » 01 Май 2012 17:57

Здравейте колеги, карам корола е 11 от 3 години и съм много доволен от нея. Затова реших да остана верен на марката и да си взема отново корола. Спрял съм се на бензиновия мотор 1.4 vvt-i между 2002-2003 г. Интересува ме има ли нещо специфично, което трябва да се погледне преди покупката на такъв автомобил. Също ще ви бъда много благодарен ако ми препоръчате сервиз в Пловдив и София където могат да направят преглед на колата преди да я купя.

dimi74

Мнение от dimi74 » 01 Май 2012 19:52

пълна диагностика ти препоръчвам в оторизирания сервиз на Тойота в Пловдив, но тук може колеги да препоръчат и други. при огледа гледай за теч на водната помпа, нетипичен шум от паразитната и обтяжната ролка на ремъка ( лагерите им може да са заминали). кормилната рейка- има втулка която се износва и при бавно каране по павета например, започва да трака. гледай оборотите дали са в границите от 650-700 при загрят двгател на празен ход. някои от тези двигатели имат проблем с харчене на масло- идва от проблемни маслени сегменти. това можеш да разбереш едва след като я покараш поне 250-300км с висока скорост. ходовата част могат да ти я прегледат в сервиз. провери и работата на климатика. общо взето това е което аз се сещам. тук може да прочетеш повече: http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11623

mitaci

Мнение от mitaci » 01 Май 2012 19:58

Благодаря много

Публикувай отговор