Не знам за Русе как е, но доколкото чувам рекламите- Ромпетрол караха от Румъния, ОМВ карат от Австрия 100 октана Макс Моушън, поне така бях чувал. Сега ЕКО може би и те твърдят,че карат от Гърция. Де да знае човек.nowyaris написа:Сериозно ли смяташ,че ЕКО в Русе му идва от Гърция нафтата?vadoiv написа:Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.
Разликата между отделните вериги е че слагат в горивата различни добавки.
ЕКО пускат нов дизел - DIESEL EKONOMY
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
За съжаление в момента всички можем да споделим само какво сме чули. Официална и потвърдена информация кой откъде зарежда няма и няма и да има. Това пък, което аз знам е че в момента всички зареждат от Лукойл с изключение може би на Ромпетрол (но и това не е сигурно biggrin.gif ). А истината е че специално ние с дизелите сипваме абсолютни л*йна, пък били те Ekonomy, Maxxmotion и тн.
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Е ти наистина ли вярваш че се дига цистерната от Пирея и кара нафтата до Русе.Щото аз повече вярвам да се дига цистерната от склада на Лукойл в Мартен и да я кара нафтата до центъра на Русе-10 км.Пък да се вдигне цистерна от Виена до Русе ама хич не ми се вярва-то само от навлото ще стане златен бензина.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Всички карат от всякъде само Лукойл от своята рафинерия.
Всяка компания има политика по логистика и зареждат от най-близката рафинерия на най-изгодни цени. На нашето ОМВ зареждат газ с цистерни на Газтрейд, а съм виждал и цистерни на Лукойл. На ЕКО-то на бул. "България" редовно виждам цистерни на Лукойл (не зареждам там, но всеки ден минавам по 2-3 пъти покрай нея).
Но на бензиностанция на Лукойл не съм виждал чужди цистерни!
Всяка компания има политика по логистика и зареждат от най-близката рафинерия на най-изгодни цени. На нашето ОМВ зареждат газ с цистерни на Газтрейд, а съм виждал и цистерни на Лукойл. На ЕКО-то на бул. "България" редовно виждам цистерни на Лукойл (не зареждам там, но всеки ден минавам по 2-3 пъти покрай нея).
Но на бензиностанция на Лукойл не съм виждал чужди цистерни!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Явно всички зареждат от едно и също място и може би само слагат някакви химии допълнително.Аз затова само на Лукойл зареждам в която и част на България да съм.Пък и отстъпката си ми е много важна-нямам ден с под 25 литра нафта,но имам дни с над 60.Едни цигари си е икономията.Иначе Яриса само с най-евтиния 95 бензин на Лукойл или ОМВ щото друго ми се струва безмисленно.На ОМВ го зарежда жената,аз на Лукойл.
- zi_zi_top
Махни тази смрадлива икономия!!! По-добре една ракия пий или един шоколад Lindt изяж.nowyaris написа:...Едни цигари си е икономията...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
Нали правих така цели шест месеца миналата година-качих 20 кила и почнах вместо да ходя да се търкалям.Майната му-тъй и тъй ще се мре,поне нервите да издържат до края.Иначе отстъпките при Лукойл наистина дават смисъл да зареждаш при тях.Ама тез карти вече им изтича втората година и лично моята взе да прилича на гъза ми в профил.Как я вижда г-н Златев таз работа не знам.zi_zi_top написа:Махни тази смрадлива икономия!!! По-добре една ракия пий или един шоколад Lindt изяж.nowyaris написа:...Едни цигари си е икономията...
-
Картел няма-всички купуват на една и съща цена и продават на една и съща цена.И кой колкото продаде от това живее.Всеки си зарежда според предпочитанията или според нуждата.Понеже всеки има слаби моменти и пуска нови артикули за да прилапа клиенти,ама май полза голяма няма.vadoiv написа:Колеги..,колеги...,вие да не би да твърдите ,че "ЛУКОЙЛ" са монополистив България..
![]()
...! То...,сигурно и картел има...
![]()
!
- zi_zi_top
За мен е голяма загадка, че постоянно се плюе по горивата в БГ, а по пътищата се движат доста автомобили - от супер скромни до СУПЕР СКЪПИ и всички зареждат от тези горива.
Според мен проблеми имат главно тези които зареждат от малки и нерегламентирани бензиностанции, които каращисват горивото.
След като БМВ препоръчват Лукойл в Русия, не би трябвало да сме чак толкова мнителни.
Според мен проблеми имат главно тези които зареждат от малки и нерегламентирани бензиностанции, които каращисват горивото.
След като БМВ препоръчват Лукойл в Русия, не би трябвало да сме чак толкова мнителни.