Разход на Приус 3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 06 Мар 2012 23:58

nowyaris написа:
gh0s7r1d3r написа:Хайдееееее пак започнахме с поклоните пред тойота. Не че са лоши коли, ама да определиш авенсис като хай-тек автомобил... А за икономията - всичко зависи от десния крак - яриса като го взема от жената и стават два символа преди запетаята. С електричката на Веско е същото :D
Освен Яриса на жената си взимал и Лексуса на Веско?Ще им кажа да не ти ги дават-ти ще им съсипеш автомобилите.И всъщност въпрос към всички-КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАКЪВ Е РАЗХОДА НА ПРИУС 3,след като в БГ я има 20 продадени такива,я няма?И какво е общото между Приус3,БМВ,Мерседес и Лексус?
Бе ти голям хуморист ще ми дойдеш...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 07 Мар 2012 05:22

gh0s7r1d3r написа:
nowyaris написа:
gh0s7r1d3r написа:Хайдееееее пак започнахме с поклоните пред тойота. Не че са лоши коли, ама да определиш авенсис като хай-тек автомобил... А за икономията - всичко зависи от десния крак - яриса като го взема от жената и стават два символа преди запетаята. С електричката на Веско е същото :D
Освен Яриса на жената си взимал и Лексуса на Веско?Ще им кажа да не ти ги дават-ти ще им съсипеш автомобилите.И всъщност въпрос към всички-КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАКЪВ Е РАЗХОДА НА ПРИУС 3,след като в БГ я има 20 продадени такива,я няма?И какво е общото между Приус3,БМВ,Мерседес и Лексус?
Бе ти голям хуморист ще ми дойдеш...
Веселяк,не хуморист..... Иначе е грешка да караш Ярис като Субаро-безмисленно е.А и Приус никога не са били бегачки-идеята там се съвсем друга.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Мар 2012 07:17

E60_Power написа:А кой аргумент да се използва? И какво им е на VAG?.
Аргумента е отличен, само дето не защитава твоята теза. И не става въпрос за концерн или група, а за отделен бранд. Тойота (без Лексус, Хино, Дайхацу и Сион) продават повече коли, отколкото ФВ (без Ауди, Сеат, Шкода, Бентли, Бугати), а и който и да е бранд на GM (Буик, Крайслер, Опел, Кадилак и т.н.)
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 07 Мар 2012 15:29

Rudy написа:
Аргумента е отличен, само дето не защитава твоята теза. И не става въпрос за концерн или група, а за отделен бранд. Тойота (без Лексус, Хино, Дайхацу и Сион) продават повече коли, отколкото ФВ (без Ауди, Сеат, Шкода, Бентли, Бугати), а и който и да е бранд на GM (Буик, Крайслер, Опел, Кадилак и т.н.)
Значи според доводите на E60_Power по отношение на продажбите и качеството Тойота са върха. Еми то това и малките деца го знаят. biggrin.gif
Да не говорим, че няма класация по качество и надеждност и те да не са на първите места. Къде са обаче споменатите марки от E60_Power в тези класации? Всеки интересуващ се от автомобили знае, а тези, които са ги имали, са го научили по трудния начин. За съжаление съм един от тях... wink.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Мар 2012 23:46

E60_Power написа:
prius 3 написа:Темата нещо доста се измести в посока баварци и мержани. biggrin.gif
То няма лошо де, ама хайде като почнат да правят достатъчно икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек и на конкурентни цени автомобили, чак тогава да ги обсъждаме. До тогава те са затворена книга за мен. А за ВАГ добре, че не е станало на въпрос, че там какъФ филм е не е истина. laugh.gif
Понеже Мерцедес и БМВ правят основно неикономични, бавни, без иновации, ненадеждни и по-скъпи от конкурентите си автомобили, затова и общите продажби на двата им модела / Е класа W211 и БМВ Е60 / са над 2.8 млн. бройки за периода на производството им. Прекият им конкурент Лексус / мисля, че с модела Lexus GS / произвежда икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек автомобили на по-добра цена за потребителя, но продава по-малко. Що така, а? Нещо май пазара е сбъркан!?!?
Не, колега, отговорът е много прост- Лексус е фирма от 1989 година, създаден да се конкурира с наложените от над 50 години тогава премиум марки. Въпреки че Лексус прави по-хай-тек,по-безшумните, по-здравите премиум коли, когато си непозната марка на пазара, е нужно време. Друг важен фактор е,че немските премиуми са силни главно в Европа,където е домашен пазар. В САЩ около 15 години са зад Лексус като продажби преди да дойде земетресението в Япония и наводнението в Тайланд, което предизвика спиране на доставки на Лексуси.

С две думи, за премиум марка е нужно време ,за да се наложи в световен мащаб в тези крайно консервативни класове.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 08 Мар 2012 00:12

Ти изчакай грейт уол да почнат да правят лимузината в Ловеч и да видиш къде ще отидат и лексус и бмв и дявол :)
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Мар 2012 00:28

Луксозният сегмент е доста консервативен и много трудно може някой да пробие там. Въпреки това нагласите се променят и Лексус печели доста нови клиенти. Ако не се лъжа те са дълги години най-продаваната луксозна марка в САЩ. Щяха да са и в световен мащаб, но немската тройка МБ, БМВ и Ауди си увеличиха много продажбите в Китай. Направиха и доста заводи. Самураите в Китай не могат да пробият, защото китайците мразят японците. Имали са доста конфликти и все още спорят за територии.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 08 Мар 2012 10:14

Добре де, от цялата тая работа какво печелим ние. От икономическа гледна точка питам. Защото тези които си караме сега тойотите явно не сме могли да си купим от другите, доста по-скъпи автомобили на първо място. Дали не печелим нещо от това, че германците успяват да си продават автомобилите в и извън Европа. Дори и част от заводите да не са в Европа пак си е вид внасяне на капитали, особенно от Китай. Не съм много сигурен кое е хубаво в момента за Европа, а от там и за нас. Това, че Лексус е много по-добър от другите нас бърка ли ни? Този който може да си купи Лексус в момента, по същия начин може да си купи БМВ, Мерцедес, Ауди, Инфинити, Ягуар и т.н. и т.н. Мен по-ме бърка това, че Лексус не се сглобява в Европа и от това не печелим, за разлика от останалите, които имат заводи в Европа. Дори при равни други условия, в момента бих си купил автомобил, който има нещо общо с Европа. Т.е. ако имам възможност да си позволя един Лексус и имам възможност да избир ам такъв сглобяван в Европа и такъв в Япония, ще избера Европейския.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 08 Мар 2012 10:26

По принцип си прав. И аз разсъждавах така - преди години смятах, че при равни други условия е най-добре да си купя Шкода.
Но критериите са толкова много, че тежестта на този фактор се топи като априлски сняг.

И като стана въпрос, макар да е за анкетата от другата тема:
брат ми мина през доста немски коли - BMW, Opel, Opel, Audi, VW, Opel и сега се оглежда за Lexus laugh.gif
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Мар 2012 10:56

baba_metca написа:Добре де, от цялата тая работа какво печелим ние. От икономическа гледна точка питам. Защото тези които си караме сега тойотите явно не сме могли да си купим от другите, доста по-скъпи автомобили на първо място. Дали не печелим нещо от това, че германците успяват да си продават автомобилите в и извън Европа. Дори и част от заводите да не са в Европа пак си е вид внасяне на капитали, особенно от Китай. Не съм много сигурен кое е хубаво в момента за Европа, а от там и за нас. Това, че Лексус е много по-добър от другите нас бърка ли ни? Този който може да си купи Лексус в момента, по същия начин може да си купи БМВ, Мерцедес, Ауди, Инфинити, Ягуар и т.н. и т.н. Мен по-ме бърка това, че Лексус не се сглобява в Европа и от това не печелим, за разлика от останалите, които имат заводи в Европа. Дори при равни други условия, в момента бих си купил автомобил, който има нещо общо с Европа. Т.е. ако имам възможност да си позволя един Лексус и имам възможност да избир ам такъв сглобяван в Европа и такъв в Япония, ще избера Европейския.
По-добре в такъв случай автомобил Made in Lovech. Не само европейски, ами и произведен в България. biggrin.gif
Не споделям вижданията ти. Ако трябва да смятаме при внос на автомобили произведени извън ЕС се плащат доста данъци, акцизи и такси. Реално погледнато това са предполагам повече пари влезнали без нищо да се прави отколкото, ако се произвежда. За мен няма абсолютно никакво значение къде е произведен автомобила. Важното е да отговаря на изискванията, които имам. Еми да ти кажа повечето европейски не отговарят, а цените са им прекалено надути. Не желая да съм спонсор на автомобилни компании и да ме цакат само заради някакъв фалшив имидж. wink.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 08 Мар 2012 19:21

prius 3 написа:
Rudy написа:
Значи според доводите на E60_Power по отношение на продажбите и качеството Тойота са върха. Еми то това и малките деца го знаят. biggrin.gif
Да не говорим, че няма класация по качество и надеждност и те да не са на първите места. Къде са обаче споменатите марки от E60_Power в тези класации? Всеки интересуващ се от автомобили знае, а тези, които са ги имали, са го научили по трудния начин. За съжаление съм един от тях... wink.gif
Както правилно отбеляза колегата slowtraveler, хората са различни и всеки търси различни неща в един автомобил. На мен изобщо, ама изобщо не ми дреме къде в класацията е Е60, защото тази кола е направена за каране / според моите разбирания / и кеф. Това усещане Авенсис не може да ми даде, при все, че ако реша да гледам на нещата по-прагматично и си наумя да си купя чисто нова кола / максимума средства е не повече от 20.000 евро, т.е. ново БМВ отпада като вариант /, най-вероятно ще си купя Тойота Авенсис - здрава, хубава, комфортна и с чудесни мотори. Но единствените коли, които за мен са на нивото на БМВ 5-та серия / говоря за по-масовите и постижими автомобили, а не за Порше, например / са Мерцедес Е класа и Ауди А6 / само куатро /. Хич не ми пука колко се чупят. Искам като изляза от работа, задника ми да седне в голяма и удобна седалка, да ми е широко, километража и оборотомера да са пред мен / а не по средата/, да чувам мотора. Искам да ми е лусозно и комфортно. А не да седна в пластмасов кош с батерия на цена от 25.000 евро, да не чувам двигателя и да имам усещането, че карам тролей.

След като казваш, че сам си изпитал на гърба си ненадеждността на немските коли, сподели каква марка и модел си притежавал, какво се е счупило? На мен специално ще ми е много интересно да науча.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Мар 2012 19:27

E60_Power написа:да чувам мотора
А аз хич и не искам да ти чувам мотора... Ама не са толкова добре шумоизолирани съвременните автомобили wacko.gif И трябва да се премахне излишният шумов фон в града... човек да може да си слуша на спокойствие музика biggrin.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 08 Мар 2012 19:53

LEXUS написа:
E60_Power написа:
prius 3 написа:Темата нещо доста се измести в посока баварци и мержани. biggrin.gif
То няма лошо де, ама хайде като почнат да правят достатъчно икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек и на конкурентни цени автомобили, чак тогава да ги обсъждаме. До тогава те са затворена книга за мен. А за ВАГ добре, че не е станало на въпрос, че там какъФ филм е не е истина. laugh.gif
Понеже Мерцедес и БМВ правят основно неикономични, бавни, без иновации, ненадеждни и по-скъпи от конкурентите си автомобили, затова и общите продажби на двата им модела / Е класа W211 и БМВ Е60 / са над 2.8 млн. бройки за периода на производството им. Прекият им конкурент Лексус / мисля, че с модела Lexus GS / произвежда икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек автомобили на по-добра цена за потребителя, но продава по-малко. Що така, а? Нещо май пазара е сбъркан!?!?
Не, колега, отговорът е много прост- Лексус е фирма от 1989 година, създаден да се конкурира с наложените от над 50 години тогава премиум марки. Въпреки че Лексус прави по-хай-тек,по-безшумните, по-здравите премиум коли, когато си непозната марка на пазара, е нужно време. Друг важен фактор е,че немските премиуми са силни главно в Европа,където е домашен пазар. В САЩ около 15 години са зад Лексус като продажби преди да дойде земетресението в Япония и наводнението в Тайланд, което предизвика спиране на доставки на Лексуси.

С две думи, за премиум марка е нужно време ,за да се наложи в световен мащаб в тези крайно консервативни класове.
Правиш едно много елементарно упражнение - влизаш в autoscout24.bg, отваряш офертите за Lexus GS и започваш да преглеждаш офертите по низходящ ред, т.е. от най-скъпите / 2012г. производство /. Виж колко дървено и грубо изглежда лоста на автоматичната скоростна кутия, колко грозен червен махагон / по-скоро някаква пластмаса, най-вероятно / е сложен между водача и пътника до него / изключение правят няколко екземпляра с тъмен махагон /, много лошо измислената навигация в централната конзола, която е несъразмерно голяма, а на всичкото отгоре са набити копчета за управление, които са по-близо до пътника в дясно, а не до шофьора. И погледни цялостната визия на интериора. Поне за мен евтинее. Ама много. Сравни сега с една А6, виж как всичко / като копчета / е поставено около елегантния скоростен лост, как навигацията излиза дискретно от арматурното табло. Сравни и материалите. Цялостната визия на интериора говори за лукс.

За БМВ е същото.

Сравни и екстериора на автомобилите. Ауди А6 и БМВ 5-та серия имат много, много по-агресивен и спортен външен вид / по мой вкус / в сравнение с японския си конкурент, който по-скоро има визия на кола в най-горния клас, а не на автомобил от класа на А6 или БМВ 5-та серия.

P.S. Горното е изцяло лично мнение и не ангажирам никого с него. Нека всеки прегледа интериорите и външния вид на трите автомобила / 2012г. производство / и сам прецени дали Lexus GS изглежда по-добре от немските си конкуренти. За мен е най-зле и на външен вид, и като салон.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 08 Мар 2012 20:24

E60_Power написа:Правиш едно много елементарно упражнение...
Отивам за пуканки w00t.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Мар 2012 20:46

Извинявай много, но БМВ ми прилича на кит,далеч от красив или агресивен дизайн според мен.

http://autopartsite.net/review-2012-bmw ... ront-side/

Да сравниме с Лексус ГС:

http://lexusenthusiast.com/2011/09/12/2 ... o-gallery/

След това сравни интериорите и кажи с какво на БМВ е по-луксозен интериорът,защото изобщо няма с какво да се каже:

http://autopartsite.net/review-2012-bmw ... -interior/

http://lexusenthusiast.com/2011/09/12/2 ... o-gallery/

След това да ти кажа, че точно пък да хвалиш най-обърканата навигация и ситсема Idrive, за чиято сложност има анекдоти, е смешно.
При новите Лексуси начинът за управление на системите е с компютърна мишка до лоста! Уникално изобщо в индустрията!

Аха, да видим и красивото А6 :) :

http://0.tqn.com/d/cars/1/0/9/Y/2/ag_12a6_int.JPG

Кое му е по-скъпото на интериора?

http://www.motortrend.com/oftheyear/car ... to_17.html

Като екстериор не е нещо невероятно,хубаво,но според мен не е по-хубаво от Лексус. Това,което много ме дразни при немските марки е много еднаквия дизайн поколения наред, нов модел изглежда като стария и т.н. В това няма нищо свежо:
http://carspicture2011.blogspot.com/201 ... r-and.html

От следните коли най-неспортен ми изглежда Мерцедес Е-клас,въпреки че според мен е много красив! Има общи черти с Lexus GS до 2011:

http://www.conceptcarz.com/view/photo/6 ... photo.aspx
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Заключено