спукано стъкло
спукано стъкло
здравейте колеги
преди дни открих тази пукнатина в долния ляв ъгъл на предното стъкло и сега се чудя какво да я правя т. к. нямам никакъв опит с такива неща
преди дни открих тази пукнатина в долния ляв ъгъл на предното стъкло и сега се чудя какво да я правя т. к. нямам никакъв опит с такива неща
- Прикачени файлове
-
- 3.PNG (494.34 KiB) Преглеждано 2311 пъти
- esox hunter
Да попитам и аз по темата. Онзи ден пред мен един грозен джип метна едно камъче в предното ми стъкло. Чу се доста отчетливо. Гледах я после, но нищо не видях, но и стъклото беше мръсничко в тази част.... днес след автомивката видях обаче, че е оставило една точица на повърхностния слой не по-голяма от 1,5 - 2 мм. Няма пукнатини от нея - само повърхностна кръгла вдлъбка с посочения размер. Усеща се с нокът.
Та на въпроса има ли смисъл да я третирам по някакъв начин или може да си карам и така!?
Точно с такава точица не съм си имал работа...та за това питам. Може ли от такава дреболийка да тръгне пукнатина или ще даяни. Иначе на предишната кола имах спукано стъкло - лепиха го, после пак се разлепи и така...
Та на въпроса има ли смисъл да я третирам по някакъв начин или може да си карам и така!?

Точно с такава точица не съм си имал работа...та за това питам. Може ли от такава дреболийка да тръгне пукнатина или ще даяни. Иначе на предишната кола имах спукано стъкло - лепиха го, после пак се разлепи и така...
-
- esox hunter
OK, Благодаря за отговорите колеги.
Явно има макар и минимална вероятност, но може да тръгне нещо от нея. Така че, ако намеря някъде до 20на лв. ще я оправя. Мина доста време от когато се занимавах с подобен проблем на предишната ми кола и със стъкларите не съм много наясно в момента.
Някой ако може да подскаже, къде в София може да ми свършат тази работа качествено.?

Явно има макар и минимална вероятност, но може да тръгне нещо от нея. Така че, ако намеря някъде до 20на лв. ще я оправя. Мина доста време от когато се занимавах с подобен проблем на предишната ми кола и със стъкларите не съм много наясно в момента.
Някой ако може да подскаже, къде в София може да ми свършат тази работа качествено.?

- esox hunter
Никой за жалост не препоръча стъклар та порових из нета попрочетох сравних мнения и цени и днес отидох тук http://spukanostaklo.com/
Човека се казва Красимир.
Огледа чукнато оказа се, че има още едно подобно над него, което видях чак днес малко преди да отида при него. За около 30-40 мин. ги оправи.
Двете за радост се оказаха повърхностни. Зачисти ги и за всеки случай по-голямата "язвичка" (2 мм) с машинката под налягане, а по-малката (1,5-2мм) само с довършителния материал.
Сега на мястото на "язвичките" се забелязват 2 като петънца, но само толкова.
За двете "язвички" от камъче ми взе общо 30 лв.
Споделям, може на някой да му е полезно това инфо

Човека се казва Красимир.
Огледа чукнато оказа се, че има още едно подобно над него, което видях чак днес малко преди да отида при него. За около 30-40 мин. ги оправи.
Двете за радост се оказаха повърхностни. Зачисти ги и за всеки случай по-голямата "язвичка" (2 мм) с машинката под налягане, а по-малката (1,5-2мм) само с довършителния материал.
Сега на мястото на "язвичките" се забелязват 2 като петънца, но само толкова.
За двете "язвички" от камъче ми взе общо 30 лв.
Споделям, може на някой да му е полезно това инфо

Аз на първата седмица след като взех колата "севтосах" предното стъкло - на магистралата --> 130км/час...направи ямичка и тръгнаха "лъчи" от нея...карах така две години и все не ми се занимаваше да го оправя, та миналата година намерих някакъв "стъклар", няма интернет координати, има помещение в една от лъскавите сгради по Брюксел - до сградата на Нова ТВ...та залепи го, и почти нищо не се вижда, има разни сертификати от щатите за Glass Welding и т.н. - грамотен човек, ама много скъпо взема - 70лв см2...и за моето ми взе толкова, макар че това дето прави нямаше и половин см2....мога да дам координати ако някой се интересува.
Колегата - за негово стъкло няма оправяне според мен - това с лепенето важи за малки пукнатини, а при теб е "тръгнала голяма пукнатина и то най-вероятно от повишено напрежение на стъклото...както каза и колегата по-горе - ако имаш каско, най добре е да го смениш.
Колегата - за негово стъкло няма оправяне според мен - това с лепенето важи за малки пукнатини, а при теб е "тръгнала голяма пукнатина и то най-вероятно от повишено напрежение на стъклото...както каза и колегата по-горе - ако имаш каско, най добре е да го смениш.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: спукано стъкло
Да се похваля и аз. Днес по Цариградското един камък ме целна и резултата е цепка 20 см за момента, но расте. Утре на застраховател и после у сервиза за поръчка на новото. Като мине данданията ще ви напиша кой колко и какво. Най-ме е яд, че от един пъплещ немски аФтомобил се случи случката, ама явно така е трябвало да стане. Има си и добрата страна де - ще сваля ЕГР да почистя, филтърната кутия да оправя, че много ме дразни резонанса, май и биалетки ще сменя, че дясната нещо се опитва да се обажда. Абе профилактика ще има, ама трябва да пускам другата тотка в движение.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Колега,имай предвид,че за такава пукнатина КАТ-аджийте могат да те спрат от движение,или поне имат законно основание за това.Още повече че се намира долу вляво,където и без това се заглеждат заради стикера за ГО.Принципно не си струва друго освен подмяна на стъклото.
Toyota RAV4 2.2D4D
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
За съжаление се случват такива неща...
Досега съм сменял 3 челни стъкла...
Астричка - от градушка... По каско - цената не си я спомням.
На авенсиса спукано от бухалка. Не съм се обръщал към застраховател, защото 'мутричката' се помоли да си плати около 1270лв за ново оригинално стъкло с подгрев.
Нисан Кашкай - от камък, хвърлен от насрещен автомобил... По каско и не се сещам цена.
Винаги съм сменял стъклото моментално - огъванията на купето спомагат за разширяване пукнатината. КАТ наистина са задължени да спрат автомобила от движение при такъв проблем.
П.С. колегата с корсичка е още по-зле - акумулатора е заврян под челното стъкло, и колегата досега строши 3 стъкла само на този автомобил при сваляне на акумулатор laugh.gif
Досега съм сменял 3 челни стъкла...
Астричка - от градушка... По каско - цената не си я спомням.
На авенсиса спукано от бухалка. Не съм се обръщал към застраховател, защото 'мутричката' се помоли да си плати около 1270лв за ново оригинално стъкло с подгрев.

Нисан Кашкай - от камък, хвърлен от насрещен автомобил... По каско и не се сещам цена.
Винаги съм сменял стъклото моментално - огъванията на купето спомагат за разширяване пукнатината. КАТ наистина са задължени да спрат автомобила от движение при такъв проблем.
П.С. колегата с корсичка е още по-зле - акумулатора е заврян под челното стъкло, и колегата досега строши 3 стъкла само на този автомобил при сваляне на акумулатор laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008