Проблем при подаване на газ
-
Проблем при подаване на газ
Здравейте , може ли да ми дадете някякво разумно обяснение по проблем с моя автомобил , който го имам отскоро.
Карам Toyota Avensis 2001 г. 1,8VVTI.При подаване на газ колата претриса , леко придърпва , върви като на тласъци няколко секунди докато набере и после това не се усеща.Според мен не е от двигателя , а нещо от скоростна кутия или задвижване.
Също когато карам на 2ра и си махна крака от газта и скороста започва да пада пак се появява придърпване на колата на тласъци , което се осеща доста по силно.
Поздрави
Карам Toyota Avensis 2001 г. 1,8VVTI.При подаване на газ колата претриса , леко придърпва , върви като на тласъци няколко секунди докато набере и после това не се усеща.Според мен не е от двигателя , а нещо от скоростна кутия или задвижване.
Също когато карам на 2ра и си махна крака от газта и скороста започва да пада пак се появява придърпване на колата на тласъци , което се осеща доста по силно.
Поздрави
-
-
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Обърни много сериозно внимание на това мнение!мехаННика написа:А някакъв шум има ли при подаване на газ? Ако е така, много внимателно иди до някой истински сервиз да се проверят скорости.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Re: запитване
колега ако е каре тресенето ще е постоянно не е каре и не са скорости. почисти си МАФ-АNikolai Valchanov написа:Здравейте , има ли някои който да е имал същия проблем , възможно ли е да е от вътрешно каре или от скоростна кутия
- TurboFreak
по скоро е TPS-a някой човъркал ли го е? трябва да му се замерят напреженията може да има повредена част все пак работи като потенциомтър и ако има повреден участък при определено положение не изпраща коректни данни за положението на дроселовата клапа към ECU-то и то не може да дозира правилно количество гориво при което за милисекунди се получава обогатяване или обедняване на сместа от където идва и придърпването. Как е разхода на колата завишен ли е малко ?
живей живота си на скорост, че като караш на полусъединител, започва да мирише !!!