My first TOYOTA

TORTUGA

My first TOYOTA

Мнение от TORTUGA » 25 Дек 2011 10:32

Здравейте и честита Коледа.Очаквам тази седмица да ми докарат първата ми TOYOTA - LAND CRUISER,2003г,D4D,163кс,4врати.Предстои ми смяна на консумативите (масла, филтри , ремъци ),мисля като за първи път да отида в сервиза на тойота запад.Интересувам се ако някой знае за какви цени да се подготвя,кои масла се сменят,има ли нещо за гресиране?Предварително се извинявам за дилетантските въпроси и ви благодаря за информацията. :help: :thumbsup:

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 25 Дек 2011 10:45

според мен в сервиз на тойота ще ти вземат доста повече пари , и в обикновенна масларница или сервиз за същата услуга ще ти вземат доста по малко пари, само трябва да внимаваш да за маслото
професионален мапер

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 25 Дек 2011 11:45

Без да подценявам обикновените масларници,има някои неща които те няма откъде да знаят за тази кола,особено когато става дума за току що купена втора употреба.Решението ти е правилно колега,поне за първия преглед и обслужване,пък по натам пътища много.Мога да съдействам и повече на лични съобщения.

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 25 Дек 2011 14:58

Имат програма 3+. Поинтересувай се защото са по-тънки цените. 5% на резервни части и 10% за труд. Иначе имаха и оферта за масло, но нея я има на едно табло във салона. Ако не питаш може и по стандартни цени да те таксуват. Офертите ги има и на сайта им.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Дек 2011 00:33

Единственото нещо, което ТРЯБВА да вземе от дилър на Тойота е маслото за автоматичната кутия, АКО е с такава. Всичко друго, можеш да го смениш на всяко едно място, стига да си сигурен, че продуктите им са качествени. Имаме го същия, сменени са му всички консумативи, така че говоря от опит. 6-6,5 литра масло в автоматика, към 30лв/л, 75w90 раздадка и преден диф, 85w90 заден LSD диф .... Филтъра е към 140лв с гарнитурките, но това доставен от Англия - тук цената може да е тройна, като нищо. Ако искаш точни цени за всичкото, плюс цена за труд - пиши ми едно ЛС да ти кажа преференциални цени за всичкото. Но определено е много препоръчително да смениш не само двигателно масло и филтри, че задвижването може да е здраво, но като нищо може да се окаже тъкмо време да се сменя. Джипа е страхотен, но си има малко дреболийки, които ако спазваш, ще останеш ПРЕдоволен от него :thumbsup:

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 26 Дек 2011 10:30

По принцип при крузерите се казва трансфер но щом твоя има раздаДка-добре.Предния "диф" е с 80W90 и освен това количествата не са съвсем точни ама карай.Aко под филтър разбираш смукателя в автоматичната кутия, то при нормална работа няма изискване за периодична смяна.Задния "диф" не е задължително да е LSD и така нататък...

Публикувай отговор