Люспа на челно стъкло

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Люспа на челно стъкло

Мнение от himmer » 19 Юли 2011 11:09

Колеги, появи ми се луспа на предния прозорец с два лъча под 1 см.
Кое е по разумно да го лепя или да го сменя?
стъклото е с нагреватели за чистачките, а на предишната ми кола като го сменях в "кобра" останах много разочарован, не ми монтираха уплътнението което си беше заводско, а направо го залепиха стъклото.(с уверението ама то такъв уплътнител няма на тия коли и оригиналното си беше залепено)
Та се чудя как ли ще сложат реотаните (най-вероятно няма да ги вържат).
Ако някои има добър маистор за лепене, нека даде контакти, или контакти на някоя по читава фирма за смяна на стъкла.
От опит знам че акта, за тази пукнатина е 150 лв. а и риска да се напука стъклото е много голям особенно сега в жегите.
Моля помогнете
TOYOTA AVENSIS SW 2.0 D4D 00, sol
Непушачите умират здрави!!!

Приятели, колеги, другари…
Моля “оправяйте” си жените, никой не е длъжен да им търпи лошото настроение!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 19 Юли 2011 11:47

Колега, съжалявам за случката. sad.gif Най-добрия вариант разбира се е ново оригинално стъкло с прилежащите му уплътнения.Иначе съм виждал лепени стъкла-не е много приятно, но поне не се разширява пукнатината.Ако решиш да го лепиш, го прави по-скоро,защотото резултата е по-добър ако интервенцията е скоро след спукването.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

mikata80

Мнение от mikata80 » 19 Юли 2011 12:47

Здрасти, може да провериш при този човек Стоян Николов тел.0898586363 или 02/9264833, адреса е бул. Христофор Колумб 43. На мен вече 2 пукнатини ми е оправял и се справи доста добре. Цената май е 69 лв, но 1-я път нали съм с каско и минах метър, а 2-я път съм платил 50лв самоучастие.
Изображение

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 19 Юли 2011 13:57

Мерси колега чух се с него :) по скъпо взема но поне дава гаранция!!! четох и други положителни мнения за него, имал стаж в щатите и от там си е донесъл техниката(а дали?) Разбрали сме се да му я закарам към 17:45ч. Така че довечера ще напиша какво и как се е случило.

mikata80

Мнение от mikata80 » 19 Юли 2011 14:13

Мисля ,че ще останеш доволен. :thumbsup:
Изображение

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 19 Юли 2011 14:20

Дано ще кача и снимки преди и след лепенето.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 19 Юли 2011 14:21

аз съм с лепено вече от 1 год. не е мръднало.но камъка беше доста голям и малко си личи.иначе никаква техника няма,леко се разпробива външния пласт и се впръсква лепилото.предварително се смесва с втвърдител.това е,после не я миеш един ден и готово!
тук в австрия ако имаш дори елементарно каско тая операция ти я правят безплатно. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 19 Юли 2011 14:28

аз каско имам и то каско + но проблема е че ако предявя щета за тази 1 год. догодина каското ще ми е почти двойно по скъпо (311лв. е сега на 570-580 догодина при предявяване на щета) което не ме устроива, ако за 50лв. мога да си оправя прозореца. Ако нестане с лепене ще го пиша щета и сменям с нов :(

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Юли 2011 22:38

himmer написа:аз каско имам и то каско + но проблема е че ако предявя щета за тази 1 год. догодина каското ще ми е почти двойно по скъпо (311лв. е сега на 570-580 догодина при предявяване на щета) което не ме устроива, ако за 50лв. мога да си оправя прозореца. Ако нестане с лепене ще го пиша щета и сменям с нов :(
Колега,за каското не бери грижа( догодина може да пробваш при друг застраховател). Важното е сегашното каско да ти покрие ОРИГИНАЛНО СТЪКЛО с подгрев. Настоявай за това. Моят Авенсис го купих със сменен прозорец без подгрев , и много ме е яд че в момента тази екстра я нямам. :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 20 Юли 2011 11:29

Снимките са от телефон :( но човека добре го направи само от върте ако погледне човек може да види лека разлика и то ако знае къде да гледа, всичко на всичко 69.50лв. и 1 година гаранция. Изрязал съм само парче от снимката (иначе са много големи).
Прикачени файлове
3мм. дълбочина
<br />7мм. радиус на люспата
<br />2 лъча по 4мм.
3мм. дълбочина
7мм. радиус на люспата
2 лъча по 4мм.
luspa.JPG (5.87 KiB) Преглеждано 1060 пъти
luspa_ok.JPG
luspa_ok.JPG (4.42 KiB) Преглеждано 1060 пъти

Аватар
kofarata

Мнение от kofarata » 20 Юли 2011 15:56

BIS написа:
himmer написа:аз каско имам и то каско + но проблема е че ако предявя щета за тази 1 год. догодина каското ще ми е почти двойно по скъпо (311лв. е сега на 570-580 догодина при предявяване на щета) което не ме устроива, ако за 50лв. мога да си оправя прозореца. Ако нестане с лепене ще го пиша щета и сменям с нов :(
Колега,за каското не бери грижа( догодина може да пробваш при друг застраховател). Важното е сегашното каско да ти покрие ОРИГИНАЛНО СТЪКЛО с подгрев. Настоявай за това. Моят Авенсис го купих със сменен прозорец без подгрев , и много ме е яд че в момента тази екстра я нямам. :thumbsup:
Много трудно застрахователят ще плати за оригинално стъкло. Пращат за турски и тва си е. Само при по-скъпите автомобили с вградени сензори, екрани или редки стъкла плащат за оригинално просто щото няма друго или претенцията е на друго ниво. Иначе разликата в цената често е незначителна.

Иначе колегата добре си го е сметнал. По-добре, че си е оправил оригиналното :thumbsup:
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А

Публикувай отговор