Королата много пуши и няма мощност
-
Королата много пуши и няма мощност
Здравеите колеги,имам проблем с моята корола 2003 2.0 Д4Д.Проблема е следния турбото не се вклучва на време а когато се включи колата много пуши.Някои ако има идея от какво може да е да сподели.Благодаря 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Първо провери дали нямаш някой маркуч излезнал, спукан, нещо повредено по въздушните пътища. Ако всичко там е наред, най-вероятно клапана отпуска прекалено рано /не работи правилно, блокирал е, защото щом пуши, гориво има, въздуха не стига. Нещо по въздуха е. Проверил ли си с друг МАФ сензор ?!? Черно пуши нали ??! почни с лесните неща - маф, пропуск по въздушните пътища, чак тогава прегледай клапана за разтоварване на турбото. Възможно е ЕГР-а да прави номера, но няма да е фрапиращо - ще има пушене и по-кофти вървене, но ако е все едно нямаш турбо, надали е той biggrin.gif
-
-
-
Me4oKyX написа:Виж има по могрите на части много такива Короли. Разликата ще я усетиш веднага, така че ще знаеш, че работи. А нов из България май ще е доста пари. Разгледай из ибей
Аз живея в Англия а тука няма много такива по моргите(или поне близо до мен няма) ще потърся в ebay.Благодаря за мнението.
Здравей,Me4oKyX написа:Първо провери дали нямаш някой маркуч излезнал, спукан, нещо повредено по въздушните пътища. Ако всичко там е наред, най-вероятно клапана отпуска прекалено рано /не работи правилно, блокирал е, защото щом пуши, гориво има, въздуха не стига. Нещо по въздуха е. Проверил ли си с друг МАФ сензор ?!? Черно пуши нали ??! почни с лесните неща - маф, пропуск по въздушните пътища, чак тогава прегледай клапана за разтоварване на турбото. Възможно е ЕГР-а да прави номера, но няма да е фрапиращо - ще има пушене и по-кофти вървене, но ако е все едно нямаш турбо, надали е той biggrin.gif
при мен проблемът е същия, ходих на диагностика но тя не показа нищо страшно, сложих и Хадо за почистване и пак пуши много. Сутрин докато е студена има само едно придърпване, обикновено на първа или втора при ускорение на около 2000 оборота. Мъркучите са проверени, всички възможни филтри са сменени преди около 5000 км. Нямам и идея от какво пуши толкова много.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Задръстен катализатор, турбо клапана разтоварва прекалено рано и/или не сменя геометрията, ако има променлива такава. Също провери с друг МАФ сензор, защото рядко дава грешка, просто пречи на колата много. Ако можеш, намери от някой познат за пробата, или морга да го сложиш - то веднага ще има разлика... Но щом ти пуши черно, явно нямаш достатъчно въздух.