Проблем с Превия - не държи на скорост

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 03 Мар 2011 00:20

мехаННика написа:Ами добре Dizzle,да чуем твоя тойотски съвет тогава...
съвети нямам- имам препоръки. да дава акъл,който знае нещо по проблема и може да помогне. има и такива хора тук
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

mirott
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 03 Мар 2011 00:28

Bass_Man написа:Така де ! Според теб превърта загасения двигател нали така ? Демек няма компресия ( миротт да каже защо :) ) ? А аз те питам сигурен ли си , че двигателя не си държи компресия , а не ти изпуска съединителя и за това да се движи колата !
Няма компресия,щото му е паднала степента на сгъстяване biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ... брей,аз съм могъл да пускам цитати като хората biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.Малко вероятно е да е съединител,аз залагам на клапани-от тях пада компресията,а степента на сгъстяване-басчо да каже за нея... :whistle:

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Мар 2011 02:02

radoslav, колата гори ли ти масло? Дори да е минимално количество, лесно можеш а го провериш, като бръкнеш с пръст в тръбата на задното гърне. После разтрий пръсти - ако чернилката пада на прах и не е омазнена - значи не гори.....много. smile.gif

Пушекът отзад синее ли?

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 03 Мар 2011 02:23

мехаННика написа:Ами добре Dizzle,да чуем твоя тойотски съвет тогава...
камък или тухла под гумата:)

самата диагностична процедура с наклонената улица според мен е булшит.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 03 Мар 2011 05:27

mirott написа: Няма компресия,щото му е паднала степента на сгъстяване biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ... брей,аз съм могъл да пускам цитати като хората biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.Малко вероятно е да е съединител,аз залагам на клапани-от тях пада компресията,а степента на сгъстяване-басчо да каже за нея... :whistle:
Сега си се научил да цитираш по натам ще се научиш и за степента няма страшно няма да те насилваме biggrin.gif !

scorpion

Мнение от scorpion » 03 Мар 2011 09:24

Dizzle написа:
мехаННика написа:Ремонтирай си ръчната спирачка и я ползвай.Тя е точно затова.Не може да очакваш че компресията на един цилиндър ще задържи тоя икарус по наклон.
тея съвети ги дават за москвичите. човека иска да оправи проблема,не да не го вижда
Да бе да, москвичите. То ако беше така всички московци да са били по деретата по татово време biggrin.gif Как обиди съветската Тойота biggrin.gif

Ако се съмнявам в съединител ... бих я подпрял с предните колела до по-височък бордюр и ще си покаже ... ако е ОК тогава ... ами ще я обърна обратно на наклона; включена задна скорост с изключен двигател ако се "сурка" надолу ... rolleyes.gi

mafiota

Мнение от mafiota » 03 Мар 2011 11:50

Според мен е нормално при голям наклон на първа да си "отпуска" по малко. И при мен е така, а колата ми скоро направи 200 000. А според моите наблюдения и други хора имат такъв проблем - ако може да се нарече проблем (дори и тук в форума). В руските форуми също споделят за подобно държание на колите.
Според мен всичко си е нормално, карай и не обръшай внимание, а и све пак кораба ти не е на малко години. За всеки случай дърпай ръчага в баирите.

mirott
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 03 Мар 2011 15:54

Тва с цитата без да искам ми се получи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !Ама научих, че ако има човека проблем с клапаните ще му падне степента на сгъстяване,нали така,басчо?!Примерно не е вече 10,5:1 а 8,5:1,нали?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

radoslav
Обратна връзка:

Мнение от radoslav » 08 Мар 2011 16:51

Измерих компресията, 11.5 на всички цилиндри. :thumbsup:
Май ще си натегна ръчната и ще я ползвам по-често.

Публикувай отговор