Здравейте колеги,
Срещнах едно мнение в тема от форума за такава смяна с добър ефект във вървежа на селиката 6-та генерация с по-слабия мотор 116 к.с.
Въпросът ми е дали някой от вас го е правил или е чул, че е правено, дали скоростната кутия от 7-ма генерация, 6 скорости пасва на предишната генерация или са необходими някакви преработки.
И последното, най важно - има ли ефект от такава смяна по отношение на по-добро ускорение или примерно по-нисък разход на гориво при извънградско каране на 6-та предавка, следствие на по-ниското предавателно число.
Някой може ли да каже какви са предавателните числа на двете кутии, говорим за селика 116 к.с. 6-та генерация 5 скорости и кутия от селика 143 к.с., 6 скорости от 7-ма генерация.
Смяна на скорости на Селика от 7ма на 6та генерация
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Нещо съм зле с конете,но ако имаш предвид двигателя 4А FE няма да стане защото стартера е от другата страна.Също и за 7А FE.По големи шансове имаш ако намериш кутия от Корола Г6 с двигател 4А.Тя е с 6 скорости и мисля че ще стане,но не съм го правил все пак.За икономии или скорост не знам какво би се получило,трябва да се сравнят предавателните числа на двете кутии.