Защо не вдига повече от 3400 оборота ?
Защо не вдига повече от 3400 оборота ?
Здравейте на всички. Скоро си купих авенсис 2002г Д4Д. След обслужване на колата> ремъци, филтри, масла и т.н колата неможе да вдигне повече от 3400 оборота. Някой има ли представа от какво е ? Днес минах диагностика и нищо не показа като грешка.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ами върни се там където са я обслужвали и им кажи да си я оправят !
ПС:
Точно такъв е ефекта , който се получава от ремонтите на 100 годишни майстори практици и техните поколения обучени по универсалните стандарти на майсторлъка ! И тотално отричащи нуждата от ремонтна документация с великия аргумент " Он , че ми кае на мене ! Я колко двигателя съм ремонтирал и с колко масло съм се наклепал ......"
ПС:
Точно такъв е ефекта , който се получава от ремонтите на 100 годишни майстори практици и техните поколения обучени по универсалните стандарти на майсторлъка ! И тотално отричащи нуждата от ремонтна документация с великия аргумент " Он , че ми кае на мене ! Я колко двигателя съм ремонтирал и с колко масло съм се наклепал ......"
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ами най-вероятно не е зацепено нещо както трябва на ангренажа . Или нещо някъде е забравено . Ама сега ако някой тръгне по тях да оправя ще ти излезе двойна тази смяна ! За това по-добре те да си го оправят без пари . Ако много държиш да не се връщаш там най-вероятно ще си го платиш още веднъж . И докато не разбереш каква е причината не си прави експерименти с колата !
+1.И според мен са объркали нещо при зацепването.Ако се връщаш при същите майстори , поискай някаква гаранция за ремонта,защото кой знае какво друго са объркали!Bass_Man написа:Ами най-вероятно не е зацепено нещо както трябва на ангренажа . Или нещо някъде е забравено . Ама сега ако някой тръгне по тях да оправя ще ти излезе двойна тази смяна ! За това по-добре те да си го оправят без пари . Ако много държиш да не се връщаш там най-вероятно ще си го платиш още веднъж . И докато не разбереш каква е причината не си прави експерименти с колата !

TOYOTA Avensis D4D-2002g.
Я даите малко повече подробности във връзка с тея 3400 оборота..
Как ги вдигаш на място или в движение....
Отразява ли се това че не може да вдигне повече от 3400 оборота на "вървежа" на колата....и как.
Моята на място също не ги докарва до 4000 (просто не искам да изнасилвам мотора почва много да реве на място), а в движене не съм я напъвал скоро време и да следя специално за оборотите.
Иначе не чувствам да не върви както трябва ....реагира нормално набира веднага когато я натисна за да изнеса по бързо или да изпреваря.....
Как ги вдигаш на място или в движение....
Отразява ли се това че не може да вдигне повече от 3400 оборота на "вървежа" на колата....и как.
Моята на място също не ги докарва до 4000 (просто не искам да изнасилвам мотора почва много да реве на място), а в движене не съм я напъвал скоро време и да следя специално за оборотите.
Иначе не чувствам да не върви както трябва ....реагира нормално набира веднага когато я натисна за да изнеса по бързо или да изпреваря.....
На място и в движение неще да вдигне повече от 3400. Иначе си дърпа нормално като за 110к. , но стигне ли тези обороти и спира да качва дори леко заглъхва. Днес ходих пак при майсторите, където ми сменяха ремъците пак ги разкачиха и ги закачиха без резултат. После свалиха катализатора и пак нищо. Съмняват се за дебитомер на въздуха затова утре ще ходя да търся.