Помощ! Глава за ярис дизел 2003 г.

tonitem

Помощ! Глава за ярис дизел 2003 г.

Мнение от tonitem » 26 Фев 2011 14:50

Здравейте, колеги! След дълго ходене по мъките и каране на ярисчето зимата без парно /за което по рано писах във форума/ се оказа:
1. Всеки ден доливам по два литра антифриз.
2. Правих проба във оторизиран сервиз дали антифриза съдържа изгорели въглеродни газове- резултата беше, че уж всичко е наред.
3. Продължавам да нямам парно и да имам чак като мина 20-30 км.
4. Изгорели и четирите подгревни свещи, но калота си пали нормално.

Майстор в сервиза на тойота монца в Благоевград ме "зарадва", че на 100% е спукана главата на двигателя. Моля помогнете от къде да си намеря читава глава тъй като ми обясниха, че главите на японските двигатели не се шлайфали. Някакви идеи или номера на телефони на проверени хора.
Яриса е 1.4 Д4Д април 2003 г. фейслифт. Рама № jtdkc183805034145

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 26 Фев 2011 14:57

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597 :thumbsup:

Колегата е много точен и цените са добри - засега няма недоволни! :thumbsup:

Само му дай в темата номера на рамата и си готов.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 28 Фев 2011 03:56

Повече в този сервиз недей да ходиш никога ! Абсолютно всички железа в света могат да се шлайфат друг е въпроса какво общо има шлайфа със спуканата глава :whistle: . И как така разбраха , че е спукана при положение , че си правил тест за изгорели газове и е показало ,че няма ?
Явно имаш някакъв теч който просто трябва да откриеш . А и ако тия 2 литра влязат в мотора със сигурно ще строшиш двигателя или маслото ще ти прелее от всякъде ако всеки ден му доливаш 2 литра антифриз biggrin.gif .
По-вероятно е водната помпа , някое съединение или капачката да са калпави и да пропускат само в движение когато колата е загряла и ти да не можеш да го хванеш защото се изпарява веднага . Закарай колата някъде при доверени хора да ти намерят пробойната и не се вкарвай във филми .

tanto

Мнение от tanto » 01 Мар 2011 13:45

Привет,

Имах същия проблем, на същия ярис (само че е 2004), след като спуках водна помпа. Писах за това преди около месец тук. При мен проблемът ескалира, като първо парното ми се появаваше само като вдигна много оборотите, а после съвсем изчезна Сменях гарнитурата поне два пъти, не помогна). Нямам време сега да го пиша това наново, но с няколко думи: главата може да се челосва (мисля че така се пише), и го правих, но се оказа че и блокът е заминал. Това го установиха в Тексим (официалното представителство на тойота в Пазарджик), оказа че се блокът е толкова заминал, че не може да се оправи и от там ми предложиха да го сменят с такъв на старо. Смениха и главата. Засега е добре, въпреки че на ниските предавки има едно тракане, като дам повече газ.
Смяната на блока ме вкара в друг филм с КАТ, защото трябваше да сменям талона, но днес с триста зора успях да си извадя нов талон (в София).
За Тексим намерих някаква връзка и до колкото се ориентирах там могат да ти намершт част на старо без ти да се мъчиш за това.
За справка в ТМ Ауто, които имат основна вина защото не констатираха проблема навреме, (аз там я закарах като спуках водната помпа), ми поискаха 1600 лв. само за труд и само за да установят разглобят двигателя и да видят какви са пораженията.
Ако решиш и имаш възможност да пробваш в Тексим мога да ти дам контакт.
Изводът е че е хубаво да се обърне много сериозно внимание на всичко, защото това е проблем, който ако не се реши правилно се задълбочава.

Хайде успех, че си е сериозна драма това, на мен ми съсипа цялата зима!

tonitem

Мнение от tonitem » 01 Мар 2011 19:41

танто, много ме заинтригува какво е това тракане като подадеш повечко газ. Явно аз ще мина през същите процедури, само, че тук в Благоевград и ме притеснява това тракане. Подозирам ,че все едно да чука аванса така ли? Дали е свързано с обтегача на веригата и дали е сменен при теб? Можеш ли да дадеш малко повече инфо по този въпрос? Предварително благодаря!!!

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 01 Мар 2011 19:52

Аз също в продължение на 1-2 год. доливах антифриз, но в значително по-малки количества. Веднъж, дваж месечно по 10-20 мл. Смених водната помпа (оказа се пробита) и от тогава нямам ядове. В ТМ ауто водната помпа струваше към 560 лв. с труда ако не ме лъже паметта, но в никакъв случай не по-малко, възможно е да е малко повече.
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 01 Мар 2011 21:19

alexandargv написа:В ТМ ауто водната помпа струваше към 560 лв. с труда ако не ме лъже паметта, но в никакъв случай не по-малко, възможно е да е малко повече.
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif wacko.gif
в Pitstop водна помпа + смяна - 220лв
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 01 Мар 2011 22:06

TM ауто са си доказани главорези. За някой неща може би си заслужава човек да отиде там, но не за всичко.
А сетих за още един пример: за въпросния Ярис в подписа челно стъкло+всички уплътнители и държачи+смяна=почти 1200 лв. biggrin.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 02 Мар 2011 03:27

alexandargv написа:.............. Веднъж, дваж месечно по 10-20 мл. .....................
Колега изтепа рибата ! Ти с капкомер или със спринцовка и доливаш антифриз на тази кола ве tongue.gif biggrin.gif laugh.gif ?

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 02 Мар 2011 16:06

С нито едно от двете не съм сипвал антифриз, но съм мерил количеството, което се губи и колкото и да е смешно си е точно толкова.

Публикувай отговор