Никога ТУРСКИ ОПТИМАЛ !!!!!Akima написа:Май Optimal-а е по-добрият избор от двата,но няма цена.
Предно окачване на Авенсис 1
-
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Аз за това и дадох линк към темата на Люцкан за оригиналните части.Akima написа:Виж тук цената трябва да е по-добра - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597&start=0!

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Аз хубава дума за Оптимал не съм чул. Отделно един приятел си взе за Аудито лагер на главина Оптимал и му издържа към 2000 км.. Питал съм и майстори и казаха,че е голямо менте тая фирма. Помня,че на кутията пишеше Франция, обаче май и това е чиста лъжа. Моят съвет е купувай оригинални части за Авенсиса, иначе ще сменяш често.Akima написа:Май Optimal-а е по-добрият избор от двата,но няма цена.
Отделно да попитам колегите-експерти, тампоните на амортисори не вървят ли комплект с нови амортисори, ако си смениш амортисорите. Мисля, че комплектът включваше амортисори, тампони на амортиосрите и прашници ли, как се казваха прахоуловителите.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Преди на пасата съм копувал, но всичко си е поотделно.LEXUS написа:
Отделно да попитам колегите-експерти, тампоните на амортисори не вървят ли комплект с нови амортисори, ако си смениш амортисорите. Мисля, че комплектът включваше амортисори, тампони на амортиосрите и прашници ли, как се казваха прахоуловителите.
И само да вметна, незнам при авенсиса дали е така, но при карината тампоните на амортисьорите са два модаела - имат си там едни разлики. Това трябва да се има в предвид при покупка.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
И аз чух, че корейските части са добри, но по-ми е интересно защо не си взе ОПТИМАЛ....Fido Dido написа:Аз пък не те послушах и си купих оттам шарнири и биалети на ЦТР - корейска фирма - вече две години нямам ядове....gh0s7r1d3r написа:А най-добре никога нищо да не ви трябва от Евро 07... laugh.gif![]()
Сумата беше скромна - 75 лв. всичко с отстъпката.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Предната ми кола беше най-яката VW машина: Пасат 3-ка 91год. Наложи се да сменя задните тампони на двигателя и си взех OPTIMAL KG (Made in Germanu). Няма да ви казвам след смяната като запаля двигателя (особенно зимата) имах чувство че се возя в БелорусLEXUS написа: аз чух, че корейските части са добри, но по-ми е интересно защо не си взе ОПТИМАЛ....![]()