Моля за съвет за покупка на Авенсис 2

simichoil
Автомобил: Rav4 Plug-In Hybrid
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 11 пъти

Моля за съвет за покупка на Авенсис 2

Мнение от simichoil » 16 Фев 2011 09:53

Здравейте, нов съм във форума и се регистрирах понеже до 1 месец мисля да се сдобия с един Авенсис 2. По лошо стечение на обстоятелствата - старата (която не беше стара) кола претърпя едно не леко ПТП (което за пореден път ме убеждава, че кола назаем не се дава) и се налага да се разделя с нея. Вчера посетих представителството на Тойота и се спрях на два модела варианта за Авенсис 2
- 2.0 D4-D - 126 к.с. със средно ниво на оборудване
- 1,8 Valvomatic - 146 к.с. с високо ниво на оборудване.

Просто това са налични модели сега, за които мога да ползвам отстъпки.

Просто предпочитам колата която ще карам следващите няколко години да има по богато оборудване - като в случая разликата между двата модела (2.0 Д4-Д и 1.8 ВВТ)в оборудването е доста висока.

Досега карах 2.0 TDI - от ВАГ групата - 140 к.с. - и бях много доволен и като разход и като мощност.

Притеснява ме до колко 1,8 бензиновия двигател е икономичен и пъргав. Бих се радвал ако някой сподели мнение, опит и впечатления. Предпочитам дизелвия двигател с високото оборудване, но вариантите са или дизелов с ниско - или бензинов с високо.
За сведение - годишен пробег който очаквам да правя е около 10-15 хил.км.

Благодаря предварително на всички отзовали се :) Пиша тук, понеже знам че тук е мястото където ще мога да получа точни и безпристрастни отговори.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 16 Фев 2011 10:03

Здравей!
Това не са ли двигателите на третото поколение Avensis?Мога да ти кажа следното-обикновено споровете бензин/дизел са много популярни тук.Всеки сам решава за себе си-ако си свикнал да караш дизели, да усещаш тласъка на турбината, да имаш разход от 6 на 100,да не вдигаш повече от 3500 оборота-тогава бензина не е за теб.Ако обаче по-високия разход не те плаши,обичаш да настъпваш до 6000 оборота,харесва ти зимата да си на топло,на обслужванията да ти искат по-малко пари,и да не се чудиш коя бензиностанция ще съсипе мотора ти - тогава бензин!
Ама наистина това са двигателите на Avensis 3...ValveMatic е Avensis 3...Успех с покупката!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

simichoil

Мнение от simichoil » 16 Фев 2011 10:26

НЕ съм много запознат със сериите - наистина са Авенсис 3. ИДеята ми беше някой който кара с подобен двигател - 1,8 да сподели как е като мощност и като разход. И като цяло впечатления за тези двигатели.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 16 Фев 2011 10:33

Ами нека някой сподели от първа ръка.Но имай предвид,че модела е сравнително нов-колите вероятно още са на малко километри,и освен това са и малко като бройка.Имам предвид, че дори и да имат някакъв проблем с моторизацията тези Avensis-и сега е малко рано за изводи.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 16 Фев 2011 11:45

Най-голямата екстра , която се сещам на Авенсис е автоматичната кутия CVT , след това климата и другите неща вече не са ми кой знае колко важни . Та за какви екстри говорим колега ?
Също така колко и къде ще се кара колата предимно ?
Колко км годишно ?
Каква е разликата в цените ?
Е такива неща трябв ада се съобразят .

За да е толкова коня D4D-то май е на Авенсис 2 . Демек бензина е трето поколение ,а дизела е второ така ли ?

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 16 Фев 2011 11:55

И на новия 2.0D-4D двигателя е толкова мощен.Кажи какви са нивата на оборудване и на двата-Comfort,Executive,Elegance...Голямата разлика е между първите две нива.Между вторите разликите са наистина само глезотии-по-големи джанти,адаптивни ксенони,парктроници,дюзи на фаровете,безключово влизане,CD чейнджър и т.н.

simichoil

Мнение от simichoil » 16 Фев 2011 13:03

Bass_Man написа:Най-голямата екстра , която се сещам на Авенсис е автоматичната кутия CVT , след това климата и другите неща вече не са ми кой знае колко важни . Та за какви екстри говорим колега ?
Също така колко и къде ще се кара колата предимно ?
Колко км годишно ?
Каква е разликата в цените ?
Е такива неща трябв ада се съобразят .

За да е толкова коня D4D-то май е на Авенсис 2 . Демек бензина е трето поколение ,а дизела е второ така ли ?
Ще се кара предимно в града и малко извън града. Около 15 хил.км годишно - според мен.
2.0 Д-4Д е 126 к.с. и е на Авенсис 3 - т.е. последния - с ниво на оборудване - Еxecutive
1.8 Benzin - 147 к.с. - пак Авенсис 3 - с ниво на оборудване - ЕЛЕГАНС

Цените са 1:1 - (разликата е около 300 лв). Затова е и дилемата ми - има ли смисъл да взимам Елеганс с бензиновия мотор - или да заложа на Дизеловия но с по-малко екстри. Реално екстрите са на стойност - около 4500 лв - колкото е и разликата в двигателите.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Фев 2011 14:35

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 16 Фев 2011 15:00

Имай предвид, че екстрите,които са афтърмаркет обикновено не са на нивото на заводските вложени.Пък и трудно ще се намери някой да ти направи адаптивни светлини,безключово влизане и пръскалки на фаровете...Пък ако се намери все си мисля че пак няма да е хубаво като заводски вложеното.А иначе джанти, парктроници, чейнджър и т.н. спокойно можеш да си сложиш и допълнително! :thumbsup:Въпрос на преценка кое за теб като купувач е важно.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 16 Фев 2011 15:09

А няма ли CVT бензин с екстри , като на дизела ? Защото за града адаптивни фарове или безключово влизане кой знае колко не ти трябват но автомата ще ти улесни живота много ! А този автомат е много ама много приятен за каране . Няма да се занимаваш и със съединители и маховици и тн . Сменяваш само масла и ремъци , и си караш :whistle: .

simichoil

Мнение от simichoil » 16 Фев 2011 15:22

Bass_Man написа:А няма ли CVT бензин с екстри , като на дизела ? Защото за града адаптивни фарове или безключово влизане кой знае колко не ти трябват но автомата ще ти улесни живота много ! А този автомат е много ама много приятен за каране . Няма да се занимаваш и със съединители и маховици и тн . Сменяваш само масла и ремъци , и си караш :whistle: .
Избора ми е сведен до тези 2 модела - защото са налични и са с голяма отстъпка - около 17%. Ако имах възможност да си избера и поръчам кола - и да ползвам тези отстъпки - нямаше да се замисля. :)

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 16 Фев 2011 15:40

A не искаш да чакаш докато внесат други ли ?
Иначе за тези 15-тина хиляди километра и градско каране според мен бензина ще ти е по-комфортен , както за поддръжка така и за екслоатация .

simichoil

Мнение от simichoil » 16 Фев 2011 16:02

Bass_Man написа:A не искаш да чакаш докато внесат други ли ?
Иначе за тези 15-тина хиляди километра и градско каране според мен бензина ще ти е по-комфортен , както за поддръжка така и за екслоатация .
Мога да чакам - идеята е, че тази отстъпка е само за налични автомобили. Не ме бърка и 3-4 месеца да чакам по принцип - но няма да я има отстъпката.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Фев 2011 17:43

Не се тревожи за отстъпките. Ще има и по-големи в близко бъдеще.
Нали знаете "Най-хубавото тепърва предстои!".
При този спад в продажбите на нови автомобили дилърите и производителите са готови на всичко (в разумни граници) за да продават. А тази година продажбите вървят по-зле и от миналата. wacko.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 16 Фев 2011 18:31

При положение, че до сега си кала дизел и си сравнително доволен предполагам, че бензиновият двигател само ще те разочарова от гледна точка на разход на гориво и тяга - иначе е доста приличен но за да разбереш сам поискай да пробваш и двата автомобила и ще прецениш кой е твоя!
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

Публикувай отговор