Уплътняване на таблото и др. ???
Уплътняване на таблото и др. ???
Извинявам се, ако темата се повтаря, търсих из форума, но нищо не намерих.
Става дума че след едно разглобяване на централната конзола (радиото, при контролите на климатика и тн. ) и след многото павета по софийските улици вече доста подрънква :( Някой знае ли как мога да го поуплътня или някой, който го прави добре в София?
Мерси
Става дума че след едно разглобяване на централната конзола (радиото, при контролите на климатика и тн. ) и след многото павета по софийските улици вече доста подрънква :( Някой знае ли как мога да го поуплътня или някой, който го прави добре в София?
Мерси
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мен ли имаш предвид?мехаННика написа:Ами аз знам един.Не,не става въпрос за мен .

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
С такива приятели врагове не ти трябват!Akima написа:Мацни го с малко силикон от вътре да обира вибрациите и се моли да не ти се налага да го разглабяш след това.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Така съм обезшумявал сървърна кутия - беше доста забавно,когато ИТ-тата се опитваха да я отворят,но в един момент се сетиха,че съществуват и макетни ножчета/но и аз бях попрекалил със силикона/.
@ЗиЗи - аз съм дал идея и съм предупредил,че е на границите на разумното,а ти май само спамиш. biggrin.gif
@ЗиЗи - аз съм дал идея и съм предупредил,че е на границите на разумното,а ти май само спамиш. biggrin.gif

Ми честно казано имам чувството че пластмасовата рамка около уредите на таблото и стъклото (пластмасата) на самите уреди се разбръмчават при вибрации, ама не ми се ще да слагам силикон, което ще ме спре евентуално разглобяване..... хммм ....не знам защо си го представях с някоя друга гумичка тук и там... ?
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
-
- Получена благодарност: 1 път
В рамките на шегата, едно третиране с пяна за лепене на топлоизолации (да не се бърка с монтажна пяна, че ще се разхвърчи таблото от раздуването biggrin.gif ) и проблеме е готов biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Много дразнещ е шума от таблото, корите на вратите или някъде незнайно си къде из купето.
Един елементарен начин е със силиконови гумички за кухненска или друга мебел. Евтини са (около левче за няколко дузини) и са самозалепващи. И понеже са безцветни)прозрачни) чудесно уплътняват пепелници, капаци на ниши (жабки), луфтове или допиращи се елементи. Може и с гумено или дунапренено уплътнение за дограма. Върши също работа при скрити детайли и луфтове.
Истината е, че веднъж изваден елемент със щипки, ако не се подменят последните траканет е резултат.
Много дразнещ е шума от таблото, корите на вратите или някъде незнайно си къде из купето.
Един елементарен начин е със силиконови гумички за кухненска или друга мебел. Евтини са (около левче за няколко дузини) и са самозалепващи. И понеже са безцветни)прозрачни) чудесно уплътняват пепелници, капаци на ниши (жабки), луфтове или допиращи се елементи. Може и с гумено или дунапренено уплътнение за дограма. Върши също работа при скрити детайли и луфтове.
Истината е, че веднъж изваден елемент със щипки, ако не се подменят последните траканет е резултат.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
А колко по-лесно е да отиде колегата и да си купи едни нови щипки - струват жълти стотинки и не се занимаваш със силикони, уплътнения и тем подобни побългарявания. Ама вие си знаете.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic