Какъв DRL мисля да сложа на "високотехнологичната"

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Какъв DRL мисля да сложа на "високотехнологичната"

Мнение от Vesko » 31 Яну 2011 18:47

Въпреки че много други марки имат тази екстра да си включват светлините автоматично след като работи мотора от Лексус са сметнали че за нашият пазар няма да се предлага. Това може да не е голям проблем, но лично на мен ми омръзна да се разправям с органите на реда... че дори са и прави да ме спират...

Не знам как ще реагират електронните релета в колата, ако външен модул подаде напрежение след тях, а и не искам да си преправям излишно инсталациятя на автомобила. За това след извесно мислене реших да си направя сам модул. И за да не се намествам много в инсталацията да го закача на OBD2 буксата. За сега съм си направил платка. Остава ми да си напиша и софтуер за нея biggrin.gif И естествено да проверя дали ще работи наистина. Направил съм си програмка на лаптоп-а и като го свържа към колата си пали фаровете.... само че опитите ми са само в покой и на много ниска скорост. Надявам се да работи и при по-висока скорост smile.gif
Прикачени файлове
DSC09262.JPG
DSC09262.JPG (34.11 KiB) Преглеждано 2278 пъти

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Яну 2011 19:05

Ти си луд Веско...
Ще вземе да хване някой вирус 'високотехнологичния', и ще се чудиш как да тръгне...
Пък и доста бензинец ще хвръкне докато изчистваш от бъгове програмата laugh.gif laugh.gif
Какви команди хваща през ОБД-то?
Нещо като АТ командите ли е организацията?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Яну 2011 19:26

slowtraveler написа:Ти си луд Веско...
Ще вземе да хване някой вирус 'високотехнологичния', и ще се чудиш как да тръгне...
Пък и доста бензинец ще хвръкне докато изчистваш от бъгове програмата laugh.gif laugh.gif
Какви команди хваща през ОБД-то?
Някъде в нет-а имаше статия че през датчиците за налягане на гумите можеш да хакнеш съвременна кола smile.gif Сигурно за това в европа лексъс не ги слага масово biggrin.gif

А ако си свързан към интерфейса през ELM327 или някой негов емулатор то интерфейса е АТ подобен

gicho

Мнение от gicho » 31 Яну 2011 21:40

Интересно чудо!
Защо очакваш проблеми с микроконтролерчето, след като с лаптопа ги палиш? Това някаква сервизна команда за тест на светлините ли е (с която ги включваш), или нещо друго?
И как през ОБД-то подаваш ток "след релетата", не мога да си обясня, мисля че просто пускаш оригиналното управление на светлините?

Сега се сетих за тоя сайт, може би ти е известен, но все пак:
http://www.softservice.com.pl/corolla/avc/obd2v3.php
Там пише:
auto light switch
Не знам какво е, и дали става (май се говори за OBD корола).

Edit: прегледах му сорса на това нещо, те управляват някакво си тяхно реле на платката си, а какво и къде са вързали него, не разбрах.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 31 Яну 2011 23:52

slowtraveler написа: Какви команди хваща през ОБД-то?
Slow вземи да организираш един курс за лаици! Аз ще съм първия записан.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 01 Фев 2011 01:05

курса е всяка неделя часът и мястото са известни .... последния път слоу беше гост лектор :whistle:

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 01 Фев 2011 02:02

Веско докато се усетиш какво стана и накрая ще се окажеш н лаптопа,опитвайки се да портнеш Касперски Антивирус за Лексъс! :whistle:

Обикновените ДРЛ модули ти дават грешки нали?
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 01 Фев 2011 06:09

Akima написа:Веско докато се усетиш какво стана и накрая ще се окажеш н лаптопа,опитвайки се да портнеш Касперски Антивирус за Лексъс! :whistle:

Обикновените ДРЛ модули ти дават грешки нали?
Не знам. Не съм пробвал с обикновен ДРЛ. По едно време мислих с едно реле да включвам светлините от жичките на врътката от волана, ама така и не се наканих да си разглобя кормилната колонка smile.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 01 Фев 2011 10:26

Dizzle написа:
slowtraveler написа: Какви команди хваща през ОБД-то?
Slow вземи да организираш един курс за лаици! Аз ще съм първия записан.
Аааа, доста далеч съм от тая сфера. Просто си помислих, че организацията не може да е по-различна от типа комуникация през модем... Та затова сигурно се прави някакво драйверче за обмяна и транслиране на отговора към по-ясна за хората информация...
Затова и питах - явно Веско се е занима повече в момента :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Какъв DRL мисля да сложа на "високотехнологичната&q

Мнение от Scott » 01 Фев 2011 10:28

Vesko написа:... И за да не се намествам много в инсталацията да го закача на OBD2 буксата...
Както се бе изразил нЕкой руски академик - забиваш пирони с микроскоп. w00t.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 01 Фев 2011 18:18

А не е ли по лесно просто да си пали човек фаровете като тръгне на някъде?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 01 Фев 2011 20:29

nowyaris написа:А не е ли по лесно просто да си пали човек фаровете като тръгне на някъде?
Естествено че е по-лесно. Проблема идва като забрави и го хванат :thumbsup: А екстрите са за да му е по-удобно на човек нали?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 01 Фев 2011 20:32

Веско - предполагам,че щом имаш възможност да си купиш Лекс ще имаш парички и за оргиналния ДРЛ модул за твоя модел - трябва да е около 250 долара.

Ако този вариант не те устройва - примерно искаш сам да си направиш ДРЛ-а ти предлагам да търсим оргинална диаграма на модела и да видим кой напрежения и жици ти трябват. :thumbsup:

И в двата случая ти желая успех с начинанието и с радост ще помагам. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

gicho

Мнение от gicho » 01 Фев 2011 20:35

Щом ги пали успешно с лаптопа, за какво са му схемите? Това си е чистият и елегантен вариант, стига да работи - през DLC конектора, софтуерно.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 01 Фев 2011 20:45

Akima написа:Веско - предполагам,че щом имаш възможност да си купиш Лекс ще имаш парички и за оргиналния ДРЛ модул за твоя модел - трябва да е около 250 долара.

Ако този вариант не те устройва - примерно искаш сам да си направиш ДРЛ-а ти предлагам да търсим оргинална диаграма на модела и да видим кой напрежения и жици ти трябват. :thumbsup:

И в двата случая ти желая успех с начинанието и с радост ще помагам. cool.gif
Имам DVD-то с оригиналната схема. Такъв модул липсва в нея. Може би в тойота са прави че разликата е в BODY ECU-то. В американската версия също няма отделен модул, но там има допълнителна жица от BODY ECU до релетата по която се управляват дългите на редуцирана мощност.

В един друг форум канадците се оплакваха че за да регистрират RX450h купен от щатите в канада трябва да премахнат опцията DRL-а да се изключва която я има в УСА моделите. И за тази "услуга" наистина от лексус канада им искат 250долара :thumbsup:

ПП: Нямам нищо против срещу 225долара и аз да мога да помогна на братският канадски народ biggrin.gif

Публикувай отговор