Проблем с десен фар на RAV4

bordo_77

Проблем с десен фар на RAV4

Мнение от bordo_77 » 03 Дек 2010 11:18

Здравейте колеги, имам проблем с десния фар на RAV4 2005г. дизел, оставих колата в сервиз за пръскане на една две драскотини и като я взех ми казаха че са ми сменили и една крушка на късите. Проблема в момента е че и късите и дългите светят много слабо на същия фар, все едно че не им стига нормално напрежение или е паднал акумулатора, с другия фар всичко е наред. Има ли някой от вас идея какъв е проблема?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 03 Дек 2010 18:17

Пробвай да почистиш клемите и провери кабела и буксата на късите много внимателно - имал съм случай на с друга марка - вода беше текла и буксата беше ръждясала/контактните пластинки вътре/ и фара светеше супер слабо.Успех и пиши като откриеш какъв е проблема. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 03 Дек 2010 18:50

При Ярис това става като изгори бушон,ако схемата при тоя рав е същата може да е това.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 03 Дек 2010 19:07

Като се замисля колегата diesel_power е по-прав , тъй като пишеш,че са сменили крушката на късите,а сега и дългите светят по-слабо.Огледай двете кутии с бушони - мисля че за фаровете са в кутията в двигателния отсек.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

bordo_77

Мнение от bordo_77 » 06 Дек 2010 11:34

Правилно сте отговорили колеги, за което ви благодаря. Оказа се бушона на десния фар. Проблема вече е решен.

Публикувай отговор