проблем с аларма корола Е12
проблем с аларма корола Е12
Колеги,имам нужда от съвет.Преди 2 дни след шофиране алармата ми /монтирана "фабрично" от Тиксим Пазарджик,управлява се с дистанционното на ключа/ реагира едва на четвъртата или петата команда за активиране.Впоследствие се оказа,че проблема не е в самото дистанционно/и с двете ,които имам сработваше след 10-20 натискания на бутоните/.Алармаджиите в Бургас казаха ,че е закачена на една шина с бордовия компютър и не е в тяхната компетенция.На следващия ден/вече бях решил да карам колата към местното представителство /проблема се оправи от самосебе си.Интересувам се дали някай от вас се е сблъсквал със същите симптоми и дали има смисъл/според вас/ да ходя по диагностики или просто да изчакам.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Според мен първо отиди при някой часовникар за да ти смени батерията поне на единия ключ.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Присъствал съм на такъв разговор, че в близост до строеж не работели добре, дори в ТМ ауто докато се строеше сградата до тях се оплакваха, че на техния паркинг било така с всички тойоти.
За мен няма логика и може просто да се оправдават по този начин.
При мен понякога също не сработва, дори веднъж ми се наложи да я заключа от ключалката, но от тогава мина доста време без оплакване.
Явно са си с характер
При мен понякога също не сработва, дори веднъж ми се наложи да я заключа от ключалката, но от тогава мина доста време без оплакване.
Явно са си с характер
chaval написа:Присъствал съм на такъв разговор, че в близост до строеж не работели добре, дори в ТМ ауто докато се строеше сградата до тях се оплакваха, че на техния паркинг било така с всички тойоти.
Явно са си с характер

- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Спокойно, нищо и няма на колата ти. За да се убедиш, отиди пак на мястото, където не ти е сработвала алармата и сигурно пак ще имаш този ефект. Има го при всички автомобили и при моя се случва на определени места да не реагира ни аларма ни централно. Просто на някои места се получава нещо като заглушаване на вълни, както е и при телефоните. На старата ми работа имаше подобен ефект и само в едно единствено положение (дясна задна страна), в което ми сработваше аларма и централно. И така близо три години.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-