Зимни гуми
- kaloian311
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: .
Аз съм фен на "тънката лайсна" и за това съм на LASSA.Обаче за мен KLEBER-и зимни,и летни,са като октопод на асфалта-няма отлепяне-супер качество.zi_zi_top написа:Избора ти е добър. Клебер са немска марка от групата Мишлен и са качествени гуми с много комфортна возия. Аз не съм ги ползвал, но един съсед не може да спре да се хвали от тях (2 комплекта - зимни и летни). Един от РЕП-овете на Мишлен ми е роднина и той също ми ги е препоръчвал като добра марка.kaloian311 написа:...
Аз съм си фен на Good Year обаче.
-
Мечо,то и валяка на пътното да караш,все трябва да внимаваш-независимо от модела на гумите е задължително.За малко над средния ценови клас KLEBER са добри.По форумите на колеги от други марки напоследък доста хвалят и MALOYA,но нямам преки впечатления.Иначе на буса сложих руски "цетки",не им знам модела,на 86 лв./бр.На изплащане на равни вноски до Коледа.Ей това е" далавера".
Как няма да ти се върти волана по-лесно като си сложил зимни гуми biggrin.gif С тях си като на кокили в сраввнение с летните. Никоя зимна гума не може да се сравнява с лятата при положителни температури, ДОРИ и при отрицателни температири и суха настилка.chukich написа: Kolata se dviji mnogo po-dobre s tezi gumi i po-lesno se varti volana.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
Ако карам на такова (само 5% на сняг или замръзнало) - изобщо няма да си купя зимни гуми, братле! Не знам къде живееш но дори и при мен в Бургас поне 10% от зимата е замръзнал пътя. На сухо независимо от температурата лятната гума е по-добрата, на мокро незамръзнало - също. Демек при теб 90% от зимата е по-добре да караш с летни.MNK написа:На малко по-различно мнение съм. При покупка на зимни гуми винаги следя класациите, но обръщав внимание на други критерии. Забелязал съм, че зимата - от ноември до март карам 80% на сухо, 10% на мокро /незамръзнало/ и едва по 5% на сняг и лед. Затова при избора вземам зимни гуми, но основно по-добри на сухо. Това обикновенно са Мишелин.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- kaloian311
Ееее пич пак ми разказа играта biggrin.gif днес ходих до Райчев и ми предложиха това http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/35656/ кажи нещо за за тях пък и някой който е карал с тях ако иска да си даде мнениетоMe4oKyX написа:Kleber наистина са добри, но не особено за нашите лунни пейзажи - няколко пъти сме слагали такива, но всеки път поне една гума цъфва с жабка..... Хубави са, защото са меки, но са малко прекалено меки за траповете.... Трябва да се внимава с тях доста и няма да има проблеми biggrin.gif

Тва е пъла глупост. Даже в любимото ви Аутобилд-че писаха, че гумите трябва да се хвърлят като станат на 10 години laugh.gif Ако не са карани и няма видими следи от стареене - нищо не пречи да караш и над 5 годишни гуми. По-скоро трябва да се забрани да се кара с грайфер под 2,5 мм, понеже 1,3 мм си е гавра.mitoko написа:трябва закона да забранява да се кара с гуми по стари от 5 години и тва е ... ане както сега само изискването да е за грайфера да е не по-малко от 1.3мм ....
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- kaloian311
Колега съгласен съм с теб че в града нямаме тежка зима и пътна обстановка но се надявам тази година да няма хора с твоето мислене които да карат зад мен.Зимата си е зима и трябва да се кара със зимни гуми за да си сигурен за колата си ,за себе си и за тези които возиш във нея.Nixter написа:Ако карам на такова (само 5% на сняг или замръзнало) - изобщо няма да си купя зимни гуми, братле! Не знам къде живееш но дори и при мен в Бургас поне 10% от зимата е замръзнал пътя. На сухо независимо от температурата лятната гума е по-добрата, на мокро незамръзнало - също. Демек при теб 90% от зимата е по-добре да караш с летни.MNK написа:На малко по-различно мнение съм. При покупка на зимни гуми винаги следя класациите, но обръщав внимание на други критерии. Забелязал съм, че зимата - от ноември до март карам 80% на сухо, 10% на мокро /незамръзнало/ и едва по 5% на сняг и лед. Затова при избора вземам зимни гуми, но основно по-добри на сухо. Това обикновенно са Мишелин.
-
- kaloian311
Е-е-е. Ама не четете през ред, де. Писал съм - при избор вземам ЗИМНИ гуми, но основно по-добри на сухо. От Бургас съм, но сигурно от южен Бургас.
Миналата зима имаше 10 дни сняг или замръзнало, а по-предните години по 4-5 дни. Водя някаква статистика, защото ми е част от работата. Иначе съм живял и във Велинград няколко години, и мога да направя разлика.

Последно промяна от MNK на 10 Окт 2010 21:47, променено общо 1 път.
-
Ако живееш като мен в Русе и по цял ден из "Лудогорието"съвсем ще направиш разликата.Аз вече на всичките МПС-та съм с зимни гуми.Писна ми зимата да ме хваща неподготвен.Между другото смених на дизелите и нафтения филтър.MNK написа:Е-е-е. Ама не четете през ред, де. Писал съм - при избор вземам ЗИМНИ гуми, но основно по-добри на сняг. От Бургас съм, но сигурно от южен Бургас.Миналата зима имаше 10 дни сняг или замръзнало, а по-предните години по 4-5 дни. Водя някаква статистика, защото ми е част от работата. Иначе съм живял и във Велинград няколко години, и мога да направя разлика.
Едно предложение - да пуснем ако трябва отделна тема, в която колегите, закупили или търсили гуми, да пишат актуални данни. Важното е да получим инфо освен за модела и цената, и за DOT и страна производител на закупените гуми?
По темата - GISLAVED не са това, което бяха ... Моделът NordFrost3 беше добър (на сняг) и беше отврат на сухо/мокро - зимата като пекнеше слънцето и почвах да карам по-бавно (отколкото на сняг :-) ...)
EuroFrost е опитът им да балансират гумата да става и за сухо, но са загубили много от сцеплението на сняг / лед. Имаше много хора, които взеха от EuroFrost-а като излезе заради името и после останаха разочаровани.
Имал съм възможността да карам с НордФрост3 и SnowTrac3 - Vredestein-a по нищо не отстъпва (меко казано) на сняг и лед, а за сухо/мокро си е много по-добър.
В момента се колебая между Континентал, Дънлоп и Вредещайн. (Гудиър засега отпадат поради съмнения върху здравината на бордовете спрямо нашите "пътища").
По темата - GISLAVED не са това, което бяха ... Моделът NordFrost3 беше добър (на сняг) и беше отврат на сухо/мокро - зимата като пекнеше слънцето и почвах да карам по-бавно (отколкото на сняг :-) ...)
EuroFrost е опитът им да балансират гумата да става и за сухо, но са загубили много от сцеплението на сняг / лед. Имаше много хора, които взеха от EuroFrost-а като излезе заради името и после останаха разочаровани.
Имал съм възможността да карам с НордФрост3 и SnowTrac3 - Vredestein-a по нищо не отстъпва (меко казано) на сняг и лед, а за сухо/мокро си е много по-добър.
В момента се колебая между Континентал, Дънлоп и Вредещайн. (Гудиър засега отпадат поради съмнения върху здравината на бордовете спрямо нашите "пътища").
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...