2KD-FTV нещо започна да почуква на метал из мотора

proscrip

2KD-FTV нещо започна да почуква на метал из мотора

Мнение от proscrip » 11 Сеп 2010 12:30

Здравейте,

Знам, че имаше някакви бюлетини от Тойота за тез двигатели - относно появата на "engine knock" - но не мислех, че на 36 000 км ще се появи. Та днес за пръв път ми направи впечатление едно леко металическо почукване в двигателя, - като врътна ключа да гася и още докато затвори соленоида - изчевза чукането, като при последващите няколко инерционни обороти го няма. Като запаля се появява няколко секунди по.-късно и то само при топъл двигател. Мяза като да е някакъв лагер я биелен, я основен - по-скоро биелен. Някой да се е сблъквал с подобен бюлетин или проблем, че тама излезе от гаранция, така или инак в понеделник ще се обадя в Карком, но ме гложди отвътре сега.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: 2KD-FTV нещо започна да почуква на метал из мотора

Мнение от Scott » 11 Сеп 2010 14:28

proscrip написа:...Знам, че имаше някакви бюлетини от Тойота за тез двигатели - относно появата на "engine knock" - но не мислех, че на 36 000 км ще се появи..
Ако имаш предвид сервизен бюлетин EG-4010 то чукането е от пикаещ инжектор и богата горивна смес. Ако няма индикация за грешка трябва да се кара по метода на елиминирането - можеш да почнеш с горивна добавка за почистване.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 369 пъти

Мнение от slowtraveler » 11 Сеп 2010 16:48

Навярно Scott е прав - това е типично 'дизелов' звук, особено добре познат при старите дизели с тяхната 'твърда' работа laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

proscrip

Мнение от proscrip » 11 Сеп 2010 17:14

Проблемът е, че тоа звук се появи наскоро понеже всеки ден минавам по Аспарухов мост по няколко пъти и сега съм на отворен прозорец и се забелязва промяната в звука отразена в мантинелата - точно за тоз бюлетин май идеше реч - пикаеща дюза и от там проблеми с висока температура и скапване на буталото.

Слоу, по принцип този двигател от нов си работи твърдо - или поне сравнено с останалите, които съм карал.Звукът се появи преди 7 часа - и то след втори резервоар с добавка на Бардал първия и сега на Лики Моли - сложих ги тъй като започна да пропушва повечко. Зареждъл съм нафта само на Лукойл/Младост/ и последния резервоар е на Еко-то, на бившата Пирамида във Варна. Смея да твърдя, че всяка промяна на звука ми се набива в ухото, тъй като го карам буса по 100 км на ден из града.

Да знаете дали подлежат на почистване тези дюзи или нова трябва ? щото предполагам в понеделник Карком ще ми оферират нещо от сорта на 1200 лв. за нова.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 11 Сеп 2010 19:52

proscrip написа:...сега съм на отворен прозорец и се забелязва промяната в звука отразена в мантинелата ...
По принцип в сервизния бюлетин пише, че е съпроводено с тресене на двигателя на празен ход. Също пише, че инжекторите се почистват ...
http://pdfcast.org/download/toyota-tech ... v-engi.pdf

Публикувай отговор