спирачни дискове Delphi отзиви ?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

спирачни дискове Delphi отзиви ?

Мнение от jim_beam » 04 Авг 2010 21:55

привет!
понеже из немските шопове не намирам подобна марка,а тук се предлагат на 50% от цената на оригиналните ще се радвам да споделите опита си.
въпросът с две думи е: менте или не и къде се произвеждат ?

мерси предварително!
wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Авг 2010 15:21

Няколко приятели са слагали на коли Делфи и никой не ми е казал нещо позитивно.... Може би тук толкова са и Делфи, но пък и цената е половин..... rolleyes.gif

diver

Re: спирачни дискове Delphi отзиви ?

Мнение от diver » 05 Авг 2010 19:16

jim_beam написа:привет!
понеже из немските шопове не намирам подобна марка,а тук се предлагат на 50% от цената на оригиналните ще се радвам да споделите опита си.
въпросът с две думи е: менте или не и къде се произвеждат ?

мерси предварително!
wink.gif
Евтини са, спират, но се криват и свирят много дразнещо...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 06 Авг 2010 03:11

Е друга марка няма ли на нормална цена ?

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Авг 2010 17:51

Bass_Man написа:Е друга марка няма ли на нормална цена ?

за съжаление това са единствените предни,които са на склад.
нищо де,ще изчакам малко и ще си взема от австрия,поне да знам,че няма да са ментета.
благодаря на всички за отговорите!

ps: между другото за последната седмица не съм забелязал биене,всичко си е съвсем нормално.но пък и не съм се силил много.ще изкарат още малко без проблем мисля.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 09 Авг 2010 19:04

Според мен не е от дисковете. Или някой апарат ти задържа леко или имаш омекнал тампон на носач.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Авг 2010 21:05

Fido Dido написа:Според мен не е от дисковете. Или някой апарат ти задържа леко или имаш омекнал тампон на носач.
дано да грешиш Fido Dido mellow.gif

биенето се получаваше точно когато скоча на спирачката,не би трябвало да има задържане или?
а тия тампони как се проверяват,на око става ли? unsure.gif така и така ще се ходи на майстор за смяна на масло и филтри,та да му кажа да провери и това.мерси за съвета! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 09 Авг 2010 21:26

Обърни внимание на износването на накладките - трябва да е сравнително равномерно.

Когато спираш нормално - има ли биене?

Тампоните можеш да ти провериш на подемник с щанга. Пробвай да ги натовариш и надлъжно и напречно.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Авг 2010 07:48

Fido Dido написа:...

Когато спираш нормално - има ли биене?

...

не,оттогава повече не съм усетил нещо нередно.има и още нещо:гумите ми са доста износени,останали са към 2мм грайфер и е възможно да има лек дебаланс,макар че ги въртя на 5-7к.
още веднъж мерси! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

paco

Мнение от paco » 10 Авг 2010 16:59

99.9% е от дисковете ,при мен биеше по същия начин, носих ги на стругар бяха адски криви ,пуснах им по една стружка но след 6-7 000 км пак започнаха да бият ,ако са много износени ги сменяй ,аз не си спомнян каква марка сложих но бяха някакви по 55 лв бройката и мисля че бяха от евтините ,засегга няма проблеми минал съм около 7-8000 км премери ги колко са дебели мисля че трябваше да са 25мм ако са 22-23 ги смеяняй и не се лъжи да ги носиш на стругар ,изтънеят ли няма оправия,

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Авг 2010 19:48

Джим,

това, което ме кара да изпитвам съмнения за дисковете е, че този проблем се появява само при екстремно спиране - демек - когато натоварваш страшно ходовата част.

Неслучайно те питах дали при нормално спиране се появява - ако са криви дисковете би трябвало и тогава да го усещаш.

Мисълта ми е следната - преди да ги смениш - бъди сигурен че е от тях - да не се окаже, че на дървен крак - компрес правиш.... smile.gif

Износването на гумите равномерно ли е? Скоро да си имал проблеми с АБС?

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Авг 2010 20:20

благодаря за препоръките и съветите хора!

значи дисковете бяха надрани още като взех колата,било нормално според тойота поради много твърдите накладки.сега след почти 80к май е нормално да са към края.такова екстремно спиране при мен може да се случи веднъж на 2-3 години,понеже карам сравнително дефензивно и предпазливо.но когато милиони турски гастарбайтери са се юрнали към анадола,може на всеки да се случи да скочи върху спирачката,за да не отнесе някой полузаспал фес. mad.gif
гумите ми са абсолютно равномерно износени след почти 60к,но никога не съм ги балансирал за това време-само врътка задните отпред и обратно.евала на йокохама,много качествена стока!имам монтирани дискове за изнасяне на колелетата навън(не знам как се казва точно) отпред 2x50mm отзад 2x60mm.
когато преди около 15к бях на техн. обслужване ми смениха спир.течност.като си взех колата,забелязах,че течността в казанчето е на минимум.значи чирака е разтворил апаратите,зачистил ги е и е налял точно по каталог.би трябвало да значи,че имам вече износени както накладки,така и дискове.мисля дисковете изглеждаха отдавна зле.
та така,ще трябва да се даде някой лев за спирачки,гуми и др. няма как. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Авг 2010 20:45

Чирака кога е налял течност - преди или след затварянето на апаратите, сред като ги е разтворил?

Износени и надрани дискове не значи криви дискове, Джим.

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 10 Авг 2010 21:16

Аз лично съм много против слагане на фланци,особено на предните гуми.Скоро пробвах един LC 120 и противно на мнението ,че трябва да е по стабилен беше точно обратното.При спиране се държеше доста странно в сравнение сдругите крузери.Явно заради изнесените навън гуми ,тампоните отдават повече от нормалното , предницата се отваря и дърпа наляво и надясно.
Лагерите също се натоварват повече.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Авг 2010 21:40

jim_beam написа:значи дисковете бяха надрани още като взех колата,било нормално според тойота поради много твърдите накладки.сега след почти 80к май е нормално да са към края.такова екстремно спиране при мен може да се случи веднъж на 2-3 години,понеже карам сравнително дефензивно и предпазливо.
От извесно време разправям на илара ми от тойота, че само дефектни коли ми продава... Май ще трябва да му разпечатам малко мнения от форума smile.gif Това са ми предните дискове на хибрида на не повече от 30к. Ама тогаwа спираше... а ми ги смениха и нямaше и седмица и не спря и смачка още 3 други коли... самият той все още е в сервиза.... mad.gif
Прикачени файлове
DSC04061.JPG
DSC04061.JPG (53.05 KiB) Преглеждано 3768 пъти

Публикувай отговор