Абе те много работи не са трудни за диагностика, но признаването им за дефект следва да доведе до сервизна кампания.
А щом един и същ проблем го има при няколко модела, продавани в много държави съвсем естественно е дилърите да ме убеждават че така "е нормално", иначе трябва да си признаят за заводски дефект.
А не е приятно да се признава че Тойота не изработва прецизно някои от детайлите....
Иначе сигурно през гаранциония период няма да се счупи, но се чува и прави впечатление на всеки който се вози. И следват едни коментари за японското качество
Удар при рязко отпускане на съединителя
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Вчера си говорихме с един образ от ТМ Ауто, понапихме се - нормално е, все пак ми е брат - та тоя зевзек ми каза, че за всички европейски сглобки е задължително 70% от частите да са европейски.
И какво сега - значи нищо, което е правено в Япония не трака, не лопа, с две думи - не е Колбеншмит.
Вече започвам да си мисля, че европейците нарочно го правят тоя номер, по-тънко от Хамериканците и преекспонирания проблем с педала на газта, само и само да влошат качеството на Тойота, за да могат Мачку, Пичку и Елхичку да си продават бангиите.
Къде остана прехвалената андон система, или тя тук не важи?

Аз тук си оставам лаик - както винаги.
Предполагам, че Scott и LEXUS ще го обяснят доста по-аргументирано от мен.
Аз отивам да врътна още 300К на Карината с "лопащия" съединител.
И какво сега - значи нищо, което е правено в Япония не трака, не лопа, с две думи - не е Колбеншмит.
Вече започвам да си мисля, че европейците нарочно го правят тоя номер, по-тънко от Хамериканците и преекспонирания проблем с педала на газта, само и само да влошат качеството на Тойота, за да могат Мачку, Пичку и Елхичку да си продават бангиите.
Къде остана прехвалената андон система, или тя тук не важи?

Аз тук си оставам лаик - както винаги.

Предполагам, че Scott и LEXUS ще го обяснят доста по-аргументирано от мен.
Аз отивам да врътна още 300К на Карината с "лопащия" съединител.

-
A каква е 'вътрешната' информация от ТМ Ауто - Завода на Тойота до Адапазар, Турция какави сглоПки прави - азиатски или европейски?Fido Dido написа:...че за всички европейски сглобки е задължително 70% от частите да са европейски....
Предполагам, че Scott и LEXUS ще го обяснят доста по-аргументирано от мен...

Като гледам какво излиза от поточната линия:

-
- Почетен Администратор
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
- Georgepetrov137
А как реши че е от там?dany.killmister написа:Здравеите колеги,имам въпрос за Аурис,случаино днес като оставох колата на скорост и я по-бутнах напред-назад са чува едно тракане от вътрешните карета.Дали е нормално това?
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
Чува се отдолу при полуоските като я бутам напред, назад поне така мисля не ми се струва нормално това.Georgepetrov137 написа:А как реши че е от там?dany.killmister написа:Здравеите колеги,имам въпрос за Аурис,случаино днес като оставох колата на скорост и я по-бутнах напред-назад са чува едно тракане от вътрешните карета.Дали е нормално това?
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Моята карина прави така ако е оставена на задна предавка. Не знам защо, но е само на заднаdany.killmister написа:Здравеите колеги,имам въпрос за Аурис,случаино днес като оставох колата на скорост и я по-бутнах напред-назад са чува едно тракане от вътрешните карета.Дали е нормално това?

Carina E 4AFE LB 1992