RAV 4 - изкривен спирачен диск
-
RAV 4 - изкривен спирачен диск
Имам изкривен спирачен диск. Колко е допустимото отклонение - 1или 2 стотни? Ако някой знае моля да пише,че нещо ме тренират в ТМ Ауто!
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: RAV 4 - изкривен спирачен диск
5kokobokobg написа:Имам изкривен спирачен диск. Колко е допустимото отклонение - 1или 2 стотни? Ако някой знае моля да пише,че нещо ме тренират в ТМ Ауто!
-
-
Някои производители на афтъмаркет дискове дават 8 стотни като маскимално. При всички положения не би трябвало да имаш проблеми ако е само 8. Как разбра че спирачния апарат вибрира? Да не са износени водачите на спирачния супорт?kokobokobg написа:Опа, при мен е 8.
Последно промяна от Scott на 30 Юни 2010 17:21, променено общо 1 път.
-
Предполагам,че е така.Незнам дали вибрира , но ако кажа че кривината е по-голяма от 8 , дали ще има други призводители,които имат по-големи допуски ? Умишлено писах 8 ! Четох , че max е 0,02 мм.Scott написа:Някои производители на афтъмаркет дискове дават 8 стотни като маскимално. При всички положения не би трябвало да имаш проблеми ако е само 8. Как разбра че спирачния апарат вибрира? Да не са износени водачите на спирачния супорт?kokobokobg написа:Опа, при мен е 8.
-
Нещо не схващам - имаш истински проблем или 'тренираш' TM Аутоkokobokobg написа:Предполагам,че е така.Незнам дали вибрира , но ако кажа че кривината е по-голяма от 8 , дали ще има други призводители,които имат по-големи допуски...Scott написа:Как разбра че спирачния апарат вибрира?

- diesel_power
-
Имам проблем с крив спирачен диск. Никого не "тренирам". Просто се мъчат мен да "тренират" , като ми дават несериозни доводи за кривината на спирачният диск. До сега съм доволен от сервиза и от отношението им към мен!Scott написа:Нещо не схващам - имаш истински проблем или 'тренираш' TM Аутоkokobokobg написа:Предполагам,че е така.Незнам дали вибрира , но ако кажа че кривината е по-голяма от 8 , дали ще има други призводители,които имат по-големи допуски...Scott написа:Как разбра че спирачния апарат вибрира?Задни дискове много рядко (да не кажа никога) се кривят в срока на екслпоатация.
Благодаря за вниманието и отделеното време !
- Прикачени файлове
-
- diskove_iznosvane_delphi.jpg (13.65 KiB) Преглеждано 2984 пъти
-
- diesel_power
Явно и ти не си виждал спирачен цилиндър и някой те е налъгал още по-жестоко.Espace&Yaris написа:Връща го уплътнителната гума между буталото и цилиндъра. Тя се усуква при натиска и после връща буталото. Не прахозащитната, а другата вътре.lubosh написа:това с отварянето на апарата ми хареса. Аз не съм голям специалист, но мисля, че апарата си има ход и го връща самата помпа.
-
-
biggrin.gif Виждал съм и съм наясно с принципа на действие. Май теб са налъгали - още по жестоко.diesel_power написа:Явно и ти не си виждал спирачен цилиндър и някой те е налъгал още по-жестоко.Espace&Yaris написа:Връща го уплътнителната гума между буталото и цилиндъра. Тя се усуква при натиска и после връща буталото. Не прахозащитната, а другата вътре.lubosh написа:това с отварянето на апарата ми хареса. Аз не съм голям специалист, но мисля, че апарата си има ход и го връща самата помпа.
Най-лесния начин да се убедиш е като сменяш накладки. Връщаш буталото и преди да сложиш новите нека някой припомпи един-два пъти. Ще забележиш как буталото излиза и после леко се връща.
laugh.gif Пич ти направо ме разсмя!Кой е тоя сервиз?!За да зная..kokobokobg написа:Опа, при мен е 8. В сервиза ме омагьосват (щото е в гаранция),че диска трябвало да е така за да се отваряли накладките,защото иначе щели да стържат постоянно-БАСИ! При спиране от 130 km/h. спирачният апарат го хвща паркинсона.Добре,че е на задно колело - иначе...
Благодаря!
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...