Подмяна !

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
iivanov

Подмяна !

Мнение от iivanov » 12 Юни 2009 10:32

Здравейте, използвах търсачката но нищо не намерих за това се извинявам предварително ако въпроса е повдиган до сега. Как стои въпроса с подмяна на лизингова тойота за друга лизингова тойота, възможно ли е, правили ли сте го и т.н.. Пускам първо тук въпроса преди да го задам към дилъра си тъй като мисля още доста време да си карам колата, но просто съм любопитен, а и мисля че тук освен факти, ще получа и малко допълнителна информация която дилъра ми няма да даде :)
Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 12 Юни 2009 10:43

аз питах преди месец в Карком /само че говорих с приемчика, но предполагам не ме е подвел/, та доколкото помня първо ти оценят и продават твойта тойота, и чак тогава вземаш другата и доплащаш там квото остава.
пиши после и на теб какво са ти казали, че като ми изтече гаранцията мисля да направя и аз една врътка

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 12 Юни 2009 11:01

Всичко е точно така, с малката подробност, че колата си се оценява с около 20-30% под реалната пазарна цена, освен това не ползваш никаква отстъпка от цената на следващата Тойота (чак при закупуване на трети автомобил от марката, ти дават някакво мижаво процентче). Като цяло, тази комбинация не много изгодна, затова обикновено хората продават Тойотата си самостоятелно и си взимат нова кола на друг поизводител! mad.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 12 Юни 2009 11:14

ама тва не е само при тойота. като си търсех кола първо бях хвърлила око на едно сузуки витара, та като разпитвах в представителството как стоят нещата после с подмяната, самите те ме посъветваха да си я продам сама, щото те ги оценяли много ниско и хииич няма да ми е изгодно rolleyes.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 12 Юни 2009 13:00

desSs написа:те ме посъветваха да си я продам сама, щото те ги оценяли много ниско и хииич няма да ми е изгодно rolleyes.gif
Те ги оценяват ниско, ама я им виж цените на които ги продават после! Шарлатанска работа. bash.gif

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 12 Юни 2009 14:46

ТМ ауто, а и не само те оценяват 1.5 - 1.7 % от стойността на колата за всеки месец от закупуването и. Вярно е че всеки е по на сметка сам да си продаде колата, но в настоящата финансова обстановка и свит пазар ....
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Юни 2009 16:46

[quote="COSTA"... Вярно е че всеки е по на сметка сам да си продаде колата, но в настоящата финансова обстановка и свит пазар ....[/quote]
Ами при условие, че все пак ще чакаш някой да ти продаде колата, си мисля, че ако си я продаваш сам (и на по-ниска цена) би трябвало да я продадеш по-бързо, отколкото ако се надяваш на дилъра...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 12 Юни 2009 16:51

Xeku написа:обикновено хората продават Тойотата си самостоятелно и си взимат нова кола на друг поизводител! mad.gif

:thumbsup: tongue.gif Tova opredeleno mi haresa!

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 13 Юни 2009 05:53

Понеже и аз съм решил да правя заменка това коеот знам е :
колата ако се връща преди 3 година се оценява по-високо;
не се чака да ти продадат старата кола,правиш размяната като оценката на стара кола става автоматично първа вноска на новата(пари на ръка не връщат biggrin.gif ).
Доколкото ми обясниха оценката е на базовата цена на модела,т.е. ако си ползвал някакви отстъпки при закупуването те няма да се приспадат.
И естествено най-важно е състоянието на автомобила(имали щети колко пъти е влизал в сервиза,състояние на табицерията и т.н.)
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

proscrip

Мнение от proscrip » 13 Юни 2009 07:51

Няма такова нещо - реално - отидох миналата година да гипитам дали биха ми взели 2г. Хайейс и дали мога да доплатя и да взема Ленд Крузър или Хайлукс - оцениха я на 30 000 лв. /нова бе 42 000/, което е добра сума за микробус на 20 000 км, но не се наеха дори да ми търсят клиенти, а имало в Бургас и Пловдив такива - нито се свързаха с колегите си, нито някой ме е търсил после. А ме увериха, че това е практиката им с лизингови, гаранционни автомобили като купувах колата.

valen_tin

Мнение от valen_tin » 15 Юни 2009 14:02

joro_206 написа:Понеже и аз съм решил да правя заменка това коеот знам е :
колата ако се връща преди 3 година се оценява по-високо;
не се чака да ти продадат старата кола,правиш размяната като оценката на стара кола става автоматично първа вноска на новата(пари на ръка не връщат biggrin.gif ).
Доколкото ми обясниха оценката е на базовата цена на модела,т.е. ако си ползвал някакви отстъпки при закупуването те няма да се приспадат.
И естествено най-важно е състоянието на автомобила(имали щети колко пъти е влизал в сервиза,състояние на табицерията и т.н.)
грешно знаеш, това няма как да бъде истина.

обяснявам: като вземеш кола на лизинг, тя не е твоя, плащаш първоначална вноска, месечна вноска (наем) и в края на периода имаш опцията да изплатиш остатъчната вноска и да придобиеш собственост върху колата (което обикновено е по-изгодното) - справка Търговския закон, частта за финансов лизинг.

т.е. няма как остатъчната стойност от автомобила да стане вноска за следащия, тъй като този автомобил не е твой. Ако беше така ... отивам взимам един ленд крузър плащам му първоначалната вноска и 2-3 вноски и отивам да го заменя за корола да кажем ... остатъчната стойност на ленд крузера ще е да кажем 50-60 К ... излиза че ще трябва да ми дадат има няма 2 короли, за 2 месечни вноски за ленд крузера ...

могат да ти оценят колата и да сравнят с това какво си платил и какво има да плащаш и някаква разлика да ти сложат за начална вноска ... но само толкова.

ако става въпрос за друг вид кредитиране - някой да ти е отпуснал кредит за покупка на автомобила, тогава собствеността си е твоя, можеш да си я продадеш сам, да ти я продадат те и тогава да е първоначална вноска за следваща, но тогава и стария кредит си стои ;) ... а и ако случая е такъв трябва по-внимателно да се борави с тези термини, тъй като се заблуждават хора влезли да потърсят полезна информация.

успех с подмените ... иначе с текущата финансова ситуация, както някой беше споменал, определено най-изгодното е да не се подменя автомобил на 3 години, ми да се покара още ...

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 17 Юни 2009 06:30

сигурно си прав :thumbsup:
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Публикувай отговор