след смяна на антифриз
след смяна на антифриз
привет на всички!след смяна на водната помпа понеже потече налко сменихме и антифриза /авенсис 1.6 110к.с. 1999/имам парно обаче от казанчето ми чезне около 200/300мл и доливам по малко вода сутрин ,а радиатора си стои пълен дали така трябва да бъде до като напълно се обезвъздуши системата или някъде бъркам нещо!
Пълният радиатор не е критерий за пълна водна система. Ако от парното духа топло мисля че можеш да бъдеш спокоен. Това означава че водата е достигнала и до радиатора на неговия охладителен кръг. Потърси някъде по охладителната система за някакъв вид пробка. Наливай вода докато не протече от нея. Предполагам, че е на някой от маркучите в близост до купето. След като решиш, че системата е обезвъздушена, запали колата и включи парното (на топло). Провери нивото на водата отново. Ако не се налага доливане значи е ОК. Надявам се да съм ти бил полезен.
след смяна на антифриз
благодаря за бързите отговори-иначе мога да кажа следното,че съм се прибрал от Добрич до София 490км с течаща водна помпа и за пореден път се доказва ,че Авенсиса са супер автомобили 

Nedei tyrsi nikakvi probki .Prosto si napylni ohladitelnata sisitema do gore v smisyl kazn4eto da e na full zapali kolata ostavia da poraboriti malko ako ti spada nivoto v kazan4eto donalei i tovae .Ako ia karah vseki den do edin dva dena hte spre dati spada nivoto do togava dolivai. Tezi Avensisi sami se obezvyduhavat