Celica 6 VS. Celica 7

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Re: разход

Мнение от rudolf » 27 Апр 2009 11:11

Bass_Man написа:
Raya написа:естественно не разбрах аз всички технически коментари по разхода на голям/малък мотор, но си направих извода, че когато реша да си купя кола за градско каране, за по-икономично е по-добре да си купя кола с по-голям мотор. unsure.gif :help: объркахте ме . До верен извод стигнах, или съм в грешна посока???
По скоро обратното . Големите двигатели харчат повечко в града ако се кара леко . Ако натискаш юнашката няма да усетиш голяма разлика между големия и малкия в разхода .
При извънградско при леко каране харчат почти еднакво , а при яко натискане големия харчи по-малко .
И за това ако бързаш навсякъде е по-добре да си вземеш голям мотор .
:thumbsup: ,,бассмане, в тая тема няма за кво да ти се заям biggrin.gif

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Re: разход

Мнение от mitoko » 27 Апр 2009 13:05

rudolf написа:
Bass_Man написа:
Raya написа:естественно не разбрах аз всички технически коментари по разхода на голям/малък мотор, но си направих извода, че когато реша да си купя кола за градско каране, за по-икономично е по-добре да си купя кола с по-голям мотор. unsure.gif :help: объркахте ме . До верен извод стигнах, или съм в грешна посока???
По скоро обратното . Големите двигатели харчат повечко в града ако се кара леко . Ако натискаш юнашката няма да усетиш голяма разлика между големия и малкия в разхода .
При извънградско при леко каране харчат почти еднакво , а при яко натискане големия харчи по-малко .
И за това ако бързаш навсякъде е по-добре да си вземеш голям мотор .
:thumbsup: ,,бассмане, в тая тема няма за кво да ти се заям biggrin.gif
ма ти четеш темата за селика ли happy.gif

Аватар
quiksilver
Автомобил: RAV4 Hybrid 4x4, Prius XW30

Мнение от quiksilver » 27 Апр 2009 13:50

Мерси за активността!
Цифрите коите сте дали ми се струват нормални.
Мойта е със 7АFE с ГИ и в София ми дава 10/100 - газ! При това минавам сутрин и вечер от младост до красна поляна...VVti е по-нов двигател и би трябвало да има по-нисък разход, a разликата между 143 и 192, според мен трябва да е в рамките на макс. 2 литра. Все пак са едни и същи кубици...

За Eclipse, стария мотор 2.0 4G63 си лапа доста - около 13-14 в града. Новия е Mivec и е доста икономичен, но него го слагат след 2002 -май rolleyes.gif
Като цяло моторите им лапат най-много сред японските марки...

Celica 1.8 VVT-i(143к.с.) - ускорение до 100 км/ч. - 8.7 сек.; среден разход 7.7 - градско 10.3 - извъграда 6.2

Celica 1.8 VVTL-i T Sport(192к.с.) - ускорение до 100 км/ч. - 7.4 сек.; среден разход 8.4 - градско 11.5 - извъграда 6.6
Това е според руснаците wink.gif

Впрочем, акзиза пада от 2010 година! http://news.automedia.bg/read/6794.html
"Кеф цена няма"

Публикувай отговор