липсващ филтър на климатик
липсващ филтър на климатик
Колата е купена преди 1 година и е на лизинг .Имах проблеми със запотяване на стаклата през зимата.И на 1вия задължителен предглед на колата преди 1 седмица се установи че липсва филтър на климатика и ни казаха 4е това е било допълнителна екстра и е трябвало да си го закупим допълнително. Питам ви някой имал ли е подобен проблен и каде мога да се оплача че в продължение на 1 год никой не ме е оведомил.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Първо е ~70лв филтъра, второ ТОВА НЕ Е ЕКСТРА!!!!! Тия луди ли са ??!?!??? Що не ти дадат колата без масло и антифриз, без горивен филтър - то и те са екстри по тая логика......
гадни измекяри - ходи им тегли едни луди
! 10 нови Тойоти сме взели поне до сега, но за тая "екстра" НИКОГА не сме давали 1стинка дори!!! Това са пълни помяри тези, при които ходиш - просто не стъпвай отново при тях!!!!

Колата ми е на лизинг от Алианц. И в продължение на 1 год нито от Тoyota нито от Алианц не ни казаха 4е това е екстра. никаде в листа за екстрите на нашия клас Yaris не е посе4ена "тази екстра". Сега на 1вия преглед остановиха 4е стъклата се изпотяват заради проблеми във филтъра на климатика и проверяват и виждат 4е филтър изобщо няма и не е имало. И незнам дали това е практика или само с моята кола се е случило така.Защото ако е само с моята кола ще стигна до съд.
-
- Получена благодарност: 1 път
Не е само неговата. И моя ярис е без такъв филтър. Друг е въпросът че си добавих. Колега, като не си запознат не се горещи толкова. С филтър на климатика идват само най-високото ниво. Друг въпрос е че изпотяването не е от липсата му а от влага в купето. На тази яриси обикновено им се запушва отвеждащата тръбичка на ваната на климатика в купето. По добре е да се провери тя.
Човек се учи докато е жив.
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
За такова запотяване ли говорим ? Пояснявам. Колата съм я паркирал сутринта на паркинга ,на обед заваля дъжд и към 14ч. я снимах в това състояние. През цялото време нито съм я отключвал нито отварял. Нормално ли е това ? На същото място имаше още 4 нови автомобила ,нито един не беше запотен. И друг въпрос. На 30к (второто ТО) нали сменят филтър на климатик ? Как ще го сменят като нямаш такъв ?Къде се проверява дали имаш филтър или нямаш? Зад жабката ли беше ?