Здравейте,
От известно време съм в процес на търсене на кола втора ръка до около 9000лв., и по-точно седемместна Toyota
Corolla Corolla Verso II 1.8 VVT-i (129 Hp), понеже много ми харесва.
Отначало търсех само с ръчни скорости, но след като пообиколих 4-5 коли в София и не попаднах на читави екземпляри, започнах да се оглеждам и за такива с автоматична скоростна кутия.
По принцип много ми харесва идеята да карам Toyota автоматик, но единственото което ме възпира е форумната
тема за MMT скоростни кутии.
Освен това доколкото четох има и една партида проблемни двигатели
1.8 VVTi 1ZZ-FE, доколкото разбрах от 2005-2006г. които горят масло и ремотът е скъп.
От много четене съсем се обърках и затова реших, че е най-добре да попитам за мнение тук.
В момента се двоумя между следните коли Toyota
Corolla Verso 1.8 - автоматик:
Тази е много запазена на снимки (не съм ходил да я гледам на място все още), обслужвана е само в Toyota.
Колата е с два ключа и пълна сервизна история. Продавачът е много отзивчив и веднага ми предостави номер на рама. Единствено което ме възпира е, че е призведена 2005г. и може да е от проблемните двигатели.
VIN: NMTER16R30R072829
Тази има само един ключ, малко по-нова е - 2006г.,и е на по-малко километри, но се продава в ... Дупница.
Още по телефона нещо не ми хареса автоджамбазина, но въпреки това ми предостави номер на рама - ще отида да я видя. Не разчитам на проследима история.
VIN: NMTER16RX0R048737
Последно като по-евтин вариант на седемместен автомобил попаднах на една
Mazda 5, с ръчни скорости и освен това е от 2007г. - малко по-нова

. Колата е с два ключа, няма лети джанти, на снимки е запазена. Явно обявата стои от доста отдавна понеже е преглеждана над 2000 пъти. Не може да се разчита на проследима история.
VIN: JMZCR198270197401
По принцим много съм навит на
Verso-то, но тия проблеми със ММТ кутиите и горенето на масло от двигателя въобще не са приятни...
Как мислите, какво да избера, ще съм благодарен за всяко мнение?