[Чип Тунинг] Avensis T22 2.0 D4D 2000 - РЕМАП
Re: [Чип Тунинг] Avensis T22 2.0 D4D 2000 - РЕМАП
Разберете че Toyota с Denso компютър не е като всички останали коли и компютри. Някой си махнал DPF-a, EGR-a или remap ... тук нещата не стоят така. Тук не можеш да затапиш EGR-a ей така ... трябва софтуерна корекция която няма как да стане. За DPF-a поне има емулатори. Някой си бил правил доста Авенсис-и ... ремап ли ... много ми е интересно да разбера кой е този колега ? Да посочи колко, кои са и какви параметри постига. Не вярвам да има такива тъй като отскоро тези компютри уж могат да се четат ... но и там резултата за момента е малко спорен.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
Общо взето колегите се намират на лафче малко да раздухат как един бил чул, че двама си говрили, че техен познат говорил с негова колежка която била видяла ...............
Мерси Me4oKух .........Това се казва информативен пост ......Ще мисля по въпроса още .......През почивните дни и направих едни 650 км и се справи без никакви грижи като имаше балканси път имаше и магистрала с 160 - 180 км/ч без никакви затруднения или особенни звуци .....Разход от цялото пътуване е 5.5л/100км. .....Та ще проуча как стоят нещата още ...Но се отказвам от софтуерни промени като цяло..Разбрах, че са невъзмжни и излишни .....

А относно...... Bass_Man ....Не знам какво да ти кажа колега .....Аз съм доволен от някои от постовете така, че даже и 20% от тях да има нещо полезно като инфо си е ОК .....Все пак това е форум

А относно...... Bass_Man ....Не знам какво да ти кажа колега .....Аз съм доволен от някои от постовете така, че даже и 20% от тях да има нещо полезно като инфо си е ОК .....Все пак това е форум

Lord Give Me A Sign:
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp
Точно защото е форум би трябвало да се подхожда по-отговорно и информирано! До тези постове имат достъп много хора, а по темата е писано не веднъж. И ако през седмица се пуска по тема с едни и същи въпроси, коментари и отговори явно нещо не е в ред.
Последна промяна от Bass_Man на 30 мар 2015 01:48, променено общо 1 път.
- Akima
- Регистриран: 09 юни 2009 17:28
- Автомобил: Altezza
Басс,
направи едит пост по темата - както ти искаш да е формулиран - обемен и т.н.
Аз ти обещавам да го закача и направя важен.
Холата ще питат и през ден - всеки мисли,че е намерил начин,човек или че има по-голям тарикат някъде...
Едва ли са чели супра форумите за "разкостването" на Denso ECU-тата например...

направи едит пост по темата - както ти искаш да е формулиран - обемен и т.н.
Аз ти обещавам да го закача и направя важен.
Холата ще питат и през ден - всеки мисли,че е намерил начин,човек или че има по-голям тарикат някъде...
Едва ли са чели супра форумите за "разкостването" на Denso ECU-тата например...

Здравейте, нов съм във форума, но попрочетох някои теми за чип-тунинг, powerbox и ремап. От скоро гледам в ebay http://www.ebay.com/itm/251719312537?_t ... EBIDX%3AIT
, което изглежда и е описано като remap. Отзивите за търговеца са доста добри. Карам точно такава кола RAV4 2.0, d-4d, 116 hp, 2002 year. Някакво мнение?
, което изглежда и е описано като remap. Отзивите за търговеца са доста добри. Карам точно такава кола RAV4 2.0, d-4d, 116 hp, 2002 year. Някакво мнение?
- Akima
- Регистриран: 09 юни 2009 17:28
- Автомобил: Altezza
Това явно е OBD powerbox - не бих дал пари за него.
Да не говорим,че в официалния сайт цената е с 10 паунда по-ниска.
Да не говорим,че в официалния сайт цената е с 10 паунда по-ниска.
От няколко дни вече разполагаме с мастер флашер, напълно отключен и поддържащ автоматична чексум калкулация т.е. не сме обвързани и зависими от бързината, услугите и качеството на други лица. За момента като услуги може да се предложи ремап на бензинови и дизелови автомобили, софтуерно пълно премахване на втора ламбда сонда ( като функция, следене и грешки ) при бензиновите автомобили, софтуерно премахване на филтър за твърди частици DPF при дизелите ... като надявам се и скоро възможност за цялостно премахване на ЕГР ( в момента вървят тестове ). За момента имаме тествано премахване на втора сонда при 1.8 VVT и премахване на DPF при дизеловите 2.0 и 2.2 двигатели. Особенното тук за разлика от повечето други марки, е че за да се препрограмира компютъра, задължително се сваля и отваря.
http://www.fapremove.com
Колега можеш ли дадеш цена за чип на avensis verso 2.0 d4d и параметрите след ремап? Тъкмо тези дни бях решил да си купувам повер бокс но ремапа е по-добра идея.steich написа:От няколко дни вече разполагаме с мастер флашер, напълно отключен и поддържащ автоматична чексум калкулация т.е. не сме обвързани и зависими от бързината, услугите и качеството на други лица. За момента като услуги може да се предложи ремап на бензинови и дизелови автомобили, софтуерно пълно премахване на втора ламбда сонда ( като функция, следене и грешки ) при бензиновите автомобили, софтуерно премахване на филтър за твърди частици DPF при дизелите ... като надявам се и скоро възможност за цялостно премахване на ЕГР ( в момента вървят тестове ). За момента имаме тествано премахване на втора сонда при 1.8 VVT и премахване на DPF при дизеловите 2.0 и 2.2 двигатели. Особенното тук за разлика от повечето други марки, е че за да се препрограмира компютъра, задължително се сваля и отваря.
Avensis Verso 2.0 D4D
-
- Регистриран: 02 дек 2019 10:42
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
Привет, Колеги! 5 години след последните одумвания и надежди, никой не е споделил, как вървят чипосаните ви Тойоти? Интересна тема, очаквам развитие !
-
- Регистриран: 14 мар 2009 20:14
- Контакти:
Ние постоянно правим Toyota и вървежа е приличен,разбира се не може да се сравни с на немски автомобили,но така или иначе няма какво друго да се направи за да върви повече
и едно уточнение,автомобили които могат да се чипват са след 2005г, преди тази година компютрите им не подлежат на софтуерна намеса 

-
- Регистриран: 12 фев 2019 19:39
- Автомобил: D4D
Това означава ли, че Тойота Авенсис Т25 , с двигател Д4Д 2,0 - 116к.с., не подлежи на чип, защото е произведена 2003 и 2004г. ?VRPerformance написа: ↑05 фев 2021 14:08Ние постоянно правим Toyota и вървежа е приличен,разбира се не може да се сравни с на немски автомобили,но така или иначе няма какво друго да се направи за да върви повечеи едно уточнение,автомобили които могат да се чипват са след 2005г, преди тази година компютрите им не подлежат на софтуерна намеса
![]()
-
- Регистриран: 14 мар 2009 20:14
- Контакти:
Да,точно те не могат да се правят софтуерно и най-вероятно няма да могат никога да се правят,просто не са обект на разработка вече защото са стари и не толкова масовиВладо Петров написа: ↑05 фев 2021 21:29Това означава ли, че Тойота Авенсис Т25 , с двигател Д4Д 2,0 - 116к.с., не подлежи на чип, защото е произведена 2003 и 2004г. ?VRPerformance написа: ↑05 фев 2021 14:08Ние постоянно правим Toyota и вървежа е приличен,разбира се не може да се сравни с на немски автомобили,но така или иначе няма какво друго да се направи за да върви повечеи едно уточнение,автомобили които могат да се чипват са след 2005г, преди тази година компютрите им не подлежат на софтуерна намеса
![]()