Трудно ,,първо палене".
-
- Автомобил: Corola
- Благодарил/а: 1 път
Трудно ,,първо палене".
Здравейте!От известно време имам проблем с ,,първото палене".Мъчи се ,но пали след вторият опит без проблем.След като запали всичко е ОК -стабилни и равномерни обороти,нормална работа на двигателя.Сложих чисто нови свещи, и чисто нов акумулатор,но няма подобрение.Някой може ли да даде съвет?Като допълнение -една от бобините е пукната.Колата е Toyota COROLLA Combi ,E12, с двигател 1.4 VVT-i 97 коня - бензин .Благодаря ви предварително!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Трудно ,,първо палене".
Остават ти да смениш стартер, кабели за свещите и бобина/бобини, и друго лесно не остава за смяна по запалителната система. Предвид че си видял пукната бобина, започни с бобините?
Стартера обикновено издава звуци и не работи "и втория и третия път".
Кабелите ще се магарясват не само първия път, а даже и в движение.
Стартера обикновено издава звуци и не работи "и втория и третия път".
Кабелите ще се магарясват не само първия път, а даже и в движение.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Трудно ,,първо палене".
Смени я тази бобина 15-20 лева са здрави оригинални втора ръка, има и нови евтини. Аз като смених две бобини и вече нямам проблем с паленето, а предишния собственик какво ли не беше пробвал и ми вика тя си е така. Даже имам една здрава в багажника, ако ми пробие на пътя, сменям и продължавам. Бобините са консуматив при тези двигатели. Оттам се почва. Също си смени и въздушния филтър. Отделно ако не се оправи от това вече направи една диагностика.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
-
Трудно ,,първо палене".
urb,благодаря ти за съвета за бобините!Това ще е първото което ще направя.Даже съм си мислил да сменя и четирите.
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Трудно ,,първо палене".
Смени само проблемната. Няма смисъл от смяна на четирите. От опит говоря. Купи две и едната си я сложи в багажника.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
-
- Автомобил: Corolla E120 1.4 VVT-i
Трудно ,,първо палене".
И аз съм с абсолютно същите проблеми. Според един познат, проблемът ще изчезне, след като сменя датчика на коляновия вал. За съжаление все още не съм го сменил, за да кажа дали това е причината.
-
- Автомобил: Corolla E120 1.4 VVT-i
Трудно ,,първо палене".
Поръчах нов датчик за колянов вал (120лв оригинален). След десетина дни ще го сменя и ще споделя дали има ефект.
-
Трудно ,,първо палене".
Извинявай колега,, ама как така по едни предположения сменяте части, които не струват 1-2 лева. Този датчик само с осцилоскоп може да се разбере дали коректно работи или не. Случайно някой не се ли сети да провери налягането на бензина на рейката на бензиновите инжектори при първоначално палене. Защото ако необходимото количество бензин не е налично по някакви причини, ясно е какъв ще е резултата. Моето мнение е да се почне от по-простото към по-сложното. Поздрави.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Трудно ,,първо палене".
А ако има и инжектор за студен старт, чиито температурен и времеви датчици не са наред..., пак може да е причина!