Страница 1 от 1

Проблем с волана

Публикувано: 03 дек 2018 00:11
от dkoleshev
Здравейте,

От известно време волана ми стои леко завъртян на една страна, когато карам на право. Ходих да ми правят реглаж на предницата и се оправи. След 1 ден каране обаче пак се завъртя с около 10-20% на една страна. Върнах се за рекламация. Пак го оправиха и след няколко часа пак се измести леко на една страна. След това реших да си поиграя и малко преди крайно завъртане и в двете посоки се чува леко пукане. Ще бъда благодарен, ако някой е имал подобен проблем да сподели как се е справил с него и на какво може да се дължи. Иначе на прав път колата държи посоката, т.е. реглажа е бил направен добре. Колата е РАВ 4 2010 година.

Проблем с волана

Публикувано: 03 дек 2018 09:06
от max-2
Трябва да се провери рейката дали е добре захваната към моста и дали има някакви луфтове по окачването. Волана може да се измести с до 1 см. (измерено по диаметъра) от гумите. Примерно с летните е прав волана, а със зимните не и обратно. Това е нормално и зависи от съпротивлението при търкаляне. Това е и причината да се разместват гумите по определена схема през 10 хил. км., защото износването на всяко колело е различно.

Проблем с волана

Публикувано: 10 яну 2019 16:28
от canin4etoto
Нов съм във форума.Имах същият проблем на моя Авенсис,след многократно ходене по пишман майстори и твърдения,(Смяна рейка и т.н.),за 5 мин. проблема беше решен.Смазване с литиева грес връзката на кормилния прът с карето между педалите,и фина смазка в гумения маншон.И имаме нова рейка,няма хлоб,няма троп. :D .Дано съм бил полезен,ще направя снимки.

Проблем с волана

Публикувано: 10 яну 2019 16:47
от slowtraveler
Тук основният проблем на колегата е завъртяния волан... За пукането и тропането - проблемът и решението са обсъждани многократно в друга тема...

Проблем с волана

Публикувано: 16 фев 2019 14:21
от AlexVasilev
Здравейте,
Колгата dkoleshev дали е намерил решение на проблема с волана? Същото нещо се появи при моя Авенси (бензин, 1.6, 2000). Волана седи накриво въпреки, че направа отсечка колата не мърда на никъде. Проблема се появи след като я бях закарал за проверка що пука рейката при въртене (сега ще погледна тази тема къде е) и не успяха нищо да намеря освен едни шарнир и още нещо по ходовата част + вътрешни накрайници на рейката. Пукането си остана. Не знам дали има смисъл да я водя на реглаж, ако няма проблем с движението направо. Допълнително след 100+ км/в започва една вибрация, която също се появи след ремонта.

Проблем с волана

Публикувано: 16 фев 2019 18:42
от max-2
Трябва да мине реглаж.