Мнение
от radoynov » 16 яну 2023 11:33
Поздрави и от мен! За съжаление по-малко от месец след като дъщеря ми се сдоби с Айго 2007 г., 1.0 бензин ММТ се появи обсъждания проблем - след 30-40 мин каране в града при спиране на светофар колата е излючила от скорост с мигащо N и светнала лампа със зъбното колело. На следващия ден при мен го направи по същия начин, при тръгване включва, след тридесетина мин.каране проблема се появи. След няколко неуспешни опити намерих човек, който каза, че има софтуер, /не разбрах какъв е/закачихме я и отчете грешка Р0900, каза, че е изчистил грешката, и след 15-20 мин. каране в района отново се появи. На излизане от сервиза неискаше да включи задна. След покукване на актуатора включи, прибрах се до вкъщи /3-4 км/, без проблем, след това направих теста на съединителя, описан в темата, нямаше форсиране. От тогава съм я карал няколко пъти в квартала - без проблем.
Както беше казал един колега преди мен тук в Северозапада е трудно да намериш човек както за диагностика, така и за ремонт на актуатора. Човекът, който направи диагностиката не се наема да ремонтира мотора на актуатора, не е уверен и за демонтирането му. Не знам на колко км. е съединителя, на таблото километрите са 121 900. Затова се обръщам към Петър, тъй като София ми е най-близо, дали би се ангажирал с решаването на проблема, както прецени. Предварително благодаря.