Страница 14 от 15

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 25 окт 2018 14:53
от biro
Възможно е, нямах представа, че сваляне на акумулатора би променило тези стойности.
Така и така имаш кабел, откачи за малко акумулатора, закачи го, покарай малко и закачи кабела да видиш посочените стойности дали са се променили.

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 25 окт 2018 15:53
от Akima
Cealtex написа:
25 окт 2018 14:29
Прав ли съм?
Да.

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 26 окт 2018 10:55
от Cealtex
Akima написа:
25 окт 2018 15:53
Cealtex написа:
25 окт 2018 14:29
Прав ли съм?
Да.
Така и предположих, все пак и на старта кола (произведена 2001) беше по същия начин. А случайно да знаеш, дали на всяка кола трябва да излезнат километрите от таблото в Techstream? Видях една тема някъде тук, в която пишеше, че трябва да излезнат, че даже май и скийншот имаше, а при мен не се появяват. Ако трябва да излизат, а не става, дали това е потвръждение, че километража е пипан? :whistle:

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 26 окт 2018 17:43
от 3mba7a
Здравейте колеги.Възможно ли е да има разминаване в параметрите на дюзите от Techstream и тези от стенд.На Techstream ми показва че имам една дюза с -3.5 ,а на стенд излиза че е в отлично състояние.По-точно "като нова е" :) :) :)

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 26 окт 2018 17:50
от biro
А останалите дюзи какво показват?

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 26 окт 2018 18:12
от 3mba7a
biro написа:
26 окт 2018 17:50
А останалите дюзи какво показват?
Останалите са около 0.

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 29 окт 2018 21:25
от Nayki
3mba7a написа:
26 окт 2018 18:12
Останалите са около 0.
Това малко ме съмнява.
Няма как трите да са около 0 една -3 ,по вероятно е да има втора с корекция около +3 каято е прецаканата

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 30 окт 2018 05:23
от 3mba7a
Nayki написа:
29 окт 2018 21:25
3mba7a написа:
26 окт 2018 18:12
Останалите са около 0.
Това малко ме съмнява.
Няма как трите да са около 0 една -3 ,по вероятно е да има втора с корекция около +3 каято е прецаканата
Това показва Techstream-а.Зачудих се до колко точна е програмата и защо може да има разминаване?

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 30 окт 2018 08:29
от biro
Едно предположение от мен: вероятно някоя от дюзите е подменена и кодът и не е вкаран коректно в компюътрът на колата. За това показва лоша стойност в Techstream въпреки, че стендът я отчита като изправна.
3mba7a, дай повече инфо за колата. Какво си ремонтирал, от къде си я взел, знаеш ли историята и?

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 30 окт 2018 14:43
от 3mba7a
biro написа:
30 окт 2018 08:29
Едно предположение от мен: вероятно някоя от дюзите е подменена и кодът и не е вкаран коректно в компюътрът на колата. За това показва лоша стойност в Techstream въпреки, че стендът я отчита като изправна.
3mba7a, дай повече инфо за колата. Какво си ремонтирал, от къде си я взел, знаеш ли историята и?
Колата съм я взел от мой познат с автокъща.Не си личи да е отваряна до сега.Смених дифтунгите и гумичките на дюзите,поради тракане на двигателя.Остана пак леко да трака.Кодове не сме вкарвали.И преди демонтажа на дюзите я имаше тази стойност на Techstream.

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 30 окт 2018 15:43
от slowtraveler
Да не са разменили дюзи?

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 30 окт 2018 18:03
от 3mba7a
slowtraveler написа:
30 окт 2018 15:43
Да не са разменили дюзи?
Не е възможно,защото ги маркирахме.

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 11 яну 2019 01:07
от 3mba7a
Колеги дали е възможно да се вкарват нови кодове на дюзите с Techstream?

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 13 фев 2019 16:56
от moridinbg
Готова за работа виртуална машина С инсталиран Windows XP и инсталиран Techstream 12 и драйвери за Mini VCI кабели

1. Сваля се VirtualBox
2. Инсталира се VirtualBox
3. Сваля се виртуалната машина
4. Двоен клик и се import-ва във VirtualBox

Инсталираният Techstream е кракнат за регион North America, за Europe иска ключ.
Вариант 1 - Сваля се и се ползва TS_loader, свалял съм го от торент, не мога да намеря оригиналния линк, ето [url=magnet:?xt=urn:btih:63097d670b0d590f832e72abbb5d247f738062ae&dn=TTS_loader&tr=http%3a%2f%2fbt.t-ru.org%2fann&tr=http%3a%2f%2fretracker.local%2fannounce]magnet[/url] - При този вариант оставам с впечатлението, че не може да се препрограмират ECU-та
Вариант 2 - Генерира се ключ тук

Аз ползвах този кабел. Поръчан на 16.01, изпратен на 21.01, пристигнал в БГ на 25.01, в пощата при мен на 28.01

Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Публикувано: 13 фев 2019 21:08
от Cealtex
moridinbg написа:
13 фев 2019 16:56
Готова за работа виртуална машина С инсталиран Windows XP и инсталиран Techstream 12 и драйвери за Mini VCI кабели...
Без да се заяждам, но в каква връзка си го писал това?

Видях линка от чичо Али и версията според кабела е общо взето една от последните (последната е 13.30.018) и реално не виждам какъв е тоя зор да подкараш една от последните версия на Techstream, която работи безпроблемно и на по-новите Windows 7, 8 ( :gib: ) и 10, на общо взето умрял Windows, и то на виртуална машина. Ако ползваш Linux - да, но иначе... Aко искаш да си подкараш кабела лесно и просто, само трябва да прочетеш това мнение - ЦЪК. Отгоре на всичко, моя кабел е абсолютно същия (за 13.00.022), но аз даже подкарах и следващата версия, благодарение на AutoKent и ключовете, които ми изпрати за без пари.

Пък, ако решиш, че времето, което съм си загубил, за да опиша всичко до най-малката подробност си заслужава - :thumbsup: - ако не си цъкай виртуалката tooth.gif :whistle: