Страница 1 от 1

Toyota yaris 1.0

Публикувано: 10 яну 2019 23:44
от bilhai
Здравейте.Колата е тойота ярис 1.0 68 2000г.и има газ.Имам следния проблем и го прави само на газ:Когато натисна съединител и изключа от скорост и ми гасне,кофти е на сфетофар или на завои и т.н.Също така играят оборотите(на яриса е на чертички)примерно от 2000 оборота,натискам съединители изключвам от скорост за да намаля на сфетофар и чертичките падат и изчезват и следователно гасне.На бензин падат чертичките но си остава на 1/2.Интересното е че не го прави всеки път,случвало ми се е да изчезнат чертичките,но не гасне,прави си го когато му е на кеф.На място при студен двигател държи 4/5 черти,на загрят двигател държи на 1/2ч.най често на 1ч.и даже понякога изчезват и почва леко тресене.Държи си ниски обороти и леко тресене.Майсторите ми викат че тези коли държали така ниски обороти.Но не могат да открият проблема.Този проблем го прави някаде 2/3 месеца вече.Септември месец имах прегорял клапан,и след основния ремонт почна да ми прави това гаснене.Преди 1 седмица ми светна чека,закачихме я и показа че втора задна ламдба сонда не отчита никакъв волтаж.Чистена е дросел клапата,мак сензора,моторчето за празния ход,дебитометъра,сменени филтри на газта.Надявам се някой да ми помогне или е имал същия проблем.

Toyota yaris 1.0

Публикувано: 10 фев 2019 13:16
от sdeg
Подобна кола, с подобен проблем. С течение на времето смених бобини, отидох на газаджия, почистиха дроселова клапа, дебитомер. Вчера смених масло, в сервиза нямаше клиенти и пуснаха диагностика. Неправилна работа на цилиндрите. Човека се насочи към датчик на разпределителния вал. След буксата кабела е снаждан и е прекъсвал - човека го спои. На компютър излезе, че вече е наред. Покарах я и липсваше самофорсирането от преди това. правеше го като се изключи от скорост. Колата е на детето, и като се върне в Бг ще споделя впечатления. Твърдеше, че е увеличила разхода. За мен колата беше по-пъргава от обичайното в известно време, но я карам рядко и на сравнително къси разстояния. Сподели като има развитие.

Toyota yaris 1.0

Публикувано: 10 фев 2019 13:52
от boyanmt
bilhai написа:
10 яну 2019 23:44
Здравейте.Колата е тойота ярис 1.0 68 2000г.и има газ.....Майсторите ми викат че тези коли държали така ниски обороти.Но не могат да открият проблема.
Кажи на майстора ти ,че има ниско кръвно,и не може да му се оросява мозъка...за това дърдори такива глупости! bash.gif
Сменяй майстора(те).