Здравейте всички, от една седмица съм собственик на нова Корола седан с ниво на оборудване комфорт, двигател 1.5 бензин. Следя форума от доста време и има много полезна информация за хора, като мен които сега купуват своята първа наистина нова кола

Тъй като последните няколко страници се коментира Шкода бих искал да споделя някои впечатления, защото преди да взема Тойотата се колебаех между нея, Октавия и Меган. Бюджета ни за нова кола беше до 30 хил. или малко отгоре. Категорично не исках употребявана кола и затова се насочих към гореизброените модели. Реното отпадна много бързо: не ми хареса вътре, много проблеми при новите автомобили (амортисьори за смяна на по 10хил. км, биалетки, проблеми със седалката на шофьора и т.н.) Останаха Шкодата и Тойотота в най-ниското ниво заради бюджета. Не знам какво ви харесва в този двигател 1.0 кубика, но за мен въобще не трябва да го слагат на тази кола. На теста бяхме 4-ма възрастни в колата и определено не беше комфортен за каране (поне за мен), муден като го настъпиш при по-висока скорост и шумен. Сравнявайки го с 1.5 на Тойотота, определено е по-зле. Ниското ниво на Шкодата изглежда доста зле, няма подлакътник и си е евтино усещането вътре. Цената, която ми предложиха като съм добавил само цвят, Android auto и автопилот беше 34850 лв. след мисля 7% отстъпка. Тойотата ми излезе точно 32 хил. отново с доплащане за цвят. Везните натежаха в полза на Королата заради: по-добрия двигател, по-дълга гаранция, повече системи, които лично за мен по-важни (Safety sense), по-добра цена и като цяло усещането за по-добра кола (поне в ниските нива на оборудване). Да Шкодата предлага LED къси светлини и LED стопове, но поне за мен другите неща са ми по-важни. Не ме разбирайте погрешно, Октавията е хубава кола, но ако се оборудва и с по-мощния двигател, а тогава цената с лекота подминава 45 хил. лв. Поздрави на всички и хубав ден