Правила на Форума

Тези правила са дадени за разясняване на отговорностите на всички членове на ТОЙОТА ФОРУМ БЪЛГАРИЯ. Те трябва да се спазват от всички, за да се подсигури, че нашият форум ще работи безпроблемно и ще бъде приятен и продуктивен за всички негови членове и посетители.

 1. НА ВНИМАНИЕТО НА НОВОРЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!
  Моля отбележете, че като Новорегистрирани потребители все още нямате пълни права...
  Ограниченията са:
  1. Всяко ваше мнение ще бъде прегледано от модератор преди да бъде публикувано във форума. Няма нужда да публикувате няколко еднакви мнения или теми. Ще получите информация дали темата/мнението Ви е било одобрено или не...
  2. Нямате право да изпращате ЛС до друг потребител.

  Ограниченията отпадат след само две Ваши мнения, одобрени след преглед от модератор..
  С потвърждаването на второто мнение Вие автоматично ще бъдете преместени от група Новорегистрирани потребители към Регистрирани потребители, с което ще отпаднат горните ограничения...

  Извиняваме се за неудобствата, но ограниченията се налагат за защита на безопасността на потребителите на форума и филтриране на спам ботове..
  #
 2. Общи правила за общуване във форума.
  1 Всеки потребител на Интернет може да ползва този форум, като за целта не е задължително да се регистрира. Регистрираните участници имат повече права и възможности, в сравнение с нерегистрираните.
  2 Потребителските постове трябва да показват уважение и зачитане на другите потребители. Гневни, или оскърбителни постове няма да се толерират и ще се премахват. Вулгарни, непристойни, обидни, провокационни изказвания, намеци и др. ще се модерират. Постването на порнографски снимки, текстове и др. е недопустимо! (форума е достъпен за разнообразна възрастова аудитория).
  3 Ако потребител забележи нещо нередно, може да се свърже с някой от модераторите.
  4 Потребители, които се правят на модератори, ще бъдат предупреждавани.
  5 Потребителя съвестно попълва профила си (включително местоположение).
  6 Екипа на форума не носи отговорност за публикуваната от потребителите информация.
  7 При възникнали претенции за неправомерно публикувана във форума информация, защитена с авторско право, или информация, която смятате за незаконна, моля да се свържете с администратор за отстраняване на нередностите...
  8. За допълнителна защита на форума от ботове и недобросъвестни потребители, първите две мнения на всеки новорегистриран потребител преминават през личен преглед и одобрение от модератор. Това предизвиква известно забавяне докато мнението бъде публикувано в откритата част на форума.. Докато тече 'изпитателния срок', новорегистрираните потребители не могат да изпращат лични съобщения... #
 3. Правила за писане на теми във форума
  1. Публикациите трябва да следват насочеността на конкретната тема.
  2 Не се разрешава пускането на една и съща тема в един или повече форуми.
  3 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо, конкретно и описателно.
  4 Не са желателни теми, с прекалено обща насоченост, извън секцията "Офтопик". За теми с обща насоченост ще се смятат и такива с различни, несвързани проблеми в един и същ пост (като например - "счупи ми се динамото, но колата гори и масло - помагайте").
  5 За повече четивност, препоръчително е в постовете да не се използват голям брой емотикони, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст и др., нито много пунктуационни знаци (!!!, ?? и .....) в заглавието, или в самия пост.
  6 Спамът няма да се толерира в никакъкв случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, офтопици). Потребители, които спамват, ще бъдат предупреждавани, а техните постове ще бъдат изтривани.
  7 Реклами и обяви за покупки, продажби, търсене и предлагане на услуги се пускат само във форума "Обяви", като се предполага, че тяхната насоченост е свързана със съответната секция.
  8 Не се допуска публикуването на несъдържателни постове ("ъп", "уп", "up", само емотикони и др.), с цел - повдигане на обявата. За целта има опция "избутване", която е активна 48 часа, след последното ползване.
  9 Публикуването на търговски обяви, реклами, както и опити за изтъкване на конкретни сервизи с цел популяризиране, в който и да е раздел на форума, става само след съгласуване с администратор, или модератор (виж т.5)
  10 Не се допуска обсъждане на теми, противоречащи на българското законодателство.
  11 В този форум е задължително писането на кирилица, и препоръчително да се пише на книжовен български език. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info, модели, марки и др.) Тези, които нямат кирилица се умоляват да намерят начин да имат такава за писане тук, допускат се 1-2 поста по изключение. Постовете, които хронично нарушават правилото, ще бъдат изтривани.
  12 Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия, както и този в самите постове (без заплахи, обиди и др.).
  13 Линкове към дразнещи страници могат да бъдат премахвани от екипа.
  14 Не се допуска използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител. #
 4. Правила за модериране във форума.
  1 Модераторите си запазват правото да променят или да премахват постове по всяко време.
  2 Основания за преместване, модериране и/ или изтриване на съобщения:
  - тема, забранена за обсъждане;
  - пост не по темата;
  - спам, флуд, провокации;
  - дублиране на съобщението в един или в няколко форума;
  - нецензурна лексика или изказвания, оскърбителни за другите участници;
  - националистически или шовинистични съобщения;
  - публикуване на частна информация за друг участник без неговото съгласие и знание, както и на частна кореспонденция, без съгласието на участниците в нея;
  - съзнателно оскърбление на модераторите и/или администраторите;
  - коментар на действията на модераторите във всеки един форум с изключение на отделна тема "Обратна връзка с екипа на форума" във форума ОБЩИ ТЕМИ
  - несъвместимост с политиката на форума.
  - нарушение по някоя от горните точки
  3 Кореспонденция с модераторите се води с ЛС или по мейл.
  4 Тъй като форумът е частен, в редица случаи модераторите и администраторите си запазват правото да не обосновават действията си!!! #
 5. Политика на форума.
  1 Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан. Банът може да бъде временен или постоянен по преценка на администратор.
  2 Изключение на правилото за 2-те предупреждения има, ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор, или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
  Споренето с Модератор, или Администратор, по повод предупреждение, е допустимо, след привеждане на обективни и неоспорими факти, както и установено субективно отношение (забранени са вулгарни изрази и подлежат на третиране).
  3 Потребители, които смятат, че са несъобразно, или некоректно предупредени, трябва да се свържат с модератора на групата. Ако потребителят е бил предупреден неуместно (от модератор), то модераторското предупреждение ще бъде премахнато. Последното мнение има администраторът и той не трябва да бъде търсен, освен ако проблемът не е изключително важен.
  4 Мненията на потребители, желаещи да напуснат форума могат да бъдат изтрити само след одобрение на Модератор, и при условие, че това няма да увреди 'диалога', воден в темите... При условие, че изтриването на мненията би направило темата логически несвързана, мненията на напускащият форума потребител, че бъде изтрита връзката с конкретния потребител. Т.е. мненията ще се четат без да може да се определи кой точно ги е писал.

  Всеки опит да се заобиколи временния бан (повторно регистриране, или влизане с другo име, смяна на IP , влизане във форума като гост и др.) ще бъде последван от окончателен бан. #
 6. Какво не се толерира в разделите на Купува/Продава .
  1. Публикуване на теми с рекламно съдържание.
  2. Публикуване на теми с търговски характер.
  3. Публикуване на обяви за купуване/продаване на крадени части или други нелегални изделия
  4. Повдигане (ъпване) на теми за период по-малък от 5 дена.
  5. Публикуване на обява, чиито съдържание се намира на друга интернет страница.
  6. Публикуване на линкове към други сайтове с обяви, базари, търгове и ценови листи, освен ако не става въпрос за показване на снимков материал и спецификации.
  7. Пускането на дублиращи се теми от едни и същи потребители, използващи един или няколко различни ника.
  8. Във връзка с зачестили кражби на катализатори се забранява публикуване на обяви за изкупуване на такива.
  9. Публикуването на теми за продажба на гуми и джанти или други части и детайли, които са чест обект на кражба, се позволява само на потребители, имащи поне 50 мнение в раздели извън ОФТОПИК и КУПУВА/ПРОДАВА... Потребители, имащи по-малко мнения, могат да отговарят на запитване за търсене на такива части само с Лично Съобщение (ЛС). Нарушителите ще бъдат предупреждавани, а при повторно нарушение ще бъде налаган БАН.
  10. Публикуваните теми за продажба, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да съдържат цена, снимки и подробно описание на предлагания продукт. #
 7. Администрацията на форума не носи отговорност за коректността на публикуваната във форума информация, нито за съдържанието на мнения на потребители на форума.
  Ако някое съобщение нарушава Ваши права, моля да се обърнете към модератори или администратори за отстраняване на проблема

  Последна редакция 21.Октомври.2020 #