Dizzle написа:Смешника казва ,че при добро желание може да го докараш за момент до такъв разход
Последно?! Или викаш кат ти обяснят, къв си смешник разхода става 7?Dizzle написа:...Аз лично по бк съм докарвал до 4,7 с клима в София.
Мнение от diver » 19 Авг 2010 10:15
Dizzle написа:Смешника казва ,че при добро желание може да го докараш за момент до такъв разход
Последно?! Или викаш кат ти обяснят, къв си смешник разхода става 7?Dizzle написа:...Аз лично по бк съм докарвал до 4,7 с клима в София.
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от Dizzle » 19 Авг 2010 10:22
diver написа:Dizzle написа:Смешника казва ,че при добро желание може да го докараш за момент до такъв разходПоследно?! Или викаш кат ти обяснят, къв си смешник разхода става 7?Dizzle написа:...Аз лично по бк съм докарвал до 4,7 с клима в София.
Dizzle
Мнение от desSs » 19 Авг 2010 10:24
абе недей да рискуваш. френдката ми си взе астра от магазина, изтече й гаранцията, след няколко месеца й се развали скоростната кутия, след още няколко климатроника...nowyaris написа:Няма какво да се коментира и сравнява-естествено Астрата.
desSs
Мнение от Владислав » 19 Авг 2010 10:57
Владислав
Мнение от nowyaris » 19 Авг 2010 12:19
Не го оплювам,казвам,че Аурис хибрид ми е скъп и ако имах толкова пари щях да си купя още един Ярис,а остатъка да дам на Diver за успокоителниВладислав написа:Със сигурност хибридната технология е по-ефективна от всяка друга в градски условия.При поддържане на по-висока скорост за по-дулго време вече ситуацията е изравнена.Друг е въпроса дали наистина е чак толкова по-добра от стандартния дизелов,или бензинов мотор колкото твърди производителя.Факт е обаче,че засега не е по силите на редовия българин.Относно поддръжката-хибрида със сигурност е по-изгоден-няма съединител,накладките се износват относително по-бавно при съпоставим стил на каране,градския разход е по-нисък.Съвсем отделно са екологичните показатели.Гаранцията на автомобила е 5 години,или 160 000 км,а на хибридната система е 5 години,или 100 000 км.Остава единствено високата първоначална цена на автомобила.
Но не мога да разбера хората,твърдящи че тази технология,видиш ли е само рекламен трик...Така лесно се продават милиони бройки само от реклама в продължение на 15 години.Пък и производител като TOYOTA,който се интересува и от печалбите надали ще налее толкова пари в проект,който е само рекламен,без техническа и парична изгода...
Според мен средностатистическия българин не може да си позволи такъв автомобил,и затова го оплюва (гроздето е кисело).Но важното е че колата е правена за чужбина-никой не разчита на нашия мижав "пазар".
nowyaris
Мнение от Dizzle » 19 Авг 2010 13:22
nowyaris написа:Не го оплювам,казвам,че Аурис хибрид ми е скъп и ако имах толкова пари щях да си купя още един Ярис,а остатъка да дам на Diver за успокоителни![]()
![]()
Dizzle
Мнение от Nixter » 19 Авг 2010 15:27
Ами то скоро ще пускат Prius Plug-in серийно, така че да можеш да си зареждаш колицата вечер от контакта, а в случай че се наложи да караш повече от 20 км - просто ще се включи бензиновия двигателnowyaris написа: Сега,ако има начин само на ток днес да мина 15-20 км.в Русе,а жечер да си я зареждам в гаража-това е друг въпрос.
Nixter
Scott
Nixter
Мнение от Scott » 19 Авг 2010 16:43
Я да видим този ненадминат разход. Приемаме, че имаме 100% използваемост на енергията за зареждане на батерията. За да измине 20км при мощност от 60кВт и скорост 50км/ч е необходима енергия от 24кВт/ч, ако сложим 90% КПД на зарядното устройство, електромерът ще засече 26.7кВт/ч, по 8.7ст = 2.32лв.Nixter написа:Да но в сравнение с цената на безина - на ток от контакта ще ти е почти безплатно!!! Даже и двигателят да работи през половината от дневния ти преход - разхода пак ще е НЕНАДМИНАТ!
Scott
Мнение от Nixter » 19 Авг 2010 16:50
Тази мощност откъде я измисли? Аналога е да караш при 4000 оборота на първа 20 км или нещо подобно.Scott написа: За да измине 20км при мощност от 60кВт и скорост 50км/ч ....
Nixter
Мнение от Scott » 19 Авг 2010 17:24
Toва е мощността на електрическия двигател на Приус 3. Плъг-ин-а ще има същата задвижваща система. 50км/ч е максималната скорост в електро-режим.Nixter написа:Тази мощност откъде я измисли?
Scott
Vesko
Мнение от Scott » 19 Авг 2010 18:00
не е пълна мощност на хибрида, а пълна мощност на електродвигателя му. Вярно че никой не кара така, но за сравнение съм дал дизелов двигател със същата мощност. На теб много ли ти се вижда 60кВт? Нали идеята е нормалано каране, а не пъплене за целта на експеримента. biggrin.gifVesko написа:Scott, по твоите сметки излиза че караш тезо 20км на пълна мощност на хибрида. А никой не кара така.
Scott
Мнение от diver » 19 Авг 2010 18:09
Абе ти кретен ли си или си само кух? Я се самоцитирай, къде си писал моментен разход че не виждам?!Dizzle написа:diver написа:Dizzle написа:Смешника казва ,че при добро желание може да го докараш за момент до такъв разходПоследно?! Или викаш кат ти обяснят, къв си смешник разхода става 7?Dizzle написа:...Аз лично по бк съм докарвал до 4,7 с клима в София.
кво му е чудното на бк моментния разход? или не си чувал за такъв?при добро желание и подходяща улица може и да го позадържиш спокойно под 5л. Идеята беше,че тея 3л на приуса са реални колкото и тези 4,7л - за няколко секунди или при почти нереални условия
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 1 гост