Не вярвам да има човек, който да си прави такива илюзииprius 3 написа:...Всеки купил си Тойота е спокоен, че няма да има неприятни изненади....

Няма техника, която да не може да ти поднесе неприятна изненада

Не вярвам да има човек, който да си прави такива илюзииprius 3 написа:...Всеки купил си Тойота е спокоен, че няма да има неприятни изненади....
За съжаление реалния живот се различава от рекламните лозунги, иначе нямаше да има теми от рода на Отново за VVTi и маслото, Всичко за ремонт на двигател 1.8 VVTi 1ZZ-FE и подобни.prius 3 написа:Когато техниката е най-надеждната на пазара и производителят ти гарантира, че каквото да се случи ще го оправи за своя сметка, клиентът е спокоен. Най-впечатляващо беше как обявиха сервизна акция за 10-годишни Тойоти...
Разбира се както всичко в нет-а и това е преувеличено. Обаче за справка или сравнение виж VW форума и пак пиши.Scott написа:За съжаление реалния живот се различава от рекламните лозунги, иначе нямаше да има теми от рода на Отново за VVTi и маслото, Всичко за ремонт на двигател 1.8 VVTi 1ZZ-FE и подобни.
Не знам дали е преувеличено. Знам само че съм имал Тойота с VVTi двигател и за мой късмет не беше проблемен. Но също съм сигурен, че ако се беше проявил проблема, Тойота нямаше да ми гарантира, че каквото да се случи ще го оправи за своя сметка , защото колата беше над 5 годишна. Знам също, че съм имал, и в момента имам автомобил от VAG и поддръжката им не е по-скъпа от тази на Тойота, Хонда, Мазда или Нисан, които също съм притежавал.Rudy написа:Разбира се както всичко в нет-а и това е преувеличено. Обаче за справка или сравнение виж VW форума и пак пиши.
В интерес на истината Тойотата ми досега е с най-скъпата поддръжка в официалния сервиз в сравнение с всички автомобили, които съм имал (излизаше над 2ст/км)...Scott написа:....Знам също, че съм имал, и в момента имам автомобили от VAG и поддръжката им не е по-скъпа от тази на Тойота, Мазда или Нисан, които също съм притежавал.
Тъкмо изрових архива:kaltcev.72 написа:.... Та идеята ми беше да споделите колко струва подобна смяна консумативи в България ,просто за сравнение .
Ти сам си отговорил на въпроса - Голфа е 'рОден'. Да беше го регистрирал в Германия, пък тогава ги сравнявай.kaltcev.72 написа:По темата конкретно ,живея в Германия и карам Тойота... застраховката е на цена 800 евро годишно , а на родният Голф само гражданската струва толкова ...
Коментирам цените на немски застраховки ,и като казах роден имах предвид ,че ТУК е роден . Просто Голфа се води рисков и масов автомобил и за това застраховката му е доста скъпа . Гого ми е доста по евтин на БГ номера ,а и е бензинов нормално да е по евтина поддръжката . Както казах не ангажирам с мнение !Scott написа:Ти сам си отговорил на въпроса - Голфа е 'рОден'. Да беше го регистрирал в Германия, пък тогава ги сравнявай.
Горе цифрите показват друго (като освен всичко друго - при посочената от мен цена няма никаква сериозна операция преди 105х.км)...jim_beam написа:....обслужването при тойота е сравнително евтино,дори при интервал 15к,понеже само на 30,60,90 и т.н. има реално някакви операции,иначе само масло и филтър....
Извинявай, не съм те разбрал. Помислих че сравняваме разходите по различни марки автомобили, пък ти просто си се интересувал къде ти е по-изгодно да обслужваш Тойотата си, в Германия или в България.kaltcev.72 написа:... ми не разбирам какво адвокатстваш на ВАГ...
slowtraveler написа:Горе цифрите показват друго (като освен всичко друго - при посочената от мен цена няма никаква сериозна операция преди 105х.км)...jim_beam написа:....обслужването при тойота е сравнително евтино,дори при интервал 15к,понеже само на 30,60,90 и т.н. има реално някакви операции,иначе само масло и филтър....
Като допълнение - Фиатчето дизелак има ТО на 30х.км. Да, струва около 300-350лв, защото все пак е дизел и включва всички филтри включително и горивен... И никакви други операции..
Другия вариант е просто тукашните Тойота сервизи да слагат сериозна надценка...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта